Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 35 187
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Аз съм разглобена - чистих цял ден, подреждах бебешките неща, защото след Хипослендкия базар бях разхвърляла всичко в едни пликове. Страшни усилия ми ксотваше да простра 3 перални, да измия кухнята, да избърша прах и да измия банята. За няколко часа с присядане и полягване, понеже имам и контракции, успях да приключа. ММ го строявам да се занимава с метене и миене на пода. Прахосмукачка не ползваме, че тази тук е леко счупена, а и нямаме килими, освен един в хола. По-добре се почиства с измитане и после с мопа навсякъде. Той неговата работа си я свършва за 10-15 минути, а аз с часове не мога да се справя.
Пия магнерич 3х2, а не престават тези контракции, понякога са доста силни, но не болезнени. Вече започнах да се плаша да не се случи нещо преди празниците.
За дрешките, преди ми се смеехте, че само купувам, а сега какво се оказа - ми нямам нищо  Laughing
Алиан, щом наддава бебето, значи всичко е ок! Или поне така се надявам и ти го пожелавам!
chica__bomb, имала съм такова схващане към 4-5 месец. Но не беше чак толкова безумно болезнено.
За стрелецът, аз знам, че е хубава зодия принципно, моят асцендент е стрелец. Говоря си така на майтап, защото домашните са стрелци и тримата. Тримата са коренно различни като характери. Нямаше да имам против и бебето да е стрелец, но пък и то с тези контракции нищо не се знае. Козирог обаче е моята зодия и си я уважавам. ММ е дева и доста си пасваме.
Днес не успях с коледната украса, но утре ще я наглася. Peace

# 571
Никито, Денислава, напълно ви пропуснах, но честит ви болничен най-сетне!!! Време беше, сега с пълни сили се насладете на почивката, че яко ви дупе като се появи бебето  Wink

# 572
  • София
Исках нещо да питам и изключих. Някои от мамите знаят. Докато бяхме на лекцията в петък в мола, ми звъннаха от работата, че трябва да си изчистя отпуската до края на годината. Аз имам 15 дни оставащи. Исках да си ги оставя за след първата година и секретарката ми каза, че нямам право да оставям повече от 10 дни, така било по закон. Така че ме принудиха да си пусна останалите 5 през декември. Чудя се колко е вярно това. Някоя от вас има ли представа?

ПС: Намерих го , май е така.
Чл. 176. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г.) (1) Поради важни производствени причини работодателят може да отложи за следващата календарна година ползването на част от платения годишен отпуск в размер не повече от 10 работни дни.

Но не знам как стои въпросът с майчинството. Ако вече бях в 45-дневния си болничен, губя ли ги тези 5 дни???

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 00:04 от babyface76

# 573
Marjion не се сърди де. Много сме все пропускаме нечий пост.

Да ти е жив и здрав малкия мъж стрелец - супер са мъжете стрелци - за майките си не давад думичка да се каже и косъм да не и падне. Щастливка си  Simple Smile

# 574
А съм тук  Hug Чета ви и ви се радвам Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Броя дните ...

# 575
Фейсче, аз имам 19 и не са ме карали. Щях да имам 29, но не ми стигна болничния. Най- добре питай в счетоводната.

Както се вижда, часа е 1:54 и аз не спя. От сега тренирам.

Та да ви питам, как са ви коремите?
Моя доста падна надолу

# 576
Elg, и моят от няколко дни е доста ниско ...

# 577
H-O-P-E, страхотно звучиш, дано Димана и Калоян бързичко наддават и си ги вземете дори преди Коледа  Heart Eyes Супер е това, че им дават от кърмата ти и че поддържаш лактацията, чакайки ги!!!
 Hug Hug Hug

__Malcho__, първото си дете родих преди 6 години (секцио) в Окръжна. Второто - преди 3 години в МБАЛ "Дева Мария" - пак секцио и пак при същите доктори, които правиха първото. Минусите в Окръжна бяха доста, но тогава те бяха "единствени" и съвсем се бяха самозабравили, като основните ужасии тогава бяха - първо, мизерия като условия и отношение, второ - наглото искане на пари "под масата". Наистина доста майки пътуваха до Варна и Сливен. Макар че, примерно аз не мога да разбера Възкресителница с Перо от какво точно си доволна в тази сливенска "Ева", като самата ти беше писала, че са те заразили с инфекция стафилокок там и че операцията не се затвори две седмици и са те шили наново  newsm78  ooooh! Питам така, защото всеки път като стане въпрос за Бургас - се плюе, без да се знае днес положението как е  Crossing Arms
Преди 3 години почти всички "лица" от Окръжна работиха в "Дева Мария", но собственика ги беше стегнал и отношението им към родилки се беше променило тотално.
gazela, много съжалявам за това, което ти се наложи да преживееш. Единствено в МБАЛ "Бургас" имаш голям шанс да те оставят да си родиш нормално, това исках да ти кажа още като се видяхме, но реших да не се меся.
Та на въпроса на __Malcho__ да отговоря - "Черноморска" ще избера, ако последно реша да не рискувам да се пробвам нормално и то ще ида там заради анестезиолога. АГ-то ми е без значение, всичките вече са големи спецове в "рязането на плът" там и в "Дева Мария" ooooh! ooooh! ooooh!  Иначе, клоня към МБАЛ "Бургас".

Вчера момченцето ми стана на 3 годинки, пък аз цял ден ревах. Направих пауза само докато занесем тортата и другите джунджурии до градината. ММ много ме разочарова, като направи опит да си поднови контактите с дъртия идиот - баща си (заради пари, което ми е толкова противно и недостойно ooooh!). Бях почнала да си мисля, че ще се научи да разчита само на себе си, ама явно са били илюзии...

Пандич, ЧИД на добричкото ти мило момиченце!!! Много да ти е здрава  Heart Eyes

[/color]

Марион сега чак ви изчетох след едно гости до късно. Та за сливенската болница съм доволна защото ми спасиха детето - било е оплетено. Това в другата нямаше ако не бях платила. А аз отказах тук да плащам от инат и принципи. Иначе като говорих с леля ми (половината ми рода са мед. работници вкл майка ми, но тя почина),която е старша мед. сестра в болница  ми каза тогава че това е специфична болнична инфекция и се случва често. Също така девойки никак не си правете илюзията, че секциото нещо безопасно и вид лукс. Особено по-пълните жени да знаят, че много често коремите не се затварят. Особено в такъв рядък и смотан случай като мен - вертикалното сексцио. Т.е то беше направено така върху друга стара операция от 98 год наравена по спешност с цел спасяване тогава на живота ми. Далеч съм от мисълта, че в Мбал Бургас биха се справили по добре. Дори в момента всеки ден си гледам старата операция и се моля да успея да родя нормално за да не преживея отново този ужас на отворения корем.
Колкото до Мбал лежах за задържане и с мен бяха мили по една друга причина, но в стаята лично присъствах на ужас и как оставиха една майка да си загуби детето понеже не си беше платила. Искаха й пред мен, така че не греша за нищо. Роди го в тоалетната. Това ме задължи просто да бягам стремглаво другаде.
Така че в Ева поне видях друго отношение и имаше специалисти на които се  доверих. Просто е.
Сега не знам как е и всеки сам да си преценява. Не съм в Бургас и затова акъли никому не давам, но и както сама видя попитах коя е тая нова Дева Мария..За мбал обаче мнението ми си остава същото за сега...

Фейсче аз реших да си направя бейби шаура и след това да си чакам спокойно. Той е на 20 дек. А по термин влизам в 9 на 24 декември. Даже се шегувахме да си взема куфара за раждане направо на партито...Ако при теб тръгне по-рано те ще си ти направт секциото пак, споко.
Иначе аз съм с контаркции много често и са продължителни. Тук не намерих такива лекарства и пия магнезии с витамин Б по една макс две капсули на ден...

Не мога да се включа в анкетата за помпите защото ми казаха, че уж от болницата давали рецепта и после ми дават фрее за ползване от аптеката.Ама не съм наясно имам ли право на избор или каквото ми дадат. Ако някоя немска мама знае да си каже.

Елг ако продължаваш така с безпокойството бързо смятам да ти намеря работа. По тоя повод да си призная много ми се доплете, но пусти мързел и незнаене къде да си търся прежда и игли...Ако има как някой да ми донесе и ....

От как взех детското перде на бухали забелязвате ли каква нощна птица съм.... hahaha
[/color]

# 578
Здравейте момичета !😘

Ох,много мило ми стана от разказа на мама Хоуп..пожелавам ви скоро да сте заедно всички вкъщи!
Във ФБ постнах 2 снимки с плетива,но тъй като лаптопа ми си чака новото зарядно,аз джиткам от айфона,а няма опция за адване в албумите,та ако на някой му се занимава,ще съм му благодарна да ги прехвърли,ако не надявам се да не пречат Peace
Перо..това със помпите хич не ми е ясно..аз се надявам да кърмя..след като родя живот и здраве ще видя дали ми тр помпа,ако да - ще взема механична на Медела
Аз пък имам др въпрос-когато лежах в болницата и сега при огледа на другата,имаше спец стаи за кърмене с по 1 помпа..та как се ползват от всички не ми е ясно newsm78 ..
И още нещо ,може би най-големия ми страх- какво да правим ,когато бебето се задави...аз имам чувството че тотално ще изперкам в такава ситуация..мамите с опит моля да споделят Praynig
Аз не спя от преди 2 месеца..голям проблем! чувствам се понякога като парцал..
Честита финална права на Панди и останалите,и на мен още няколко дни и хайде и аз в кюпя Mr. Green ама да си призная от няколко дена мн ме е хванало шубето Laughing др уикенд ще пазаруваме за бебка,за сега имам 1/2 от нещата ,които изброи Елг...нищо не ми е готово,багажа за болницата и той тепърва ще се купува..ужас!ама малшанса на ЕТ...иначе изпрах някои неща,утре ще ги гладя,ама най-мн се притеснявам бебка да не тръгне по-рано...още преди месец Доки каза че е ниско долу,преди 2 дни слезе още по-надолу...от 3 дни всяка нощ към 2-3 имам болки ниско долу....абе скоро ще е ама дано да изчака 10 дни.. Crazy на 4 съм на ЖК,ще видим какво е положението...
Вчера изрисувах едната стена в стаята на бубулина,само щрихи,тази седмица ще се оцветява😄
Дори и за количката все още имам съмнения...изатова тази седм ще кипим само столче за кола,което ще ни е достатъчно за първите дни...
Бейбифейс по-полека с домакинската работа...включвай ММ в повече активитети,все пак сега е по-важно ти и бебето да сте добре...
 Тонини дано отмине бързо...много хубава фотосесия бтв Hug
Чика буум и на теб скорошно възстановяване  bouquet
Ив,хайде малко остана до новото флатче 😊 Условията и тук в болницата са почти същите като при вас..има допълнително вани за облекчаване на болките и една голяма кръгла за раждане...
Аз не рева..до сега ми се случи 2 пъти...не че не ме блъскат хормоните в тази посока..но се държа..иначе ще стане зле положението... Mr. Green ще изрева река до Бг😄😄😄
Хайде аз ще се опитам да поспя Wink
Лека и хубава неделя! Heart Eyes

# 579
Добро утро!
При мен нищо ново - боря вирусчето гадно и това е!

На мамите с контракции и съмнения за скорошно раждане големи  Hug - всичко ще бъде наред!

Всички, които се тревожат, че имат малко дрехи - ама не се шашкайте, магазините вече са навсякъде, ще отскочите и ще докупите, важното е първите 2-3 дни да имате, а вие имате!

His Princess, ще ти прехвърля снимките в албума - няма проблеми  Peace За съня - мноого лошо, но поне тренираш за след появата на бебо  Wink Да сложиш непременно снимки от рисунките в стаята като стане готова!

Бейбифейс, така е с отпуските - прехвърлят се само 10 дни, но ако работодателят се съгласи може и повече - просто при теб не са поискали. Аз моите ги изхабих всичките, че имах и от предни години и щяха да ми изгорят, а и след 2 г. я камилата, я камиларя дето се вика. Нямам намерение да се връщам след 1.

Възкресителнице, направо ме потресе с разказа за оставената родилка в тоалетната да роди в Бургас!!! Все съм очаквала ужасии в БГ, но това..... Думи нямам. Абе ние третия свят ли сме!!! Що за хора живеят тук, що за скотове!!! __Malcho__, ти също с твоите думи ме ужаси, че всичко това продължава. Между другото уж постоянно се говореще срещу МД, колко е зле, а се оказа, че мнозинството мами от темата ще раждат именно там!!

Споделяте за реването - мен на няколко пъти ми се случи ей така от нищото да потекат сълзи, обикновено като съм се ядосала. Вчера например купих /за втори път/ грешното лекарство, което трябваше и ревнах колко съм тъпа  Joy Е, беше за 2 минути само. Успокои ме.

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 09:14 от tonniny

# 580
Аз да не ви ошашках и вас с тези дрехи. Аз, че съм си ку ку си е видно де.

Перо, като разбера дали  някой ще идва към вас ще ти пратя прежда, игли, квото кажеш. А работа бол си имам- Елия си е поръчала розово-сива жилетка, червена и няколко дрешки за куклата и. Сега довършвам едно шалче и реших все пак да изплета пашкулче за бебето.

# 581
__Malcho__, много се радвам, че поне ти прочете поста ми! Иначе, щеше да ми е последния тук и щеше да ми е много тъжно  Hug

В анкетата няма да гласувам, защото опция "Няма да ползвам помпа за кърма" липсва  Wink Иначе, и аз да похваля механичната помпа на Medela - подариха ми я, и цели 6 месеца я ползвах на всеки 3-4 часа, дет се вика  ooooh! Издържа стоически толкова време, накрая се счупи (много зор видя от мен, защото ми намаля кърмата), което пък за мен беше повод да приключа с тези мъки и да минем на АМ.
Marion,малко ме е яд,че не живея в Бургас от 9 години,за да си направим една хубава среща всички Бургаски мами. Щеше да е много хубаво! Но никой не е казал,че не може да го направим след като родим!  Hug
Обаче Im So Excited ми се губи от доста време! Дано всичко при нея да е на 6!  Thinking
Колкото до помпата за кърма-и аз засега смятам да не купувам. Иначе имам една приятелка,която ми предложи нейната(ползвана е 3-4 пъти),значи мога да отметна този разход! Peace

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 09:18 от __Malcho__

# 582
  • София
Исках нещо да питам и изключих. Някои от мамите знаят. Докато бяхме на лекцията в петък в мола, ми звъннаха от работата, че трябва да си изчистя отпуската до края на годината. Аз имам 15 дни оставащи. Исках да си ги оставя за след първата година и секретарката ми каза, че нямам право да оставям повече от 10 дни, така било по закон. Така че ме принудиха да си пусна останалите 5 през декември. Чудя се колко е вярно това. Някоя от вас има ли представа?

ПС: Намерих го , май е така.
Чл. 176. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г., изм. - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г.) (1) Поради важни производствени причини работодателят може да отложи за следващата календарна година ползването на част от платения годишен отпуск в размер не повече от 10 работни дни.

Но не знам как стои въпросът с майчинството. Ако вече бях в 45-дневния си болничен, губя ли ги тези 5 дни???

Фейсче, счетоводителка на мен ми каза, че ти се събират и остават за след майчинството, трупат се и не се губят. Изключение от правилото за 10 дни прехвърляне е и важи за майки. Имам познати които така след като им свърши майчинството си пуснаха и тези 40 дни (или повече, както ще бъде и в моя случай) събрани за 2те години майчинство.

Сега го намерих - Кодекс на Труда, 
Скрит текст:
чл. 176, ал.4: Ползването на платения годишен отпуск може да се отложи и когато през календарната година, за която се отнася, работникът или служителят не е имал възможност да го ползва изцяло или отчасти поради ползване на отпуск за временна неработоспособност, за бременност, раждане и осиновяване или за отглеждане на малко дете, както и поради ползване на друг законоустановен отпуск.
Погасяване на правото на ползване

Чл. 176а. (Нов - ДВ, бр. 18 от 2011 г., в сила от 01.03.2011 г.) (1) Когато платеният годишен отпуск или част от него не е ползван до изтичане на две години от края на годината, за която се полага, независимо от причините за това, правото на ползването му се погасява по давност.
(2) Когато платеният годишен отпуск е отложен при условията и по реда на чл. 176, ал. 4, правото на работника или служителя на ползването му се погасява по давност след изтичане на две години от края на годината, в която е отпаднала причината за неползването му.

# 583
  • София
зДРАВЕЙТЕ МОМИЧЕТА,АЗ ДНЕС ИМАМ РОЖДЕН ДЕН И ИСКАМ ДА ВИ ПОЧЕРПЯ  party023

# 584
renigu ЧРД, бъди здрава и щастлива! newsm59

Общи условия

Активация на акаунт