Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 35 187
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • София

Благодаря милички! И вашите дечица да са живи и здрави!   bouquet

А аз не.  Joy Искаме си стрелец като тати.  Heart Eyes
Правилно. Ти не си за тази зодия, няма да се разбирате.  Peace

Хаха, винаги звучиш все едно ме познаваш от години.  Laughing Принципно козирог не ми е от любимите зодии. Но за мен човекът на първо място е човек, а не зодия. Така че каквото, такова.  Simple Smile

[/quote]

Хехе, Панди, ти си тип лидер (не е трудно да се види), а на повечето козирози това им е в кръвта и както се казва, 2 остри камъка брашно не мелят. Но пък аз нещо в лидерството не се проявявам кой знае колко, та то си е и до човек, а не само до зодия.
НОРЕ, радвам се че писа и че всичко върви добре при вас. С интерес прочетох всичко написано от теб!
Дени, честит 8 месец! Аз пък си видях лентичката, че съм "превалила" и 32-та седмица. Лети времето.
Никито,
Скрит текст:
аз общо взето бях доволна от нашето обучение. Наблягахме си на всичко важно, но наистина се учеха и много излишни неща. Имаше и пропуски, като напр. не сме учили статистика, а това си трябва под път и над път. После в БАН много ми трябваше и ми излезе през носа направо. Можеше да ни спестят висша математика, а да учим например малко материя, свързана със заболявания, защото такова нещо там няма, а понякога е хубаво да знаеш няки неща поне за обща култура. На мен тази част ми куца, а се случвало да идват хора при мен с въпроси, свързанои със здравето. Смятат, че трябва да знам, ама такова животно не сме учили Simple Smile

# 556
  • Варна
Hope пожелавам ти наистина най-късно до Коледа да сте си прибрали бебоците у вас Simple Smile Много се радвам, че раждането е минало нормално Simple Smile Сега сигурно се тресете от подготовка на дома за тях  newsm30 newsm30

Пандичка аз пък си мислех за една анкета Как ще раждате примерно с опции : Естествено, Секцио по желание, Секцио по медицински причини , че ми е доста интересно какво е съотношението  newsm78

Аз днеска напазарих коледна украса и сме вече с елхичка Simple Smile Обожавам Коледните празници и сега ми е още по-приповдигнат духа Simple Smile ВЗех си и 2 нощници за болницата и до края на другата седмица ще съм готова с багажа май Simple Smile

Аааа mama Todorova утре е откриването на Хиполенд в Мола Галерия тука в Стара Загора бях ти обещала да пиша...
Хайде много  Hug Hug Hug на всички

# 557
Здравейте мамчета

Hope толкова се зарадвах на поста ти. И аз лекинко си поплаках Simple Smile и аз мисля че имената са супер. Simple Smile

Гледам Панди и Фейсчето са подели темата за зодиите Simple Smile. На мен ми се иска нашата мома да е водолей, но...само да е жива и здрава, когато реши тогава.

Панди аз съм стрелец и моят татко също и да ти кажа сме в уникални отношения - татко за мен е най-уникалния мъж, а аз за него съм принцеса Simple Smile.

Елг - да ти кажа взех да броя и аз покрай теб и както си мислех че имам много дрешки сега ми се струва, че нямам Sad Но аз ще имам още едно бебешко парти и ще изчакам до тогава преди да купувам още неща за бебка.

Хубава вечер момичета ххх

# 558
Котке Марта - въпрос към теб! Да се тревожа ли от факта, че нивата ми  на желязо са 2 пъти по-високи от нормално? Благодаря за отговора!

За пръв път ли ги изследваш? По принцип при таласемиците е така след хемолитична криза и при честите кръвопреливания и им вливат лекарства - хелатори на желязото, за да не се отлага в органите. Десферал, например, има и по-съвременни, но се отпускат от НЗОК с протокол.
Не знам как стои въпросът с отлагането/натрупването на желязо в плацентата, това би могло да ти бъде единственото притеснение, както и полицитемия на бебето, т.е. да има прекалено много червени кръвни телца, което при бебетата и без това е така, но в по-силна степен. Редно е да обсъдиш с хематолог, не АГ. Не съм специалист в тази област, това са разсъждения по пътя на логиката.

# 559
  • София
Панди, честит имен ден на малката панда  Hug
А за свекито - браво Simple Smile

Hope - много ме разчувства, да си ги прибирате скоро малките бебчо и бебка!

За матрака - нямам наблюдения за кокоса и нищо не мога да кажа.

За дрешките - Елг, на мен много ми се струват, но както е казал Мечо Пух "Колкото повече, толкова повече", нека да има малкия.

На мен пък на Феталната ми казаха, че пъпната връв е с 2 съда вместо с 3, което за момента не било проблем, защото беба си наддавала нормално, но трябвало да се следи. Ако спре да наддава можело да е наложи да я изкарат по-рано. За момента гледам да не се вкарвам във филми, щом наддава значи е добре. Ще ме следят по-често и ще се надявам, че всичко ще е наред Simple Smile

Ако съм изтървала някой, извинявам се

Лека от мен

Е, Панди, верно, аз бях толкова изморена, а в Била толкова чакахме на касите, беше кошмар.
За анкетата, механична на Авент, но нещо не мога да отбележа Simple Smile

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 22:44 от allian84

# 560
Новата анкета е факт. Simple Smile  Gaal, следващата ще е по твоя идея, а после мисля да пусна една и за памперси.

Алиан, днес те видях с ТМ пред Била, но ММ тамън идваше да ме прибира и не успях да ти се обадя.

Бейбифейс, много си права.  Simple Smile

Роси4ка, ММ, баща ми, кумът, близка приятелка и кой знае кой още са стрелци. Simple Smile Преди си мислех, че зодията не ми харесва, понеже като тийнейджър много се карах с баща ми. И сега си се дракаме понякога, но по много различен начин, много сме близки, много се обичаме и за мен той е най-добрият и всеотдаен баща.  Heart Eyes А пък със срещата на ММ осъзнах, че в същност много харесвам стрелците.  Grinning

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 22:48 от ♥Пандичка♥

# 561
Панди, мерси за новата анкета - как не те мързи не знам, браво Simple Smile Ще гласувам за Медела механична. Рекламата, че това било мерцедеса на помпите, си свърши работа, а механична, защото четох, че електрическите правели повече бели по зърната - не знам дали е така. То при всеки се случват по различен начин нещата.
пропуснах те за свекито - направо си за завиждане, пу-пу дето се вика!! Моето пък свеки се опитва всячески да се домогне до мен, за да стигне чрез мен до ММ. Те са в лоши отношения, заради принципите на ММ - който веднъж го е предал, значи го е предал за цял живот. В миналото са имали нееднократно разни случки, в които тя не е била много добра майка, та вече няма връщане назад, поне за него. И заради това тя се чуди как да е по-мила и добра с мен  Joy Но и за това имам забрана от ММ да не се поддавам.

Алиан, не се тревожи излишно - засега няма проблеми, беба си е добре и всичко ще продължи да бъде така!!!

Стрелец е една от най-добрите зодии за мен!!  Peace

ето нещо интересно http://www.manager.bg/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0% … on_ref_map=%5B%5D

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 23:00 от tonniny

# 562
Редактирам се, оправих го и вече може да се гласува.

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 23:07 от january2014

# 563
Аз да се оплача вече 5-ти ден съм с хрема и кашлица,пих Тайлол хот 4 дни Х 3 пъти на ден и.....ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО Sad притеснявам се от това,да не съм лепнала някой гаден вирус....че само сегинка това липсва.Иначе ям плодове,обличам се като за световно /даже ММ ме бъзика  Grinning / и чайове пия....ама няма и няма.Не знам вече какви да ги върша,има ли други в това положение ? Имам едни капки Олинт за нос и така им се изкушавам да ги ползвам/знам ,че не са за бременни,ама то и вече толкова време със запушен нос не се търпи/...Ако и утре няма грам подобрение-смятам да посетя леля докторица  Wink
 Иначе имам и още едно питане-някоя от вас получава ли от време на време схващания в крака и резки и болезни срязвания ниско долу? Май бях мернала едно споделяне за нещо подобно,но не помня честно казано  Embarassed На моменти при мен е толкова силно / боли ме отдясно,точно където е сгъвката/,че имам чувството,че ако се задържи повече от десетина секунди,ще почна да вия  Sad Може и да е от това,че вече спя само надясно и бебо да притиска някой нерв,знам ли Confused
Много  Hug на всички

# 564
Анкетата не е активна според мен защото пише, че е приключена днес в 13h, не съм наясно как става и това не знам как е станало! Може би трябва да се пусне отново! На мама Хоуп успех и дано мнооого преди Коледа да си прибере бебчовците Simple Smile Много се радвам за тях Simple Smile А сега и аз съм на път да изпляскам, че нямам достатъчно дрешки и след още някой друг коментар май ще вадя чувала да броя и аз, пък току вижте ме е пуснала апатията и може да се разпера и разгладя! Лека вечер и дано неспящите мамчета поне в неделя се наспят! Ама какъв ентусиазъм и коледно настроение са ви подгонили-благородно завиждам! Панди, да ти е много здрава малката и името да й носи много късмет! А и аз съм от ревливите тия дни рева за щяло и нещяло! Болните мами бързо да се оправят, то и аз се мъча да кихам, ама дано устискам този път...Хайде лека нощ! Hug Hug Hug

# 565
Анкетата не е активна според мен защото пише, че е приключена днес в 13h, не съм наясно как става и това не знам как е станало! Може би трябва да се пусне отново!

За срока - разбира се се сетих и пробвах да го променя, но нищо не стана. За пускането наново - едвааааам открих откъде се трие старата анкета, че да пусна нова.  ooooh! Малко тъпо са го направили, но успях да сепреборя със системата.  Laughing

# 566
chica__bomb, схващания на краката имах до преди да почна да пия магнезия, от тогава насетне нямам проблеми - то това му е и едно от предписанията - срещу крампи. Ако вече пиеш магнезий, питай доктора си дали да не ти увеличи количеството - не знам  newsm78 Иначе другата болка доколкото аз разбрах е в таза и е нормална - аз засега я нямам, но благодарение на това, че ходя на гимнастика - там има специални упражнения за болки в таза. Както вече писах - в нета има описание на подобни упражнения за облекчаване поне малко на болката.
аз вече се оплаках, че се опитвам да се разболея от снощи, ако не съм и болна - много гадна хрема с усещане за начало на вирус. И това въпреки че от месец постоянно пия цитруси с мед като профилактика! Явно е много силен тоя вирус, щом проби дори при мен, която се имам за здрава.

# 567
  • Близо до морето (200 м)
__Malcho__, много се радвам, че поне ти прочете поста ми! Иначе, щеше да ми е последния тук и щеше да ми е много тъжно  Hug

В анкетата няма да гласувам, защото опция "Няма да ползвам помпа за кърма" липсва  Wink Иначе, и аз да похваля механичната помпа на Medela - подариха ми я, и цели 6 месеца я ползвах на всеки 3-4 часа, дет се вика  ooooh! Издържа стоически толкова време, накрая се счупи (много зор видя от мен, защото ми намаля кърмата), което пък за мен беше повод да приключа с тези мъки и да минем на АМ.

# 568
chica__bomb, схващания на краката имах до преди да почна да пия магнезия, от тогава насетне нямам проблеми - то това му е и едно от предписанията - срещу крампи. Ако вече пиеш магнезий, питай доктора си дали да не ти увеличи количеството - не знам
tonniny , аз крампи си получавам от съвсем скоро и то всичко на всичко за щастие да е било 3-4 пъти,неприятно е но определено това е различно.Като съм легнала примерно и се изправя все едно ме хваща да ме боли апендикс /той нали върви с едни леки схващания на крака отдясно/ та така....знам ли го и аз..трудно за описване  newsm78  Иначе не изключвам и таза да е намесен,то вече му е и време да се заобажда,ама пусто като ми е непознато   Wink
аз вече се оплаках, че се опитвам да се разболея от снощи, ако не съм и болна - много гадна хрема с усещане за начало на вирус. И това въпреки че от месец постоянно пия цитруси с мед като профилактика! Явно е много силен тоя вирус, щом проби дори при мен, която се имам за здрава.
ох,милата ти  Hug явно трябва да си премине,аз вече и до този извод стигам..само ми се ще ей така за една вечер за разнообразие да дишам през носа  Grinning
Дрешки аз днес прах...утре пак  Laughing музата яко ме е ударила  Simple Smile и ми се струват много,пък не знам  newsm78 тези дни ще оправям и завивки,количката и кошарката  Wink да си ме чакат в бойна готовност  Simple Smile

# 569
Аз днеска напазарих коледна украса и сме вече с елхичка Simple Smile Обожавам Коледните празници и сега ми е още по-приповдигнат духа Simple Smile
И аз днес се отчетох в това отношение,елхичка купихме онзи днес ,но си чакаше играчките,за да не зеленее ей така безцелно в хола  Simple Smile Другата седмица в къщи вече ще е тотално коледно  Grinning ММ много обича и се радва като мъничко дете,така че за мен е огромно удоволствие да украсявам и редя  Laughing

Само за помпите не мога да се включа,че са ми абсолютно непознати  Wink имам подарена електрическа,но дори марката не се сещам  Embarassed скоро като я разопаковам наново от багажерийките ще се разбере,иначе и на мен ми е любопитна анкетата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт