Още малко остана на Януарската мама-2014-Тема15

• 35 187
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
Хоуп- мерси за дългия пост. Поплаках си. Ей да са ви живи и здрави и за Коледа заедно. Имената са страхотни. Много  Hug

# 541
Здравейте момичета, аз вече съм отпуска (вчера ми беше последен работен ден )   party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023  party023 Черпя ви с вкусни тортички!!!
Вече съм и в 8-ми месец! Да сме живи и здрави всички и да си посрещнем щастливи дечицата!
Пандичка четсит имен ден на детенцето ти! Да ти е живо и здраво   bouquet
tonniny  Hug оправяй се бързо, дано не е нещо сериозно
Момичета искам да ви попитам можем ли да пуснем анкета за помпи за кърма, че аз не съм решила още каква марка да взема и дали да е механична или електрическа?  newsm78 Незнам дали още някой има такава дилема като мен , та за това предлагам.

# 542
  • София
Лелееее H-O-P-E изчетох разказа ти, очите ми са пълни със сълзи от вълнение. Върнах се 7 години на зад когато родих със секцио моя Дейвид. Уф,че вълнуващи моменти!..........  bouquet

# 543
Еййй, Хоуп, много се радвам, че писа. Тези дни тъкмо си мислих за теб и щях да ти пиша на ЛС. Радвам се, че бебчовците са добре и силно се моля в наааай-скоро време да се гушкате вкъщи!!!  Hug Hug Hug

Аз питах за матраците ама никой не ме отрази, така че пак ще питам: какъв матрак ще е най-добре да взема - кокос/пяна или кокос/пяна/кокос?!?!?!

Честит имен ден на малката Панда   angel008 baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni baloni

# 544
Цветно ние си взехме матрак кокос -пяна-кокос, не ми се струва много твърд , а по-скоро нормален. Мисля, че обаче и кокос -пяна ще ти върши работа при положение, че отгоре така или иначе ще слагаме протектор за матрак.
Незнам до колко съм ти полезна

# 545
  • София
Аз съм ЗА пенолатекс!Всички в къщи спим на такива и е супер. Дейвид когато беше бебе спеше на  дунапренов (преди 7г.) и да не ви казвам какво потене беше,ууужааассс. Сега ще сме  с пенолатекс!Един протектор от Textura от горе и няма грижи.....

# 546
  • Близо до морето (200 м)
H-O-P-E, страхотно звучиш, дано Димана и Калоян бързичко наддават и си ги вземете дори преди Коледа  Heart Eyes Супер е това, че им дават от кърмата ти и че поддържаш лактацията, чакайки ги!!!
 Hug Hug Hug

__Malcho__, първото си дете родих преди 6 години (секцио) в Окръжна. Второто - преди 3 години в МБАЛ "Дева Мария" - пак секцио и пак при същите доктори, които правиха първото. Минусите в Окръжна бяха доста, но тогава те бяха "единствени" и съвсем се бяха самозабравили, като основните ужасии тогава бяха - първо, мизерия като условия и отношение, второ - наглото искане на пари "под масата". Наистина доста майки пътуваха до Варна и Сливен. Макар че, примерно аз не мога да разбера Възкресителница с Перо от какво точно си доволна в тази сливенска "Ева", като самата ти беше писала, че са те заразили с инфекция стафилокок там и че операцията не се затвори две седмици и са те шили наново  newsm78  ooooh! Питам така, защото всеки път като стане въпрос за Бургас - се плюе, без да се знае днес положението как е  Crossing Arms
Преди 3 години почти всички "лица" от Окръжна работиха в "Дева Мария", но собственика ги беше стегнал и отношението им към родилки се беше променило тотално.
gazela, много съжалявам за това, което ти се наложи да преживееш. Единствено в МБАЛ "Бургас" имаш голям шанс да те оставят да си родиш нормално, това исках да ти кажа още като се видяхме, но реших да не се меся.
Та на въпроса на __Malcho__ да отговоря - "Черноморска" ще избера, ако последно реша да не рискувам да се пробвам нормално и то ще ида там заради анестезиолога. АГ-то ми е без значение, всичките вече са големи спецове в "рязането на плът" там и в "Дева Мария" ooooh! ooooh! ooooh!  Иначе, клоня към МБАЛ "Бургас".

Вчера момченцето ми стана на 3 годинки, пък аз цял ден ревах. Направих пауза само докато занесем тортата и другите джунджурии до градината. ММ много ме разочарова, като направи опит да си поднови контактите с дъртия идиот - баща си (заради пари, което ми е толкова противно и недостойно ooooh!). Бях почнала да си мисля, че ще се научи да разчита само на себе си, ама явно са били илюзии...

Пандич, ЧИД на добричкото ти мило момиченце!!! Много да ти е здрава  Heart Eyes

# 547
Marion,много благодаря за мнението ти.
Скрит текст:
Зная много добре какво беше положението преди години в Окръжна и нелепото искане на пари "под масата".Работила съм там една година и съм влизала в почти всяко отделение. Виждала съм "на живо" как гонеха един баща,за да му искат пари за раждането,как крещяха на родителите на родилките,които искаха информация . Гледала съм и родилки как обикалят по коридора с едни стойки,на които има закачени системи,а няма кой да ги погледне. Вкарвали сме по спешност родилки,защото са ги карали да обикалят пеш из коридорите с багажа,за да търсят входа на родилното. Затова и доста бях наплашена за Окръжна,защото много от нещата съм ги видяла с очите си. Не е лесно,когато знаеш за какво става дума!
Не казвам,че в другите болници е по-добре.
В "Черноморска" не желая да ходя. Видях,че и там всичко е само пари. Бях на констатация на бременността и още с влизането в кабинета,акушерката ме посрещна с въпроса:"Платихте ли си?" Е как няма да си платя,като на регистратурата ти взимат направлението и ти казват колко да платиш. А и след случая с познатата,която уж не могла да роди нормално,а са й направили секцио само,за да вземат парите,вече не зная към коя болница да се насоча.
Засега ходя на ЖК в Поморие,обмислям го като опция,защото, единият от лекарите,които израждат е много добър. Там също е безплатно като в Окръжна,обаче 90% от родилките са ромки,а стаите нямат отделен санитарен възел.Доколкото зная само една стая е с такъв,а дали ще е свободна е друго нещо!
Голямо колебание е в главата ми,но да се надяваме да го измисля до раждането. Thinking
Хоуп,много се радвам,че писа! Да са ти живи и здрави дечицата и скоро да сте заедно!  Hug
Пандичка,да ти е жива и здрава именничката,много да се обичате и много да се гордеете с нея!  Hug
На всички мами-много  Hug Hug Hug Hug Hug

# 548
Благодаря милички! И вашите дечица да са живи и здрави!   bouquet

HOPE, много се радвам, че се разписа! Всичко звучи страхотно!  Hug Hug

Възкресителнице, ееее не говори така, има много други мами в края на януари.  Hug За кирилицата не разбрах за какво ти е.  newsm78

А аз не.  Joy Искаме си стрелец като тати.  Heart Eyes
Правилно. Ти не си за тази зодия, няма да се разбирате.  Peace
[/quote]

Хаха, винаги звучиш все едно ме познаваш от години.  Laughing Принципно козирог не ми е от любимите зодии. Но за мен човекът на първо място е човек, а не зодия. Така че каквото, такова.  Simple Smile

Денислава, за анкетата - може разбира се. Прати ми обаче опциите, които искаш да има анкетата, тъй като аз освен Авент и Медела (най-масовите) помпи от други марки не познавам. Виж и кои марки имат и механични, и електрически, че да ги слагам като отделни опции.

Цветно, за матраците не мога да отговоря едностранно, за това премълчах. Принципно дават кокоса за много добър, а пяната, за която говориш, не зная каква е точно. По евно време четях за матраците и различните материи, но вече съм забравила. То имаше и тема в бг мама някъде, порови. Нашият е от трети вариант -бамбук.  Hug

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 18:33 от ♥Пандичка♥

# 549
Елг - публикувах няколко снимки в групата във ФБ. Плетивата не са бебешки, а са за една от племенниците ми и кучето на едно момиче, което ми подари сгъваема бебешка кошара. Плетени са на 2 куки.
Панда, честит имен ден на момиченцето ти!
 Hug за всички мами!

# 550
H-O-P-E Simple Smile Чудесни новини Simple Smile Дано Дядо Коледа ви донесе в къщи бебчовците  Laughing   bouquet

За матрака взехме с кокос  Whistling на Вис Виталис

# 551
  • София
Пандичка, честит имен ден на детенцето ти!
H-O-P-E радвам се, че успя да се разпишеш в темата. Дано всички бъдете заедно още преди празниците!
Вчера като прочетох Елг  се шашнах, че още не съм прегледала дрехите, които имам. Та днес сортирам, преглеждам и вече съм пуснала 2 перални. Бодитата с къс ръкав са ми малко и нямам дрехи 62 см., освен 5-6 бодита, 3-4 гащеризона, но смятам след като родя да ги купувам.
Лека вечер на всички!

# 552
Здравейте на всички
HOPE ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ,ДА СА МНОГО МНОГО ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!!!
Да ви се похваля днес бях на запис на тонове и естествено точно когато не трябва,мойто мъжле спинкаше и към края се размърда Simple Smile
Успех на всички-Много мина,малко ни остана  Hug

# 553
Здравейте пак от мен Simple Smile
Пандичка, да ти е жива и здрава малката кукла Simple Smile
Хоуп, с вълнение те изчетох, какви преживелици сте имали само! Искам да ти кажа, че изборът ви на имена е чудесен, няма повод за съмнения Simple Smile
Фейсче, да, има разлика между университетите и специалностите, но аз пак казвам, че съм учила в един от най-"трудните" за завършване. Еми, не съм доволна. Да, много учех и много проекти правих, но като цяло се учат адски много излишни предмети, докато се претупват важни дисциплини, практиката е малко и доста измислена, не подготвят добре кадрите после за работа, и всичко се учи в последствие, на работа. Не се стимулират дискусии, задаване на въпроси и пр. Не, изобщо не съм във възторг, и като цяло, който не се е хванал, той не е завършил в бг, защото все пак се гонят бройки студенти, а не би трябвало. Като някой не става, не трябва да го пускат да завърши, както е по света (или поне на някои места)...но това е, образ. ни система е опорочена като всичко останало. Както и да е, всеки има мнение, това е моето.
Аз днес прекарах чуден ден, по рожденни дни и забавления Simple Smile Приятна вечер на всички ви.

# 554
HOPE, прочетох на един дъх разказа ти Simple Smile Дано скоро сте заедно вкъщи!  Hug

За тези, които ще ползват многократни пеленки - в Гардеробче има намаление, днес си взех още малко. А утре отивам за малко дрешки, че и аз като Миленски, прегледах каквото съм купила и малко се притесних. Елг ти направо ме разби с тия количества дрешки   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт