По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

• 207 289
  • 261
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,

Страхотна тема, откраднах си няколко рецепти. Много практичен и полезен уред  Peace

Привет!   bouquet

Много благодарим за оценката! Радваме се, че можем да бъдем полезни! Simple Smile

Страшно много ще се радваме, ако и Вие споделите тук своите рецепти   chef

# 91
Manzhelka, баницата изглежда... невероятно   bouquet

Като че ли всички огладняхме  Hug

Сигурно би станало чудесно и с тиква... Simple Smile Обичате ли баница с тиква? Simple Smile

# 92
И аз съм притежателка на този уред от една седмица:) Правих ризото и кекс. Станаха супер и като цяло за мен е най-полезна функцията за отложен старт. Сутринта сложих лука,зеленчуците и ориза и вечерта имахме топъл ориз:) Следващият път ще кача и снимки!

janin4eto_87, честита придобивка!   bouquet Пожелаваме много и все по-хубави кулинарни постижения! Simple Smile

Кои са най-любимите рецепти на Вашето семейство? С нетърпение чакаме снимките Simple Smile

# 93
v.encheva, не ти е глупав въпроса  Hug ето ти рецептата http://vkusnoteka.blogspot.com/search?q=%D0%B1%D0%BE%D0%B1+%D0%B … D1%80%D0%BE%D0%BB ето и начина на приготвяне в мултикукъра споделен от Ани Шакарян -Боба в касерол можеш да приготвиш като първо пържиш на програма FRY 20-тина минути лука и чесъна с малко зехтин и вода, след това добавяш доматеното пюре и продължаваш под затворен капак, накрая слагаш и боба да поври заедно няколко минути, след това изключваш и от меню избираш BAKE, настройваш 150 градуса температура за 20 минути. Преди това си изпекла на скара надениците и ги слагаш и тях при боба, да се готвят заедно и да си пуснат ароматите.

ademara, един вариант за приготвяне на боб, любезно описан от margaritka1   bouquet

# 94
ademara, janin4eto_87, споделете от къде закупихте вашите уреди и на какви цени. Може и на лични, ако политиката на темата не позволява да се коментират сайтове и магазини тук.
Искам Дядо Коледа да ми донесе един такъв, но трябва да му пиша къде е най-изгодно.
Нека всеки, който си го купува, да споделя от къде. Пак казвам, ако е допустимо да го прави.

Esmee, темата е предназначена, за да споделяте всякаква информация, свързана с Philips Multicooker, която е полезна за вас   bouquet

Още информация можете да откриете и тук Simple Smile http://www.cooker.philips.bg/kupi-sega/

# 95
Моят боб го приготвих на функция задушаване /STEW/ и уредът си остана съвършено чист.

В момента приготвям домашно кисело мляко. Поръчах си в събота истинско домашно прясно мляко и няколко лъжички домашно кисело от същите хора за закваска.
Понеже го доставят сурово, а аз съм шампион в дисциплината да изкипим и загорим мляко на котлона, приложих любимата ми функция задушаване за 1 час. Градусите не надвишават 95, така че кипене няма. Чиста пастьоризация. Оставих да се охлади. По съвет на бабата с млякото, като си топнеш малкото пръстче, леко трябва да ти пари, но да се търпи. Сложих една лъжица от киселото мляко и внимателно го размих в прясното мляко. Бърка се поне минута - баба ми правеше едно време и съм гледала. След това просто включих функция Йогурт за 8 часа. Сутринта ще докладвам за резултат.

За обяд приготвих супа топчета със зелен фасул. Сложих вода, настроих на варене /BOIL/ и след като завря пуснах направените преди това топчета от кайма и ориз, ситно нарязаното лукче и морковите. След 30 минути, като свърши варенето добавих доматките, зеленото фасулче, солта и подправките и оставих на функция задушаване за 2 часа.

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 18:24 от zazo

# 96
Имам един въпрос. Дали пълнените чушки с ориз могат да се приготвят вместо на програма STEW, както е по рецепта да се изпекат на програма BAKE ? Ако някой е пробвал моля да сподели  Praynig

# 97
  • SF
Дайте рецепта за приготвяне на дроб, моля. Simple Smile

(За да приготвям пържен дроб, не ми се виси над тигана. Същото е и за тиквичките, които обожавам, ако имаше кой да им робува прав 1 час над котлона.)

# 98
  • sofia
Боба стана много вкусен, ама го готвих на отворен капак Sick,на функция варене

# 99
  • Варна
Zazo, моля те сподели как е станало киселото мляко, защото бих искала да опитам и аз след като получа поръчаната от интернет магазин суха закваска. Никога до сега не съм правила домашно кисело мляко, но ми се върти из главата да отида още по-далече и да го подсиря, за да изпробвам дали може да се получи домашен катък. Така, че ще съм благодарна на съвети.

Тази вечер искам да похваля омлета, направен в мултикукъра. Хареса ми идеята две странички по-напред - снимката изглеждаше изкушаващо, а и освен това ми се стори интересно да изпържиш омлет на програма за варене (BOIL). Обаче резултатът ме смая - това бе най-професионално изпърженият омлет в живота ми - не само откъм естетичен вид (аз не мога да ги обръщам, когато са на тиган), но и на вкус. Пухвав, равномерно изпечен, сочен... без следа от онези "гумени" участъци, които се получават когато го пържиш на тиган. Още повече, че омлетът беше предназначен за съпруга ми, а той по принцип е доста претенциозен по отношение на храната - и тъкмо той каза, че омлетът е перфектен.

Макар, че взех рецептата две странички по-напред, все пак я пиша отново, с моите модификации.
4 яйца
70-80 г намачкано сирене
70-80 г ситно нарязан кашкавал
няколко парченца луканка за цвят
сол, черен пипер на вкус
В купата на мултикукъра изсипвам 3 с.л. зехтин и включвам на програма за варене BOIL за 10 минути. В момента, в който мазнината е загряла, таймерът се включва, а камбанката на уреда известява, че е време да изсипете яйчената смес. В това време слагате масата и след 10 минути ще имате съвършенния омлет в чинията си. Готовият омлет, след изваждането му от кукъра, гарнирах с парченца доматки, посипани с босилек и сух чесън.

Следващия път мисля да опитам омплет с няколко вида сирена: бяло, синьо, бри и кашкавал. Мисля, че ще е идеално, защото вътрешността на омлета се запазва сочна и бленда на сирената ще се омеси в един наистина по-интензивен вкус. Като опитам, ще ви докладвам.

# 100
Това явно е била нощта на киселото мляко... Mr. Green
Вчера и аз си получих поръчаното домашно прясно мляко, а за закваска използвах кисело мляко на ЕлБиБулгарикум - те са основният производител на истински закваски в България и всичките им продукти са на почит в къщи.

Сварих 1,5 л мляко на функция задушаване /въртя-суча, все нея използвам/. За един час беше сварено без кипене и пръскане, а съдът си е чист, както ще видите на снимката:

След това извадих съда и го оставих на терасата да се охлади по-бързо, но без да изстива напълно. Разтворих една супена лъжица от киселото мляко в една чашка от прясното, изсипах я после в леко топлото прясно мляко и бърках. Хубаво трябва да се разбърка по инструкции от маман. След това включих на функция Йогурт за 8 часа и ето, тази сутрин какъв резултат имаше:

Триглавата ми ламя добре закуси кекс с айрян от домашното ми производство. Мнооооого съм горда. Отивам да се фукам.  bouquet

П.П. От поста на Manzhelka ми хрумна чудна идейка за гостите, които чакам в събота - фондю! Приемам всякакви предложения за програми, време и температура, на които да стане тая работа...

Последна редакция: пн, 02 дек 2013, 08:03 от Mrs.Multi

# 101
Леле, какво умопомрачително начало на седмицата....   chef

Вие сте страхотни!!!   bouquet Не сме и предполагали, че темата ще стане тоооолкова вкусна! А и снимките ви изглеждат така, че... как да не огладнее човек Simple Smile

zazo, супа топчета със зелен фасул звучи наистина интересно Simple Smile А киселото мляко как се получи? При Mrs. Multi изглежда чудесно...
Manzhelka, поздравления - невероятен омлет! Simple Smile

ademara, браво за боба! Ще се радваме да видим и снимка  Hug

# 102
Истинско вкусно кисело мляко! Гъсто, гладко и най-вече - знам какво съм сложила вътре. Задължителна част от седмичното готвене ще е вече правенето на кисело мляко.

# 103
Аз също ще си взема такъв Кукър. Grinning

# 104
Здравейте и от мен! Преди седмица, моят мъж ме изненада с Philips Multicooker.Нямах търпение да го изпробвам веднага и най-лесно беше омлет.Получи се един пухкав,сочен и добре изпечен омлет.Вече пробвах половината от рецептите в книжката.Приготвих мързелива лазаня по рецепта на една съфорумка.Получи се изключителна вечеря с един недостатък-нямаше допълнително Simple Smile.Кекс приготвих по няколко рецепти и винаги добър резултат.От вчерашния имам снимка.Ще се опитам да я побликувам.Обичам този уред!

Uploaded with ImageShack.us

Общи условия

Активация на акаунт