БРОДИРАНА КРАСОТА ТЕМА 117

• 51 521
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • sf
Аз ги правя както са показани по схемата, дори и много,много дълги, иначе не стават прави и не ми харесват.

# 61
Че те на схемата ми обхващат по 10, по 20, понякога и повече бода  Shocked

Съвсем се обърках какво да правя  hahaha

# 62
  • sf
Ами да, 10-20, колкото толкова  Joy

# 63
  • плевен
Здравейте,момичета.Регистрирана съм във форума " бг мама" от 2007 г ,но не се включвам в темите,а само  ви чета.Като мама на пораснали деца и баба на внуци ,като че ли е по- добре да "слушкам".
Вие сте родени в друго време,имате други разбирания за живота,удоволствията и как да прекарате свободното си време.Изумена съм от уменията ви.Най-напред се вмъкнах в "готварската" тема,после
открих "плетачките",а днес съвсем случайно "гобленарските" красоти.Аз първия си гоблен уших на 20
години / Коне на водопой/.Ако знаете колко трудно беше да се снабдиш със схема и конци за гоблени.
Сега сте щастливки: има всичко,повечето от вас са от София,правят си сбирки,обменят опит.
А сега да си кажа молбата: видях в няколко албума гоблен " Молитва за дома" / не знам дали така се казва,но вие се сещате за какво става дума/.Може ли да ме насочите за схема,защото аз не съм виждала да се продава.То и в Плевен има едно,две места за продажба на гоблени.Предварително ви благодаря.

# 64
  • UK/София
Ами да, 10-20, колкото толкова  Joy
Май така не се обяснява на човек, който тепърва се учи.Как на 10-20, няма да чертаеш разделителна линия за двупосочното движение на улицата.
Не ми увисват след пране нито френските възли, нито контурния бод.Много големите линии стават грозни.Научават се с времето как да се шият прави.Някои казаха, че като ушият голяма линия и я прихващат с конец на гърба на гоблена за да не виси.И ми е много интересно как като ушиете гоблена и слагате контурите.На бас съм готова да се хвана, че няма как да се нацелят правилните бодове.
  Албена , страхотен гоблен, браво!

# 65
  • sf
Ами аз досега винаги съм шила контура след като ушия всички. Следя си внимателно , помня кой знак с какъв конец е шит и така се ориентирам. А пък в крайна сметка е въпрос на личен избор, пробва се, греши се, и всеки си решава  Mr. Green

# 66
mama tini в магазина под стомотологията(точно в началото на Неофит Рилски) я има комплектована ,доколкото си спомням струваше 8-9лв.
Да се оплача и аз ,днес ходих да си принтирам схемата ,подготвих си и конците,но преди малко виждам ,че панамата,която имам в наличност не ми стига.Сега ще трябва да чакам до понеделник ,за да си купя.
Иначе свърших нещо,но все още е тайна.

# 67
  • София
Аз първия контур го ших накрая, оплетох се ужасно, затова оттогава ушивам някакъв участък и веднага слагам контура. Аз съм от хората, дето правят доста дълги бодове, никога нищо не ми е увисвало и пак аз съм този човек, който споменава Биляна Simple Smile: ако е много дълъг (10 бода, примерно), го прихващам отзад, за да не увисне после.

mama tini, добре дошла!  Hug

Ето молитвата - цяла, разрязана на две и готова за разпечатване + ключ

http://dox.bg/files/dw?a=f20fa59b5f

Аз като я ших, имах малки забележки. Някои повтарящи се букви са направени различно, аз лично ги уеднаквих  Simple Smile

И при мен всяко изречение започва с Аз, аз, аз...  Mr. Green

# 68
  • Балчик
Биляна не си права, аз много лесно се ориентирам и броя в готовия гоблен къде да са контурите. Така ми е най-добре, на завършен гоблен. Всеки си има тертип на шиене. Peace

# 69
Аз също правя контура и и възлите накрая, наведнъж, след това изпирам. И контура го правя точно както е показан на схемата, колкото квадратчета е дадено да се прескочат, толкова прескачам. Иначе не ми се получават правилно линиите.

# 70
Биляна , не   си права .За втори път ти го казвам...

Блонди се хвърли много надълбокото с Бистрото , но ще успее,сигурна съм Simple Smile

Моят личен опит точно при него е , че правите линии ми станаха криви през по-малък интервал.Трябва да се следва цялата права, но тя е много дълга при прозорците и при вратите и трябва да прекъснеш при някой ъгъл. Но има едни линии , които не са перпендикулярни на отвесните линии на прозорците , те трябва да са от край в край например.

Не ме питай колко съм чертала на ръка  ooooh!

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 21:09 от ina.

# 71
Блонди се хвърли много надълбокото с Бистрото

hahaha Както винаги  Joy Мерси, момичета, за съветите, много ми помагате всички   bouquet

Както ви казах опитах една линия, като боцках през 3 квадратчета, но не стои изцяло права, а и където влиза и излиза конеца се вдлъбва надолу и визуално хич не ми хареса. Разплетох го, засега мисля да ги оставя контурите. Ще ги мисля накрая, и вероятно ще опитам линии, колкото са показали на схемата, щом това вероятно е препоръчван от Дим. ориентир.  Thinking

# 72
  • UK/София

Съжалявам, знам че моето е " ти му говориш, а то рупа ли рупа", но при един голям гоблен от 35 цвята, 15 мартеници и т.н. няма как да се нацели контура точно по схемата.И аз правих един "на око", за другите неразбиращи е супер, но само аз си знам, че не е това което трябва да бъде.

# 73
  • В страната на мечтите
Според мен всеки си слага контура когато и както му е удобно. Аз също го шия накрая, при готов гоблен, и ми е много добре така. Правя много дълги контурни линии, когато се налага, и дори без да ги прихващам отзад пак не ми увисват( в тази вртъзка френските възли също ги правя преди пране - ми нищо не ми увисва, супер си е). На мен лично не ми стои добре с къси контурни линии, сякаш се насича едно такова, не изглежда гладко...

# 74
  • UK/София

Сега се замислих, че може би трябва да уточним за кои гоблени говорим.На златаната колекция на Дименшън контурите са ужасно много.Имам два от другите и наистина там контурите могат да се нацелят.Но на последните два които уших е абсурд!

Общи условия

Активация на акаунт