БРОДИРАНА КРАСОТА ТЕМА 117

• 51 527
  • 738
  •   1
Отговори
# 75

Глупости говориш , ще броиш  ooooh!

# 76
mama tini, добре дошла. И плевенчанки се виждаме, макар и рядко. Провери за Молитвата където Нели ти е обяснила и ако я няма там или не ти допадне нещо ми пиши на лични- аз имам схемата и мога да ти услужа, ако не се справяш със свалянето на схеми от тук (Деси я е пуснала)

# 77
  • Балчик
Ами на тези , след ушиване не се затрудних особено с намирането на точните бодове. Може би трябва да уточня обаче, че имам много добра зрителна памет.

# 78
Аз също помня знаците , с които съм шила даден цвят и не ми е трудно да го заобиколя контура после.

Друг е въпросът , че Бистрото ми беше най - зарязваният гоблен именно заради контура , да не плаша Блонд Mr. Green

# 79
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
айде сега да плеснем с ръце и да се прегърнем  Hug

блонди, има такива, дето се шият къси (най-много на две квадратчета 14 или три 16), има и такива, на които си пише "one long stitch" и се шият от точка до точка, ако ще през 20 бода да са.

има и каучинг - това с прихващането отзад  Hug

Hug следвай си точно инструкциите и ще стане  Hug

малко ме мързи да търся моите, но тук се вижда.седалките и облегалката на пейката са точно "от точка до точка"  Hug

Скрит текст:
Thinking а защо трябва да помните кой бод какъв цвят е? нали контура минава през брой квадратчета? какво значение има с какво са запълнени?
 Blush аз както започвам и зарязвам и продължавам Бог знае кога нямам никакъв шанс да запомян кое какво е било на цвят Wink но пък с броенето нямам проблеми  Hug

# 80
Аз си завърших онзи Мечо, който чете книжка в тоалетната, но утре ще го покажа, че не обичам непрани и негладени да показвам готови. Сега ще ви покажа с какво се занимавахме след обяд с децата. Имахме и гостенче, то направи подарък за майка си /има имен ден утре/, но си я взе и не е на снимките. Аз направих три, моите деца и племенницата ми - по две. Шапчици Simple Smile

Скрит текст:

# 81
Нямам търпение аз за контур и затова гоблените ми с повече контур отлежават стабилно.  ooooh!
Слагам го накрая, но се замислям да пробвам малко по малко, тогава може да не ме хващат така нервите  Mr. Green. Слагам го както е показана дължината на схемата, иначе и на мен ми стой някак си насечено.

Как успявате на изпран и изгладен гоблен да сложите контура без да се намачка, особено на големи гоблени или после гладите пак?  Embarassed

В пресния брой на "Галерия Бродерия" зърнах един гоблен, който ще е в следващия брой - двойка с червен чадър сред други хора, на алея, може би (голямо обяснение направих  Joy , но дано който си е купил списанието да се сети ). Та въпроса ми е, знае ли някой чий е оригинала?   Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 22:01 от eletonbon

# 82
  • плевен
Момичета,много сте мили и отзивчиви.Аз на Н.Рилски знам,че рамкират гоблени/ползвала съм услугите им/,но не съм видяла да продават.При все,че живея до стоматологията.Ще проверя при магазина на Жени в уличката на аптеката на "Лечител",но най-напред ще се опитам да си  сваля схемата в понеделник.Роси 123,благодаря ти предварително,ще те потърся,ако не успея да си купя или да сваля схемата.

# 83
Благодаря за новата тема Hug!Кога успяхте да изпишете 6 страници Shocked! ? Браво за всички показани красоти!За сега няма да показвам ушито ,че е за подарък.Предколедната треска ме е обхванала, боря се с едни филцови истории ,да видим дали ще ги сколасам ,че ми е за първи път....Дименшъните тук ми събраха очите ,нали са ми слабост #Shocked

# 84
  • София
Записсссс... Гол и бос пак .. Т.е. Ушитото е за играта и не мога да показвам Simple Smile 

# 85
Бачийска, благодаря за темичката!   bouquet
Дребосъците, с които се занимавам в момента не са готови (ще се пробвам да ги сглобя за елха) и ще се запиша с нещо, което не съм ви показвала, (подаръче за майка-героиня  Wink):

Аз също шия контурния бод след като всичко друго е готово, но пък и нямам опит с особено голям гоблен. И да си кажа, че много ми харесва да разглеждам кой с какъв проект се е захванал, докъде е стигнал и как е оформил на финала.  Simple Smile
А относно благотворителния базар - преди няколко дни влязох да поразгледам и...очите ми се събраха!  Crazy Какви неща правят хората от каквото се сетите и фантазията им е неогроничена. Чак срам ме хвана...аз се боря тук с едни сърчица и едни мъниста. Blush
ИнаТ, много сладки са шапчиците. Аз вече събирам шишенца от йогурт и ще тренирам за снежни човеци, като твоите.  Simple Smile

# 86
  • София
...И ми е много интересно как като ушиете гоблена и слагате контурите.На бас съм готова да се хвана, че няма как да се нацелят правилните бодове....
Извинявай, ама това лично на мен ми дойде МНОГО ГРУБО! Аз се хващам на бас, че на мой гоблен няма да откриеш грешка, при все че на ВСИЧКИ шити досега, контура им го правя накрая. Виж Sleigh Ride, виж и Woodland Enchantress (където е контурен бод). Има си много лесен начин да 'нацелиш' правилните бодове, но това, че не го знаеш, не е повод да казваш, че никой не го може!
Редактирам се, nosferata, благодаря много Simple Smile Да не се ядосвам значи, че никой не дава схема, а са много хубави Simple Smile

# 87
Коте, тези не са бродирани, а просто залепена картинка. Видях ги "на живо" в петък, затова знам със сигурност.

# 88
  • UK/София
...И ми е много интересно как като ушиете гоблена и слагате контурите.На бас съм готова да се хвана, че няма как да се нацелят правилните бодове....
Извинявай, ама това лично на мен ми дойде МНОГО ГРУБО!
 LaughingНяма нищо, не се притеснявай! LaughingХайде без превземки, не съм искала да обидя никой!Писането с големи букви в Интернет е равностойно на крещене.На теб някой кресна ли ти?

Някой ще каже ли, че ще ушие този гоблен (не е мой) и накрая ще сложи контура?Лично ще отида до БГ да проверя. То са контури, контури, контури, аз на схемата едва ги нацелвах, представям си какво лично творчество ще е след ушиването.За това казвам, че зависи кой гоблен е.
 На Джемма показаните са с ясно изразен контур, но има някои при които схемата е точно обратната.За това не се превземайте някои, че чак сте засегнати!

# 89
ИнаТ, много сладки са шапчиците. Аз вече събирам шишенца от йогурт и ще тренирам за снежни човеци, като твоите.  Simple Smile

А ако знаеш шапчиците как им отиват на снежните човеци... Направо им прави по една, даже им е точно по мярка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт