БРОДИРАНА КРАСОТА ТЕМА 117

• 51 528
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Благодаря, че ми каза, всезнаеща Биляна, какво означава писането с главни букви. И благодаря за твоето мега компетентно мнение, че никой не може да ушие голям гоблен с контур правилно, освен ако не следва твоят начин.
Напомняш ми защо спрях да пиша тук преди доста време, тогава пак се появиха подобни заядливи личности като теб.
Аз спирам дотук, защото не желая да развалям хубавата тема.
Шия нещо за подарък, на черна панама. Кой ме би по главата да го избирам това... Като свикнах на светлата панама и сега едвам-едвам напредвам. Ще мрънкам пак на моя да ми сглоби най-накрая гергеф като на celuFka...

# 91
  • sf
Коте , не си го слагай на сърце, тегли му една и не спирай да пишеш  Hug

# 92
Бачийска, благодаря! Благодаря за новата тема, благодаря за топлите думи, с които си поставила нейното начало!  Hug
Подаръка за Делфинче е проооосто ве-ли-ко-ле-пен! Браво! С любов гледам и новото ти начинание!
albenapd, прекрасна е тази коледна свещ! Както и зимното съвършенство, което показа в миналата тема!  Heart Eyes
Шошка и Финети, специални прегръдки и за двете ви! Много сили, много кураж и много вяра! Пожелавам на всяка една от вас по едно истинско коледно чудо!
Hrisi, Роси 123, Ferhi, великолепни празнични мъничета! Ето, че малко по малко ще започнем да пълним темата с тях.
Radika, SINEICKA, чудесни етапчета.
ИнаТ, чудни са тези шапчици! От миналата година съм им хвърлила око, оставила съм си линк уж за "нахъсване", но така и не стигнах до тях.
Бяло Цвете, не знам с какво друго се бориш ти, но отново радваш окото с прекрасна картичка!
Контурен бод и френски възли шия накрая. После пера и гладя. Нямам много големи гоблени, които да са с контур, но някак си вътрешно не мога да се наглася да шия контур поетапно, не ми идва отвътре и това си е. За мен това си е работа за най-накрая, след като всичко е ушито. И дори и един ден да започна да шия този гоблен, който показва Биляна, съм сигурна, че пак така ще процедирам.

Да се запиша  и с нещо ушито, не само с приказки.  Grinning Дребничко мотивче оформено като магнитче с много любов и от сърце специално за една от вчерашните ни рожденички - Делфинче!  Heart Eyes

P.S. Мила ми, Финети, много благодаря за труда, който си положила! Утре на спокойствие ще разглеждам.

Последна редакция: сб, 23 ное 2013, 23:53 от Miss Emerald

# 93
  • Балчик
Какво значи ясно изразен контур? Не съм виждала схемата на показания от теб гоблен, стана ми любопитно. Нали на схемата си е показан контура, какво има да се нацелва?  Наистина не разбирам, защото гледам схемата, броя и шия. И аз като Мис Емералд, не мога да шия едновременно, просто не мога.
Къде да видя тази схема, че ми стана любопитно,а не ми влиза в плановете за шиене в този живот.

# 94
  • Стара Загора
Запис. Докато стигна до компютъра и вие сте изписали толкова страници, изпълнени с невероятни красоти. Прекрасна нова тема!

# 95
  • UK/София
Благодаря, че ми каза, всезнаеща Биляна, какво означава писането с главни букви. И благодаря за твоето мега компетентно мнение, че никой не може да ушие голям гоблен с контур правилно, освен ако не следва твоят начин.
 Моля, моля, пак заповядай!

Джемма, нямам схемата, изхвърлих я, но я имаше в някоя от темите.Както и да е за ясно изразения контур Laughing LaughingВ този гоблен бяха около 36 цвята, като 4 розови и 4 лилави почти не се различаваха.И как при тях на едно платно от шарении ще нацелите правилните контурчета?????Все пак Дименшън сами ги боядисват, има разлика от ДМС и Анчор в цветовата гама.Ще чакаме включване от Цефуфка като започне да го шие.
 Аз ставам фенка на Luka-S, възхитена съм от конците, схемите и удоволствието от шиенето.И хич не ми липсват хилядите контурчета, възли и т.н.

# 96
# 97
  • София
Ами за мен това е убийствено сложен контур. Да не говорим, че по принцип недолюбвам Дименшънс точно заради него и френските възли Simple Smile

Значително по-лесен е контурът, примерно, на този гоблен. Пак е много, но цветовете са много контрастни и лесно се вижда откъде трябва да мине конецът. Не че пак няма да го слагам веднага, но да дам пример  Simple Smile

# 98
  • Балчик

Не мога да я отворя без регистрация.

Както и да е. Всеки намира начин да си ушива контура по един или друг начин.

# 99
  • UK/София

Ох, -=Деси=- , като го покажеш този гоблен и след това една седмица само в него гледам. Simple SmileТи започна ли го, приятно ли се шие?

# 100
  • Дълбоката провинция
Рядко се включвам,а пък ако има и спор- никога.Но сега не мога да се сдържа.Аз лично правя контура накрая.Опитах с Бистрото поетапно,но някак не ми идва.Правя и дълги бодове.Дори мога да направя контур (колкото и да е много) на гоблен който не съм шила.Важното е да се брои.Така,че не му се плашете на контура,важното е човек да е спокоен и да брои знаците. Peace
Благодаря за прекрасно оформената темичка.Поздравявам всички за красотите които са сътворили и показали  bouquet
Стискам палци на Шошка,като сте го решили няма къде да
 Wink
Финети,бъди много силна и не спирай да вярваш Hug

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 00:52 от DDimitrova

# 101
  • София

Ох, -=Деси=- , като го покажеш този гоблен и след това една седмица само в него гледам. Simple SmileТи започна ли го, приятно ли се шие?

Simple Smile
Не още  Tired Искам да си довърша "Есента", която до тази вечер беше замразена заради Коледната игра, ама тъкмо ще имам стимул  Simple Smile Поразучих схемата обаче, освен контур има и доста половинки - всичкото това по-тъмното от лявата страна се шие. Пак е голям (40х50 см), но след есенния, който е с три нишки вълнен конец, направо ще ми се види песен  Peace

# 102
  • Плевен

Джемма  Hug специално за теб показвам част от схемата .Много са листовете  WinkНо на пръв поглед контура си се вижда идеално ,дори и да се изпълни след всичко ушито Thinking

http://data11.gallery.ru/albums/gallery/268493-efb86-29313119--ue20d9.jpg    http://data11.gallery.ru/albums/gallery/268493-d0a66-29313133--u873c9.jpg  http://data11.gallery.ru/albums/gallery/268493-5e955-29313151--u3b6af.jpg

http://data11.gallery.ru/albums/gallery/268493-f9b7c-29313168--ubedb4.jpg http://data11.gallery.ru/albums/gallery/268493-bd5c4-29313176--ud1819.jpg  http://data11.gallery.ru/albums/gallery/268493-b39a6-29313196--u1c240.jpg

http://data11.gallery.ru/albums/gallery/268493-b39a6-29313196--u1c240.jpg  http://data11.gallery.ru/albums/gallery/268493-78d97-29313200--u4daa3.jpg

контур ,като контур.Най гаден е на гоблените на Анхор -не са от ъгъл до ъгъл , а някъде по средата на кръстчето.но и там има чалъм,всеки сам си го открива при много шиене на такъв.Относно дължината на изпълнението-както ми е удобно -може и късо и дълго/размера за мен е без значение/ и никога не ми се е отпускал, не шия такъв по време на кръстчетата, а на  края.Обичам да шия контур  PeaceЧрез него виждам как гоблена става още по красив , а и ме успокоява .

Биляна
Скрит текст:
Биляна
 страхавица
 Пристрастен
 Публикации: 7 654
 МНОГО ЧЕПАТА
- ама ме надминаваш по "чепатост " щом си го написала и под аватара си значи си го знаеш и нищо лично нямам към теб освен че ме досмеша от спора .От начина по който се мъчиш да убедиш всички че твоя метод е най-правилния .

Цитат
Някой ще каже ли, че ще ушие този гоблен (не е мой) и накрая ще сложи контура?Лично ще отида до БГ да проверя. То са контури, контури, контури, аз на схемата едва ги нацелвах, представям си какво лично творчество ще е след ушиването.За това казвам, че зависи кой гоблен е.

Някаква заплаха усещам ! Rolling EyesПо кротко , я се усмихни и по любезно обясни и недей налагай своето изпълнение.Сподели ,но не налагай ! Peace

Цитат
Аз ставам фенка на Luka-S, възхитена съм от конците, схемите и удоволствието от шиенето.И хич не ми липсват хилядите контурчета, възли и т.н.

Супер!Всеки е фен на някой ,но не бие тъпана и то в спор.Айде пак-кротце мила че ще вдигнеш кръвно.Ако във всичките 7 654 публикации пишеш с този тон /не съм ги чела че няма да ми стигне времето което ми остава/ ,говори едно-или обичаш да се дракаш или просто като си далеко от българите ,май пак си оставаш такава-чепата  Mr. Green
Айде стига съм писала за теб ,че ще се намери някой да ме схруска мен  Grinning Не стига че нищо не показвам , ами спамя темата яко.То като не спя и си бърборя самичка  newsm62

Щом момичетата показват красоти   bouquet значи се справят добре.Важен е крайният резултат.

Блонди
- толкова пъти се говори за този бод ,как до сега не си се сблъсквала с него.Знай че когато го правиш винаги на пръв поглед няма да ти хареса.Но свършиш ли,изпереш, изгладиш, оформиш в рамка , всичко си идва на мястото.Не се притеснявай !А френските възли се шият и стават най добре когато се правят с обикновенна игла за шиене , а не гобленарска.Те са равни от горе до долу , а не като гобленарските .Загледайте се ! Peace

Деска - всеки път като го видя този гоблен и оставам така  Shocked дъъъълго време.Красота!  bouquet

Нали са по птичките  Mr. Green

Сигурно си е сложило милото от шапките на Инат    Hugbouquet

Последна редакция: нд, 24 ное 2013, 03:51 от pepen

# 103
   Здравейте момичета!Докато ви открия и сте изписали 7 страници.И да не е съвсем гол записа-специално за Малкото сладко коте-схемата на елхичката.Шила съм само 3 елемента,колкото се сбраха в отвора.Шита е на 22 каунта панама.

# 104
Добро утро!

Вчера цял следобед сглобявах коледни играчки - 12броя, дъщеря ми пък направи 2 шапчици , нагласих всичко за снимка и .......олааа-лаааааа, няма го фотоапарата  Mr. Green, тъй, че ще показвам по нататък.

Общи условия

Активация на акаунт