С какво ви дразнят свекървите- 28

• 70 406
  • 748
  •   1
Отговори
# 135
Милинка, а защо след като не поддържате отношения толкова години и е ясно защо, ти искаш детето да се запознае с баба си? Аз примерно въобще нямаше да ги срещам  Wink  Само като четох как не признава ничие мнение и побеснях  #Cussing out а още повече, че с нейните простотии може да навреди на детето  Close
Моето дете е с проблемен стомах, а нашите все ми опяваха как и с какво да го храня-ами сори, ама заради това те идват в нас на гости, че поне знам , че няма да му дадат нещо забранено (а аз такива неща не държа вкъщи)

# 136
  • Варна
Аз пък не мисля, че в случая на Милинка дипломатичност ще помогне...  Naughty
Най-много да си докара някоя беля и ходене по доктори по празниците.

Последните Коледи едва ли са й били весели с болните й родители

Не, Врабчо, тя не е прекарвала Коледите с болните си родители. Само една Коледа е била болна баба, след това вече дядо остана сам и тя просто заяви, че няма как да го остави сам...

...толкова ли не можете да намерите едно място метър на два да легне?

Наистина явно не съм била ясна... Няма нужда да търсим място да легне - тя си има собствена спалня, където ще легне. И ще празнува Коледа с детето си, когато пожелае!
Просто майка ми няма да дойде, защото няма къде да я сложа. Не това е драмата - аз нямам проблем да кажа на майка си, че не е удобно да дойде.  Naughty И майка ми няма проблем с това!
Проблема е, че свекърва ми иска майка ми да дойде на всяка цена, и те двете, ние, кумците и детето им да сме всички заедно. А това няма как да стане, защото майка ми е такъв човек, че никога няма да позволи свекърва ми да ходи да спи по хората...  Naughty От там става омагьосан кръг. Ако майка ми не дойде, и свекърва ми няма да остане да празнува с нас. Не й е зора да празнува с детето си, повярвай ми!

# 137
Вземете хотел на майка ти. Не е нужно да е лукс и скъпо. Просто място,където да спи и да не се притеснява. Peace

# 138
Е, все някой трябва да направи компромис. След като майка ти иска да е с вас, може да отстъпи да й вземете хотел или кумците ви, че са по - млади и се предполага да мислят по -отворено.
Ти си ги познаваш хората най-добре. Честно казано и на мен по празници ми идва нанагорно къде, пък как, да няма обидени. аз обичам да сме всички заедно.
Миналата Коледа бяхме в майка ми, тъй като в БГ нямаме отделно жилище с мъжа ми и сме или в техните или в майка. На нова година пък бяхме в родителите на мъжа ми и така. моята свекърва не обича да ходи на чужди места с приспиване, но направи компромис и нищо не й стана. Но те са разбрани хора. Не са някои инати да се запълват за глупости.

# 139
  • Варна
Вземете хотел на майка ти. Не е нужно да е лукс и скъпо. Просто място,където да спи и да не се притеснява. Peace

Това пък свекърва ми няма да го позволи - за нея е абсолютно недопустимо да пратиш и далеч по-бегло познат на хотел, а камо ли сватята...  Naughty "Ама как така, какво ще кажат хората!?"
За справка един пример:
Септември месец, когато правих Инвитрото в София, ме "нареди" да остана в нейни роднини там, под предтекст, че и без това апартамента бил празен и хората щели да се обидят, ако отида по хотели... В последствие се оказа, че апартамента наистина е празен временно, но дядото (братовчед й), се обаждаше всяка божия вечер да провери дали съм изключила бойлера, дали не съм забравила някоя чешма пусната и т.н. Абе, с две думи, на човека хич не му беше приятно някой да е в дома му. Повече не стъпих там, но разбрах, че тя по презумпция смята, че всички трябва да са като нея - ако трябва ще се спи един върху друг, но няма да допуснем хората да си помислят, че сме негостоприемни!  Naughty

# 140
Ми тогава да се гушнат свекърва и тъща на спалнята на свеки и всички ще сте под един покрив. Crazy

# 141
  • Варна
Ми тогава да се гушнат свекърва и тъща на спалнята на свеки и всички ще сте под един покрив. Crazy

Joy Нали?
Абе ще се оправи тази работа - просто никой няма да идва, тя също ще се хване пътя и ще си отиде на село (просто съм убедена) и аз ще си стоя сам сама на Коледа, защото ММ е на работа. Ама ще го преживея - и друг път съм била сама на Коледа, не е голяма драма.
Мен просто ме заболя от това, че той се обърна и ми каза едва ли не, че майка ми е лигла и си предава претенциите...  Cry Cry
А аз също не мисля, че е правилно, някой да досажда на хората на връх Коледа, само и само да сме Дядовата ръкавичка всички заедно... Зора всъщност е да посрещнем сватята, да покажем как месим питки, да се оплачем как децата не отбират от дума и не слушат какво им се говори, да види целия блок, че сме гостоприемни и можем да посрещаме много гости и със сватята много, ама много се обичаме...
А си мечтаех само за спокойна Коледа...  Confused

# 142
Ами, не може ли само с кумовете да си се съберете? Без бабите и това е. Млади хора сте, да си празнувате, да си играят децата. Като кажеш на свекито, че майка ти няма да идва и тя няма да дойде и ще си празнувате само младите.

# 143
  • Варна
Ами, не може ли само с кумовете да си се съберете? Без бабите и това е. Млади хора сте, да си празнувате, да си играят децата. Като кажеш на свекито, че майка ти няма да идва и тя няма да дойде и ще си празнувате само младите.

Може, или поне ще пробвам, но те пък като разберат какъв е проблема, няма да им е удобно да дойдат, а майка ми да си остане сама... Пък и аз просто исках да се оплача от мъжа си и реакцията му. Дори и някакси да останем само младите, това няма да промени мнението му, че майка ми е лигла, нали...

# 144
  • София

Може, или поне ще пробвам, но те пък като разберат какъв е проблема, няма да им е удобно да дойдат, а майка ми да си остане сама... Пък и аз просто исках да се оплача от мъжа си и реакцията му. Дори и някакси да останем само младите, това няма да промени мнението му, че майка ми е лигла, нали...
Ами пък майка ти лигла може да не е, ама се държи като такава. И моята е същата.
Сакън да не наруши баланса, видиш ли. Не осъзнава, че с инатлъка си и моите нерви да я убедя в нещо - къса нервите на всички.
И какво пък толкова, да се гушкат със сватята на спалнята и това е. Навремето по гости вкъщи са спали на шуби по земята.
За мъжа ти - казваш му твърдо, че подобни коментари не ти харесват. Заключваш -такава е и и слагаш точка.
Абе, напълно те разбирам в каква ситуация си.

# 145
Хм, твоята легла, пък неговата останала назад   Mr. Green

# 146
А не може ли наистина да спят на спалнята на свекърва ти?
То се седи до късно,айде няколко часа няма нищо да им стане,щом толкова няма място!

# 147
И аз мисля,че мъжът ти е прав.Нищо няма да и стане на майка ти, да дойде. И аз бих си помислила,че не иска заради сватята.Аз каня всички роднини по празници,разбира се по-приятно ми е с моите,но когато са те на гости по повод,каня роднините и на мъжа ми.

# 148
  • Бургас
Не минава празник без семейни драматизации  Grinning
Ние всяка година се събираме ние с ММ и семейството на сестра ми у дома на родителите ми. Само, че тази година сестра ми е бременна и не може да пътува и ще си останат да си празнуват в София, /където си живеят/. Аз предложих на родителите ми да се съберем у нас всички /+ свекърите/. Вчера научавам от сестра ми, че майка ми щяла да ходи да празнува празниците у тях в София. По принцип нямам против, но кога си мислеше да ми каже  Confused..............а не е като да не сме се чули два-три пъти през деня.

Когато човек говори открито и не шикалкави по-лесно се получават нещата.
Kali_tod, единия вариант е да си празнувате само младите. Свекито като е толкова приритала да се вижда с майка ти, да я покани у тях да си празнуват двете  Grinning Аз лично не виждам какво толкова майка ти се притеснява, че свекърва ти ще спи у приятелка. Най-малкото сто пъти й е казано, че това не е проблем. По-голям проблем е да откажеш поканата на детето си да му гостуваш на такъв хубав празник и да си кукуваш сама на празника. В цялата история по-скоро не разбирам майка ти, отколкото свекърва ти.
Пожелавам ти хубави празници и едно здраво и красиво бебче догодина  Hug

# 149
  • Варна
Наистина искам да подчертая, че ситуацията не е чак толкова драматична, колкото изглежда и че тук просто исках да споделя колко обидена се почуствах от коментара на мъжа ми...
За пореден път се убеждавам, че комуникацията е трудно нещо по интернет, когато дадена ситуация трябва да се обясни с няколко изречения и хората са непознати...
1. Спането на едно легло е невъзможно, защото въпросното легло е персон и половина, а свекърва ми е меко казано едричка жена (по последни данни - около 135 кг.)  Wink
2. Не става въпрос за една вечер, а за 4 или 5
3. Реакцията на майка ми е продиктувана и от предхождащи драми от миналата година, когато свекърва ми плачеше със сълзи и се жалваше на ляво и надясно (вкл. и на въпросните комшийки-приятелки), че искаме да я изгоним на село и тя да не може да си дойде когато си поиска в собствения си дом. Положихме много усилия да й покажем, че това не е така и сега, година по-късно, вече е спокойна и разправя колко й е добре така - да си живее на село и само когато има работа да си идва и да си вижда приятелките, един вид да си почива...
На база на всичко това, и аз не мога да позволя да ходи да спи по комшии, че не знам кога пак може да се почуства наранена и изгонена. Един вид, спазвам си моята част от уговорката, за която не веднъж съм писала тук...  Wink
4. Факта, че е Коледа, в случая е по-скоро маловажен. На Коледата отдаваме значение май само аз, кумците и детето. Майка ми се съгласи да дойде по-скоро за да се видим, защото се виждаме два пъти в годината, а свеки иска да докаже просто, че пристигането на сватята е важно събитие и  не може да бъде току така лишено от нейното присъствие. Мъжа ми също не "отразява" Коледа като кой знае какво събитие, от една страна, защото е на работа и от друга, защото така е научен от малък.
Свекърва ми не веднъж е подчертавала, че в тяхното семейство Коледата се свърза единствено и само с коленето на прасето. Иначе е умерено набожна дори...
За яснота - два примера:
Единствената Коледа, когато е останала в града, беше 2007-ма. С мъжа ми бяхме гаджета още. Седнахме на масата на Бъдни вечер тримата към 18.00 часа. Обясни ми се, че всичко това се прави заради мен и какво е значението на Коледа. Изядохме сърмите и към 19.30 тя отиде в комшийката на клюки и ни остави сами. На другата вечер, на самата Коледа, ядохме каквото е останало и толкоз.
На следващата година бяхме вече пресни младоженци. Единодушно семейния съвет реши, че прасето на село трябва да се заколи точно на 24-ти, въпреки че знаехха, че аз съм на работа и не мога да отида. Свекърва ми каза: "Ами какво толкова, някаква си Бъдни вечер!" Мъжа ми си замина на село, а аз бях сама на Бъдни вечер. Той ме попита де, дали ще е проблем за мен. Казах, че няма да е проблем, но не ми стана хубаво. Просто не исках да си предавам претенциите още от самото начало.
А може би трябваше...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт