С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 571
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Мислех си, че моята вече с нищо не може да ме ядоса, но не би. Оказа се, че последния път, когато и оставихме щерката (на 7 г.) и дала панадол профилактично да не вдига температура. Детето няма проблеми със здравето и не знам от какъв зор го е сторила. Но това не е нищо. Покрай това се разбра, че всеки път, когато и водим малката (случва се 1 път в месеца, за два часа докато сме на кино) и мери кръвната захар.  ooooh! Пълна идиотщина, отгоре на всичкото кара детето да не ни казва, защото е наясно с нашата реакция. Заплашвала го с болница, ако му падне кръвната захар. Когато мъжът ми я попитал, първоначално отричала, но после взела та се обидила, защото той я предупредил, че повече няма да види децата, освен в негово присъствие.

# 391
  • Бургас
Мислех си, че моята вече с нищо не може да ме ядоса, но не би. Оказа се, че последния път, когато и оставихме щерката (на 7 г.) и дала панадол профилактично да не вдига температура. Детето няма проблеми със здравето и не знам от какъв зор го е сторила. Но това не е нищо. Покрай това се разбра, че всеки път, когато и водим малката (случва се 1 път в месеца, за два часа докато сме на кино) и мери кръвната захар.  ooooh! Пълна идиотщина, отгоре на всичкото кара детето да не ни казва, защото е наясно с нашата реакция. Заплашвала го с болница, ако му падне кръвната захар. Когато мъжът ми я попитал, първоначално отричала, но после взела та се обидила, защото той я предупредил, че повече няма да види децата, освен в негово присъствие.

Свекърва ти определено има психически отклонения. Хипохондрията й е стигнала до критични нива.
Явно не трябва да оставяте децата повече при нея, защото чисто физически, тя ги тормози и емоционално. До колкото знам меренето на кръвна захар включва убождане. Аз дето съм на 28г. се ужасявам някой да ме боде, камо ли 7г. дете. И това придружено с приказки за болници и болести е направо потресаващо.
Мъжът ти как реагира на ситуацията?

П.П. Като чета някои истории за свекърви тук се питам - Как се удържате да не им фраснете един шамар!?

# 392
Еййй,тази тема винаги е на върха в "Семейни отношения"  Laughing Laughing
Когато и да вляза ,все има някакъв спор яростен.
Мойта свеки лееееко се е укротила.А пък може и аз да съм се укротила ,знам ли вече.С първото дете скачах като ужилена при всеки опит да се направи нещо на детето (дори памперса да му смени).Сега вече не ми пука.Гледам,че не се справя с децата ,но се старая да не й показвам грешките.Сега й е голям проблем,че детето не иска да ходи у тях без мен.Все за това говори ooooh!

# 393
Истински мъж е този, който заема страната на този, който е прав в случая според него, без да се притеснява, че мама ще се разсърди, а милото ще мрънка 

Подкрепям. Такъв мъж просто печели уважението от всички страни.

Такъв мъж просто се измъква от ситуацията. Нормалното е пред свекървата сина да заема позицията на съпругата си, а пред тъщата жената да заема позицията на съпруга си! А ако съпруга/ съпругата не са прави това е тяхна работа вътре в семейството да си го дискутират

# 394
Вчера бяхме на гости при свекито. Поднесохме коледен подарък и тя започна да нарежда "ама нямаше нужда...ааа, този шал много червен и ще ми прави носа още по-изпъкнал ( Crazy), нищо де, ще го прибера и като умра ще го подарите на някой друг" #Crazy #Crazy #Crazy После вижда календар със снимка на дребния почна да го целува и да му повтаря "благодаря ти, бабче"... сигурно реши, че той е заръчал на майка си да направи календар за бабичката Mr. Green Обясни ми 60 пъти как нейните деца никога не са правили това, никога не са правили онова - не се сдържах и й казах, че не всички имаме извънземни деца - някои са просто човешки Mr. Green

# 395
Аааа,това с подаръците е вечната тема при нас.Ако купиш подарък - защо се харчите,ако не купиш - не ме уважавате Laughing
Вчера ни бяха на гости свекитата и тя не яде "за да има за нас" Tired То бива скромност и добронамереност ,но това е просто тъпотия според мен.

# 396
  • Fort Worth, TX
Цитат
"ама нямаше нужда...ааа, този шал много червен и ще ми прави носа още по-изпъкнал ( Crazy), нищо де, ще го прибера и като умра ще го подарите на някой
Мухахахаха.Голям смях.Извинявай, но свекърва ти цепи мрака.

# 397
  • Fort Worth, TX
Аааа,това с подаръците е вечната тема при нас.Ако купиш подарък - защо се харчите,ако не купиш - не ме уважавате Laughing
Вчера ни бяха на гости свекитата и тя не яде "за да има за нас" Tired То бива скромност и добронамереност ,но това е просто тъпотия според мен.
Тая тъпа фраза я знам до болка.Направо ми иде да ги гръмна като я чуя.

# 398

Моята е същата.Всеки път у нас едвам-едвам си взема от храната.Чак ми е неудобно,че стои гладна.

# 399
  • Под гъбата

Моята е същата.Всеки път у нас едвам-едвам си взема от храната.Чак ми е неудобно,че стои гладна.
Вижте какво, хич не ми се оплаквайте, че не ви ядат свекървите, ще ви пращам моята да видите какво значи ядене! Embarassed Тя като ни дойде на гости се започва в началото, как не е гладна и няма да яде и бута чиниите, но като види, че не и обръщаме внимание започва да яде като змей Twisted Evil Трябваше да и сложа вмирисаното половинка пиле и да я карам да го яде за назидание. Не сме такива хора и винаги гледаме да си посрещаме добре хората ,които каним на гости. Като нямаме финансовата възможност не каним гости и това е! Отнесе го накрая синът и, но съм сигурна ,че ще и каже насаме, че се е изложила.
Като отмъщение от баба за внучета, или от свекърва за снаха Sad Mr. Green

# 400
Явно е някаква характерна черта за повечето свекита.
На ММ му става много неудобно.Ето ,вчера аз съм сготвила ,те идват без да се обадят.Нищо необичайно Laughing Ей така между другото предложих да хапнат ,че нали идват от село ,пътували са и т.н Отказа ми.Не би ми станало неприятно ако не знаех как се държи тя с гостите си..Така се престарава ,толкова се мазни и се мъчи да се изкара добра  и гостоприемна домакиня ,че от подканване да ядеш,даже и да ти се иска да опиташ ...направо ти се отщява Crazy Още от вратата подхваща всеки."Да ти сложа да ядеш,ама малко само ,ма яж де ....ееее,ще ме обидиш " и т.н. Аз разбирам да е някакъв ку;инарен факир та да се хвали,ми то ... Mr. Green
Има наскоро рожден ден ,какво ще й вземам не знам.Хубавото е ,че поне харесва и носи дрехите ,които съм й подарявала. Wink Wink

# 401
Здравейте,
Бъдни вечер е едно голямо изпитание за мен. Получава се световна война на мой терен. Майка ми идва за няколко дни. Свекърите идват на бъдни вечер у нас, а на Коледа на обяд сме у тях. У свекървата ни посреат на ниска холна маса 9-10 човека. А миналата Коледа бях в напреднала бременност. Едвам се свивах.
А черешката на тортата беше капамасъс сурово месо. Жената не е по готвенето, ама можеше са се постарае
   А месото да не е било човешко? Joy

# 402
Кое точно е смешното в това бременна жена да яде необработено термично месо?  newsm78

# 403
Можеше заради нея поне да повдигнат с половин метър краката на масата. Или да подпрат с книги отдолу, да се постигне исканата височина.

# 404
  • София
Можеше заради нея поне да повдигнат с половин метър краката на масата. Или да подпрат с книги отдолу, да се постигне исканата височина.
Точно тук няма никакво място за ирония!
Бременната жена трябва да се уважава. Удобството й - също.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт