С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 288
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
Изобщо никой не е казал, че всички свекърви са такива дребнави и зли  Peace Живот и здраве, ако свекървата ми ме приеме като интелигентен човек и нямаме махленски проблеми, каквито много дами споделиха в темата, също бих я изненадала детето да носи найната буквичка. Но ако тя разбира се е Човек и подходи към мен без някакви предразсъдици, че снахата й краде синчето ...  Peace
При мен специално на добра воля може да се постигне много, на инат- нищо/ телец съм/  Peace

# 496
  • Бургас
И това е черта основно на свекървите. Тъщите много рядко се сърдят за името на внучето.
Това са и моите наблюдения. Не че няма изключения от правилото, нооо...

Хайде да ви опровергая. Скоро ще ми се роди внучка от сина и снахата.  Не искам да я кръстят на мен, защото не си харесвам името и  винаги съм се сърдела на майка ми, че вместо да модернизира, е изхабила по-оригиналното име на баба ми, на която съм кръстена. Ама  си трая и нищо не споменавам пред сина и снахата, тъй като може да изтълкуват думите ми като намек "уж не иска, ама тя затова ни казва, та да се сетим". А пък аз наистина не искам и нямам намерение да се засягам, нищо, че съм свекърва, а не тъща.

Честито  Hug Ще бъдеш чудесна баба.
Няма смисъл да се повдига темата за имената от възрастните. Ако младите решат да кръстят детето си на някой от тях, те ще го направят.
Аз не съм против кръщаването на детето на името на дядото/бабата, но смятам, че е най-добре да подариш на детето си специално избрано/измислено за него име, а не да "износва" чуждо име. Ако искаш да уважиш родителите си има и по-добри начини за това. Пука ми, че сина/дъщеря ми е кръстил детето си на мен, ако не ме уважава и не се сеща за мен. Примери такива - бол.

П.П. Тонка, името на дъщеричката ти ми е едно от любимите. Като го чуя все си представям някакво много красиво и грациозно момиче. Така като го гледам твоето съкровище, си подбрала името точно на място  Grinning. Дъщеря ти е прекрасна. Мечтая си и аз да имам някой ден такова момиченце  Heart Eyes

# 497
miss july, благодаря!  Важно е децата да се раждат живи и здрави!

# 498
  • София
miss juli, благодаря!  Важно е децата да се раждат живи и здрави!
Това е най-важното!  Hug
Моите и тримата са кръстени на дядовците, но нито единият никога не е дори и намеквал за това. Просто ги направихме щастливи. А ги кръстихме на тях, защото дядовците са прекрасни и защото имената ни харесват.
Катерина бях избрала и аз за момиче още в детските си мечти.  Heart Eyes

# 499
  • София
Имената, ееех имената...  Ама традициите не са това, което бяха...
Дъщеря ми се казва Десислава- името го бях избрала още като ученичка- бях се зарекла, че ако имам дъщеря така ще се казва (причината беше племенникът ми). Свекър ми се казваше Слави- еми съвпадение....
Ей, другата рода ме обяви за мнооого хитра- хем на свекъра уж- пък хем Деси и викаме... трябвало Славка...

Имам двама внука, които обожавам (и от дъщерята и от сина) и никога през ум не ми е минало да имам претенции за име (е, ако имах внучка...  знам ли Laughing)... И бях много, ама много изненадана, когато дъщеря ми ми каза, че Дани е кръстен на баба Ани (той беше на 4 години тогава) и като се замислих- в Даниел се съдържа почти цялото ми име Анелия...
Нито аз съм го искала, нито дъщеря ми е "парадирала" с това... Може и да и е обидно, че не съм го забелязала...

Иначе и майка ми и свекърва ми тормозят снахата, че не ми вика "майко" и аз много и съчувствам и се надявам да не ме подозира в конспирация.

# 500
  • Fort Worth, TX
И аз не казвам майко.Я вземи ги успокой малко да не ти тормозят снахата.Ако някой трябва да има претенции това си ти, а не те:-)

# 501
Не мога да кажа "мамо" или "тате" на друг човек. Никакъв шанс, колкото и уважение да има   Peace

# 502
  • Fort Worth, TX
Представям си някви сладуранки след някоя друга година да ми се размамкат:-) Тая няма как да стане:-) Предпочитам да ме уважават и да ми викат по име вместо да ми лицемерничат с майко.Много добре знам, че никога няма да и стана майка и едва ли ще ме почувства като такава.Simple Smile

# 503
Представям си някви сладуранки след някоя друга година да ми се размамкат:-) Тая няма как да стане:-) Предпочитам да ме уважават и да ми викат по име вместо да ми лицемерничат с майко.Много добре знам, че никога няма да и стана майка и едва ли ще ме почувства като такава.Simple Smile
   Peace  202uu

# 504
И това е черта основно на свекървите. Тъщите много рядко се сърдят за името на внучето.
Това са и моите наблюдения. Не че няма изключения от правилото, нооо...

Защото такава е традицията. Кръщава се на свекърите. Те пък нямат претенции към дъщеря си, тя да кръщава на нейните си свекъри.

# 505
Трещи ,права си.Моите родители уж граждани го раздават ,но излязоха по-големи консерви от свекърите. Второто ми дете носи буквата на свекъра.Да се радва там ,да миряса и това  е.Доволен е уж ,решението го взех спонтанно  малко преди да родя.Майка ми досега не е подговорила пред мен относно името ,но пред брат ми е споменала ,че те от него очакват да си кръсти децата на тях ,аз трябвало на свекърите  ooooh! ooooh!
Майка ми каква свекърва ще бъде не знам...дано да не загубя разума си дотогава и да има време и сили да съм на страната на снахата Rolling Eyes

# 506
След като разбрахме пола на детето казваме на свекърите,че ще е момче.И свекървата се обръща към свекъра с думите-,,айде,честито,ще си имаш име''. Laughing
Обаче интересното в случая е,че са с еднакви първи букви на имената.Все едно каза ще е кръстено на нас.Детето носи само първата им буква,но мисля,че е достатъчно.

# 507

Никога не съм имала претенции, аз самата не можах да се пречупя. Но зет ми съвсем естествено започна да ми казва мама+името. И то не става за един ден, те не са и женени  Laughing 

# 508
  • Mediterraneo
Като записах голямата, майка се шегуваше, че е кръстена на нея- имат еднакви последни букви на името  Mr. Green После малката също записахме на нея  Mr. Green Сега казва, че и двете й внучки са с нейното име, нищо, че само последните две букви са еднакви. Разбира се, тя е над тези неща, всичко е в кръга на шегата.
Свекърва ми си има име, внучка от дъщеря й. Никога не е повдиган въпрос за имената у нас, за което съм благодарна на всичките ни родители  Wink

Никога не съм имала претенции, аз самата не можах да се пречупя. Но зет ми съвсем естествено започна да ми казва мама+името. И то не става за един ден, те не са и женени  Laughing 

Всичко е до усещане и си личи, когато е лицемерно! Имам почти 20 годишна връзка с мъжа си, никога не съм продумала "майко" на свекърва си. Мъжът ми обаче съвсем спонтанно започна да ги нарича " майко и татко" нашите... Никога не съм го молила за това, неколкократно съм го карала да им вика на име, но той така е свикнал, така му е отвътре.

# 509
  • София
Някой има ли идея защо детето задължително трябвало да се кръсти до годинка? По религиозните въпроси със свекърва ми съм в огромно пререкание, защото се опитва да ми натрапи нейните виждания, което адски ме дразни. До преди появата на детето драмата беше, че нямаме църковен брак и живеем в грях. Милион пъти обясних, че не искам църковен брак, атеист съм и би било лицемерно да се венчавам в църква. Сега е на фазата, че детето си нямало ангел, трябвало да се кръсти и едва ли не го държа по-близо до ада с отказа да извърша ритуала. Опитах се да обясня, че тези решения са лични и като порасне, ако ще и будист да стане. Но сега е зациклила на това и се чудех какво е религиозното основание да се правело до навършването на година? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт