С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 714
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Останах с впечатлението, че говорим за целодневно гледане от коментара за детегледачката. Но и да е за няколко часа, пак може да я притеснява възрастта на децата. Въпрос на обсъждане е.
Утре майка ми ще гледа сина ми самостоятелно за 2 часа преди да легне и съм го договорила от преди над месец. Страх я е, защото бил много малък. А майка ми е точно на спряганата възраст - на 63.

# 271
  • Бургас
Тези баби не са ли гледали деца, че тооолкова ги е страх  newsm78
И аз гледах племенницата ми за по няколко часа когато беше бебе, а тогава аз бях на 22г. и бебе до този момент не бях докосвала.
Като знаеш, че помагаш и имат нужда от теб най-близките ти хора, се мобилизираш и не мрънкаш.

По принцип до някаква степен е супер дразнещо свекърва ти/майка ти да бият отбой в момент, когато имаш огромна нужда от малко помощ за детето, а в същото време същите тези персони постоянно ти реват и те молят за всякакви услуги.

# 272
.

Последна редакция: вт, 17 дек 2013, 16:22 от Надежда :)

# 273
Така е, никой не спори, че помощ е гледане за час-два-три:) Моят въпрос беше - поискахте ли я?
И нека сме честни, срещали сме и потребителки, които точно целодневно гледане очакват, че и претенции имат кога и как точно да става. Някои дори допълнителни екстри изискват - чистене, готвене... Щото кво толкова - бабите едно дете гледали само и по цял ден си лежали Laughing

А че има възрастни егоисти или несъобразителни, никой не спори.

# 274
  • София
Надежда, с направеното уточнение имаш право да се сърдиш. Hug Явно въпросът не опира само до гледане на децата, а каквато и да е помощ ще е от полза.

# 275
Не се сърдя на никого, просто понякога малко ми е тъжно.

# 276
  • Бургас
Не се сърдя на никого, просто понякога малко ми е тъжно.

А би трябвало. Никога не бих простила такова нещо.

# 277
  • София

А майка ми доскоро, въпреки тежката си дископатия, пътуваше всеки ден над 100км. да идва да ми помага...
Tova e njakakyv ujas, kak ti dava syrce da podlagash maika si na tova  Sick
Hich ne e chudno che se cupish na svekyrva si za gluposti pri uslovie che ne namirash nishto neredno v tova izrechenie.

# 278
Бърди, имах приятелка, която след раждането един месец едва ставаше от леглото... Понякога се налага. Но, ако е просто защото не можеш сама да го нахраниш, изкъпеш и приспиш - е, и аз не го разбирам  Rolling Eyes

# 279
  • София
Mnogo se izvinjavam za latinicata!
Da, jasno mi e, che ima trudni situacii. No 100 km na den s diskopatia ne bih prichinila na vrag, kamo Li na mama. Po korem shte se vlacha, no shte se spravim niakak s myja mi.

# 280
Е не си права! Аз с много шефове в резултат на вакуум, епизитомия и др. подробности около раждането реших да пощадя майка ми и свекърва ми! Боляха ме шевове, имах хемероиди, болеше ме кръст от упойка и това в продължение на 2-3 месеца! И сега ми казват " а то твоето дете не е най важното"

# 281
  • при късмета
И нека сме честни, срещали сме и потребителки, които точно целодневно гледане очакват, че и претенции имат кога и как точно да става. Някои дори допълнителни екстри изискват - чистене, готвене... Щото кво толкова - бабите едно дете гледали само и по цял ден си лежали Laughing

Аз такова мнение досега никога не съм срещала.
По скоро бабите(и двете) сами си делегират някакви права и се сърдят, че родителтите на детето им правят забележки за гледането. И най-лошото действат през главата им, като се мислят за много опитни

# 282
  • София
За да не си делегират права най-лесно е да не им се делегират и задължения. Така без проблем можеш да ги отрежеш.

# 283

А майка ми доскоро, въпреки тежката си дископатия, пътуваше всеки ден над 100км. да идва да ми помага...
Tova e njakakyv ujas, kak ti dava syrce da podlagash maika si na tova  Sick
Hich ne e chudno che se cupish na svekyrva si za gluposti pri uslovie che ne namirash nishto neredno v tova izrechenie.
Бърди, никъде не съм писала, че съм молила майка ми да идва да ми помага. Ти къде го видя това, та включи фантазиите си на високи обороти, че си позволи и да ме критикуваш???
Не съм искала, нито молила майка ми да идва да ми помага, дори - виждайки здравословното й състояние, я молех само да лежи и да си почива у дома. Въпреки това, нямаше сила, която да я застави да върши нещо различно от това, което беше решила и всеки ден звънеше на вратата ни. Аз я разбирам прекрасно - тя е Майка и следваше единствено и само майчинския си инстинкт - да помогне на детето си в нужда и няма нищо чудно в това.
Нямам нито желание, нито намерение повече да споделям в тази тема - не желая да се вихрят фантазии на мой гръб.

Дано имате лек и успешен ден и бъдете усмихнати и положително настроени  bouquet

# 284
  • Fort Worth, TX
Е не си права! Аз с много шефове в резултат на вакуум, епизитомия и др. подробности около раждането реших да пощадя майка ми и свекърва ми! Боляха ме шевове, имах хемероиди, болеше ме кръст от упойка и това в продължение на 2-3 месеца! И сега ми казват " а то твоето дете не е най важното"
Така !Едно е да гледаш едно дете друго е две на един път.Всяка ръка и помощ особено в началото е от значение.Предполага се, че е рязана и децата са първи.Ти изобщо дали си наясно за какво става думa?Храниш едното, а след това другото и то дошло време за първото.В първия месец нямаш време да си измиеш зъбите.После се влиза в ритъм и жената почва да се справя сама.
Разбирам защото и е тъжно на жената.
И какво я емнахте.Само чакате някой нов да го захапете.Ехо, я се освестете малко.

Общи условия

Активация на акаунт