С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 734
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Като си говорим, разказва случки от миналото.
Стане ли дума за настоящето и особено за проблема - забравя и не чува.
тарикат е дядката, баш си е с ума hahaha hahaha ooooh!
Винаги е бил абсолютен тарикат и егоист.
Аз затова не го харесвам много.
Но и на това разчитам - че няма да се даде да го прецакат.

# 256
  • Fort Worth, TX
Привет момичета.Подготвихте ли се с подаръците?Аз купих на моята шал и грил тиган.нашите отношения процъфтяват.Идва редовно на гости за по няколко часа.Даже утре ще гледа дребния, че не искам да го мъкна с мен в това болно време.

# 257
  • Бургас
Привет момичета.Подготвихте ли се с подаръците?Аз купих на моята шал и грил тиган.нашите отношения процъфтяват.Идва редовно на гости за по няколко часа.Даже утре ще гледа дребния, че не искам да го мъкна с мен в това болно време.

Готова съм на 90% с подаръците, но те са само за моето семейство. В семейството на мъжа ми Коледа е просто най-обикновен ден и никога не са си разменяли подаръци /представям си колко им е било "забавно" на мъжа ми и брат му по Коледа, когато всички деца получават подаръци и празнуват, а в неготово семейство цари пълна апатия/.
За 11г. от свекърите съм получила само два парфюма /за които съм почти сигурна, че за тях не са се давали никакви пари/ и един часовник QQ, купен от пазара Mr. Green Ама всъщност какво се оплаквам  - нали тук-таме някоя година се сещат да ми честитят рождения ден.

# 258
Е... Аз за Коледа от свеки получих една торба с дрешки за бебето, което се роди таз година на 06.02. Дрехите бяха стари от гардероба и като го изпрах се разпаднаха.
Много ми беше криво

# 259
  • София
Моля, моля, тук е тема за оплаквания. Недей да ни дразниш.  Hug

# 260
  • София
Ох, "любимата" ми тема за подаръците!
От сега дишам дълбоко и се подготвям, че за поредна година дядото няма да купи нищо на внуците си - ни за Коледа, ни за НГ, нито за рождените им дни, които са по това време!

А ние винаги му подаряваме нещо.

# 261
Важното е, че може да подари цял апартамент на приятелите си Mr. Green

Вместо да се дразниш, просто не му подарявайте и вие. Вземи нещо допълнително на децата за тези пари. Или на себе си, още по-добре Simple Smile

Отдавна подарявам бонбони, сладки, кексове, щолени и евентуално бутилка вино на роднините. Честно казано, бих предпочела и аз такива подаръци да получавам от тях.

# 262
Хвърлям по едно око на темата аз, но не исках да споделям за моето съкровище не за друго, а щото пак ще ми се вдигне кръвното. Сега обаче, тъй като въпросното кръвно вече ми го вдигнаха на работа, та да взема да използвам да ви опиша и аз втората ми майка Laughing

Мъжа ми допреди да се съберем да живеем заедно, 40 години е живял при мама. Съответно е плащал комунални услуги, ремонти и прочие. Като се запознахме с него, той явно се е притеснил, че къщата е в изключително занемарен вид, а скоро в нея може да дойде момичето му, та е дал около 20 хил.лв. за ремонт. Разбира се, сега живеем в наше си жилище, но "мама" често споменава, че я е яд че си е дала парите за ремонт, при положение че не живеем при тях #Crazy
Ревкуни за щяло и нещяло и постоянно се оплаква - от всичко. Но никога не пропуска да се оплаче от това че нямали пари и от разни болежки - ако не е кракът, то ще е ръката или някой зъб.
В същото време не работи, а е на 63 години и в работоспособно здравословно състояние - просто не й се работи.
Родиха ни се близнаци скоро и даваме маса пари за гледачка, вместо да идва да ни помага, при положение че сме от един град и си седи в къщи и няма ангажименти.
А майка ми доскоро, въпреки тежката си дископатия, пътуваше всеки ден над 100км. да идва да ми помага...
Но капака на всичко и всъщност капката, която преля чашата за мен беше, когато имахме сериозни здравословни проблеми с децата и с мъжа ми дълъг период от време бяхме на умирачка, тя се обажда по телефона и реве на мъжа ми, че реотана на фурната й се развалил и как щяла била да си направи мусаката Shocked
Да ви кажа загърбила съм я вече, за мен тя е само роднина, с който ще се виждаме по празници и ще играем театрални постановки. От сега обаче съм казала на мъжа ми - да не си въобразява въпросната "мама", че един ден ще има човек, на когото да разчита за нещо си. Както ние не можем да разчитаме на тях сега, когато имаме нужда, така ще постъпя и аз когато те имат нужда Crossing Arms Crossing Arms

# 263
Цитат
В същото време не работи, а е на 63 години и в работоспособно здравословно състояние - просто не й се работи.

Тук малко си се поувлякла Laughing Жената би трябвало да си е изработила дължимото вече, а ако по една или друга причина не е, тя и да иска, надали може да си намери работа на тази възраст.

Що се отнася до децата, зависи какво разбираш под "помага". Тя не е на възраст да поеме сама 2 бебета, близначета при това. Ако е само за да се навърта покрай теб, за да можеш ти да свършиш нещо по домакинството или да излезеш за малко, ми поговори с нея, помоли я. Все ми се струва, че на повечето проблемите са, че чакат свекървите сами да се сетят. Кажете си! Пък ако откаже на директна молба, тогава вече й се сърди.

# 264
  • Бургас
Цитат

Тук малко си се поувлякла Laughing Жената би трябвало да си е изработила дължимото вече, а ако по една или друга причина не е, тя и да иска, надали може да си намери работа на тази възраст.

Що се отнася до децата, зависи какво разбираш под "помага". Тя не е на възраст да поеме сама 2 бебета, близначета при това. Ако е само за да се навърта покрай теб, за да можеш ти да свършиш нещо по домакинството или да излезеш за малко, ми поговори с нея, помоли я. Все ми се струва, че на повечето проблемите са, че чакат свекървите сами да се сетят. Кажете си! Пък ако откаже на директна молба, тогава вече й се сърди.

Тя както я описва свекървата е тотален егоист. Такива свекърви с лопата да ги ринеш. Моите свекъри са същите. Те са си най-важните. Другите да мрат ако искат. Дори и не допускам, че ще ми помогнат за нещо, свързано със семейството ми.
А относно помощта - тя е до желание. Моята леля гледа внучетата си (две много палави близначета) от раждането им и е по 24ч. с тях, защото дъщеря й върти много крупен бизнес и почти я няма, а и не си пада особено по майчинството.Леля ми е на 56г. и е с куп заболявания. Както сама е казвала неведнъж "Не минава ден без да ме боли нещо". Много й е тежко, но същевременно толкова са й мили децата, а и иска да помогне на дъщеря си.
Моята майка това лято беше с гипсирана ръка, когато зет ми доведе племенницата да я гледа за лятото /просто състоянието на сестра ми го налагаше/. Така, че когато човек има искреното желание да помогне на близък човек той ще го направи.

# 265
Не съм се поувлякла, казвам си нещата такива каквито са. Наскоро дори съкровището разправяше, че в едно съседно магазинче я искали за продавачка, но тя не отиде и на всичкото отгоре продължава да се оплаква, че нямали пари Shocked Относно възрастта й - майка ми както споменах е с тежка дископатия, но това не й пречеше да пътува повече от два месеца всеки ден, за да ми помага, а със съкровището имат само 3 години разлика. Много е права Мис джули - всичко допира до желанието.
Чистокръвен егоист си е.

# 266
  • София
Надежда, не всеки е готов да поеме грижите за толкова малки бебета, особено хора на тази възраст. Собствената ми майка не иска да я оставям сама със сина ми, а той вече е на 1 година. Не й се сърдя. Плашат се, нормално е. А две бебета накуп са огромно натоварване, факт. Хората остаряват по различен начин и не всеки се бута да гледа бебета на тази възраст.

# 267
...не всеки се бута да гледа бебета на тази възраст.
както и аз няма да се бутам да ги гледам като остареят Whistling Whistling

# 268
  • при късмета
Защо във тази тема като се спомене да помогне, веднага се опитват да убедят пишещия, че иска да му гледат децата постоянно.
Това са две много различни неща и само на свекърва може да хрумне, че е едно и също

# 269
  • София
Защо във тази тема като се спомене да помогне, веднага се опитват да убедят пишещия, че иска да му гледат децата постоянно.
Това са две много различни неща и само на свекърва може да хрумне, че е едно и също

Така си е. Понякога и час-два на ден или даже на седмица са голяма помощ.

Общи условия

Активация на акаунт