С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 738
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • София
А защо трябва да оспорват след време и да се точат дела в съда 10 г?
Просто говорят с ЛЛ на стареца и с комисия го обявяват такъв. Това е реалността, но дядката не я осъзнава.

# 241
Ако съпругата е починала,нейния дял( 1/2, ако къщата е семейна )се дели на децата и съпруга.Съпруга не е на 100% наследник

# 242
Ще оспорвате след време на основание вменяемост
Малко вероятно е такова дело да успее ... Човекът , ако вече не е между живите и няма как да му се извади медицински документ за състоянието , няма шанс ! Как ще докажеш невменяемост ?
А и както казах - приживе , всеки може да си прави с имоти , каквото си поиска .

Ако съпругата е починала,нейния дял( 1/2, ако къщата е семейна )се дели на децата и съпруга.Съпруга не е на 100% наследник
Ако синът има дял от майка си , би следвало да го знае . Тук се посочва свекъра като единствен собственик .

Просто говорят с ЛЛ на стареца и с комисия го обявяват такъв. Това е реалността, но дядката не я осъзнава.
Ама какъв дядка  ooooh! Човекът е напълно реално да е на 55 - 60 г.
Може да е съвсем , съвсем наред . Какви идеи давате , просто не е истина  Rolling Eyes
Хипотези има много !

# 243
  • София
От заключената тема си спомням, че беше към 80  годишен.
Вече има умствени изменения, но не може да се осъзнае.
А сина може би не го  осъзнава.

# 244
Защо ми продавате неща , които не съм казала -никъде не съм споменавала че делото ще бъде лесно. Не е кой знае колко плачевно положението , защото сина има права в/у запазената част на майка си и нотариусът при оформяне на сделката ще трябва да покани и сина , за да изповяда сделката. Вярно че е дразнещо да има чужди хора в жилището , но оставете човека да изживее старините си в добра компания, да има с кого да размени проблемите си / били те и безумни/ -колко често го посещавате , не ми се вярва да имате възможност за чести посещения , а и вашето семейство не е детегледачка.

# 245
Никой не е казал , че ти си казала  Stop АЗ казвам , че такова дело е много , много трудно .
И никой нищо не ти продава ! Поправи си израза !
Аз за починала майка не знам . Обсъждам ситуация с един собственик !

# 246
# 247
  • София
Защо ми продавате неща , които не съм казала...

Какво означава това?

# 248
  • при късмета
Това не се прави от личния лекар. Трябва човека който ще диагностицират да отиде доброволно в психодиспансера.
L'Agent, ако успеете да го заведете до психодиспансера за преглед и според това какво пише в заключението може да оспорвате/ мъжа ти, де/ последващи завещания, дарения, дори покупко-продажби. И пак е въпрос на адвокати и съдии по делото, ако се наложи.Сложно е и зависи какво пише в това заключение, но има развалени сделки на това основание.
Ако дядото видимо не е добре с главата и да не е доброволно от негова страна бих го освидетелствала. Не само заради имоти, ами и решение за здравословен проблем, ако се налага да се взима вбъдеще, може да е за негово(на дядото) добро.
Помислете в тази насока

# 249
Приписвате - пиша от телефона си , сори

# 250
Вярно че е дразнещо да има чужди хора в жилището , но оставете човека да изживее старините си в добра компания, да има с кого да размени проблемите си / били те и безумни/ -колко често го посещавате , не ми се вярва да имате възможност за чести посещения , а и вашето семейство не е детегледачка.

А защо имам спомен от предната тема, че жената е със здравословни проблеми? И с мъжа имаше нещо мътно. Та може да не е в добра компания, ами да се превърне в болногледач и по този начин ще го отнесе и семейството на сина му /транспортиране до лекари и т.н./.

# 251
  • Бургас
Направо си представям как свекъра на L'Agent отива в психодиспансера. Можеби имате предвид за производство под поставяне под запрещение, но вече навлизаме в едни води.........

Ние снощи ходихме на РД на свекъра. Мъжът ми му беше купил уж любимата марка уиски, но свекъра ни поправи, че да, става въпрос за същата марка, но той пиел от 10 годишното отлежало. Колко сме несъобразителни и неуважителни само - да вземем да му купим неотлежало уиски. Взимаме си забележка за следващия път  Laughing
Свекито се беше постарала като всеки път за РД на мъжа си /то нали е едно уважение/. Беше наготвила кьополу, сърми, пържоли, пълнени чушки, салати. Цял ден се трепала в кухнята  ooooh! Има ли смисъл да споменавам, че вече 6м. от операцията й никой не я завел на контролен преглед. Пълно нехайство. Иначе на приказки всички много я пазят и щадят. Егати лицемерието.

# 252
  • София
Майката на бившия ми една Коледа си я прекара в болница с бъбречна криза. Отивам аз за НГ и тя точно излязла от болницата.3-ма мъжоря седят в кухнята и папкат, а жената вън на студената тераса(не беше дори остъклена) прави скара  Tired Веднъж, след РД на бившия в 4-5 сутринта изчистих и измих всички чаши, маси, под... Връща се тя към обяд на другия ден(на село си беше отишла) и беше в шок, че някой е почистил, тя се прибрала да чисти  Rolling Eyes После една седмица бяха хвалби, подаръци.Паметник щеше да ми вдигне жената, че не съм си легнах с 2 пълни мивки с чаши.
Ама то тя си ги беше научила по този начин.
Мис Джули, моят баща е нещо подобно.Каквото и да му подариш, въпросът е"Е как пък решихте точно това"...едно мръщене, оглеждане.Миналата Коледа си празнувахме двамата самички и това е единствения път, когато се зарадва на подарък.И то не толкова на самия него, колкото на жеста, защото беше самичък, никой друг нищо не му подари.И се разчувства.
Моят мъж все пуска едни реплики не на място. Подарихме му за РД блуза и един фотоколаж. И баща ми разопакова и нещо с емръщи, а моят вика"Тия сега са много модерни, всички ги носят"  Joy А тя една тъпа блуза, задръстена такава...Баща ми после 1 месец иронизираше моя мъж "И кво..модерни били? Той има ли като са модерни?".

# 253
  • София
Апартаментът е само на бащата.
84 ще направи по Нова Година.
За лекари е абсолютно невъзможен - не можем да го накараме слухово апаратче да си сложи, камо ли за друг лекар.
Същия случай е и за документи - само той си знае работите.
Общо взето е наред с главата, но е много, много труден за общуване.
Като си говорим, разказва случки от миналото.
Стане ли дума за настоящето и особено за проблема - забравя и не чува.

Последна редакция: пн, 16 дек 2013, 09:35 от L'Agent

# 254
Като си говорим, разказва случки от миналото.
Стане ли дума за настоящето и особено за проблема - забравя и не чува.
тарикат е дядката, баш си е с ума hahaha hahaha ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт