С какво ви дразнят свекървите- 28

• 69 703
  • 748
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Е не си права! Аз с много шефове в резултат на вакуум, епизитомия и др. подробности около раждането реших да пощадя майка ми и свекърва ми! Боляха ме шевове, имах хемероиди, болеше ме кръст от упойка и това в продължение на 2-3 месеца! И сега ми казват " а то твоето дете не е най важното"
Така !Едно е да гледаш едно дете друго е две на един път.Всяка ръка и помощ особено в началото е от значение.Предполага се, че е рязана и децата са първи.Ти изобщо дали си наясно за какво става думa?Храниш едното, а след това другото и то дошло време за първото.В първия месец нямаш време да си измиеш зъбите.После се влиза в ритъм и жената почва да се справя сама.
Разбирам защото и е тъжно на жената.
И какво я емнахте.Само чакате някой нов да го захапете.Ехо, я се освестете малко.

Абсолютно. До колкото разбрах от изтрития пост на Надежда - тя има общо три деца, а по времето, когато е имала нужда от помощ близнаците са имали сериозни здравословни проблеми. Не мога да повярвам как е възможно свекървата да е лежала у тях си вместо да помогне на собственото си дете и внучета. Чужд човек да беше по щеше да му трепне. Никога не бих забравила и простила такова нещо от близък човек.
Научете се да правите разлика в тази тема кога някоя жена иска да й гледат децата, за да обикаля по молове и фризьори и кога иска помощ, защото изнемогва........или поне се информирайте първо за ситуацията преди да съдите.
Надежда, надявам се дечицата ти вече да са добре. Пълен игнор на свекървата. Да си гние сама в къщи.

# 286
  • София
Вече нищо не може да ме учуди. Ни-що!  Peace
Пък после тия кукувици реват на стари години, че децата им са неблагодарници.

Детето на моя близка приятелка се разболя от варицела, а точно тогава беше започнала работа на ново място, а мъжът й беше командировка в чужбина. Тя се обажда на свекърва си, която живее на село с мъжа си, и я моли да дойде за една седмица да се грижи за детето. Свекървата казва "Ще видя, понеже не знам как ще оставя мъжът ми без ядене, а и той не е свикнал сам да си слага и раздига храната (???!!!)". Обещава да звъне на следващия ден и... не се обажда повече. Дори и за да попита как е детето. Без коментар.

# 287
  • Fort Worth, TX
Три деца.Боже.Възклицавам, щото се предполага , че първото едва ли е толкова голямо, та да се оправя само,И както каза тука не става дума за целодневно гледане, за да ходи по кафета.Предполагам че майката помага в домакинската работа.Много пъти съм казвала, че съм против целодневното гледане от бабите.Няма и да го правя, но винаги ще помогна помолят ли ме.Една манджа да се сготви, да се простре и изглади пак е огромна помощ стига да я поискат някой ден от мен.Обаче да ми го оставят, за да се развяват насам-натам няма да стане.

# 288
.

Последна редакция: ср, 18 дек 2013, 10:59 от Надежда :)

# 289
  • Fort Worth, TX
Кураж, момиче.Само това мога да ти кажа.Аз имам също три деца.Две от тях са с тежки операции.Единия на сърцето , а другия на корема.И при двете с тежък период на възстановяване и много , много перипетии.Аз те разбирам прекрасно какво и как ти е на душичката.Желая ти да сте здрави, за да имате много сили да се грижите за дечицата.
Относно свекървата не се ядосвай.Пословичните егоисти са такива.

# 290
Благодаря Креми Hug Пожелавам здраве на цялото ви семейство, всичко друго ще се нареди.
А относно свекърва ми аз вече съм решила и съм го заявила и на мъжа ми - ще получи същото отношение и внимание и "помощ" от моя страна - когато тя или членове от семейството й имат нужда Naughty

# 291
Е не си права! Аз с много шефове в резултат на вакуум, епизитомия и др. подробности около раждането реших да пощадя майка ми и свекърва ми! Боляха ме шевове, имах хемероиди, болеше ме кръст от упойка и това в продължение на 2-3 месеца! И сега ми казват " а то твоето дете не е най важното"
Така !Едно е да гледаш едно дете друго е две на един път.Всяка ръка и помощ особено в началото е от значение.Предполага се, че е рязана и децата са първи.Ти изобщо дали си наясно за какво става думa?Храниш едното, а след това другото и то дошло време за първото.В първия месец нямаш време да си измиеш зъбите.После се влиза в ритъм и жената почва да се справя сама.
Разбирам защото и е тъжно на жената.
И какво я емнахте.Само чакате някой нов да го захапете.Ехо, я се освестете малко.

Абсолютно. До колкото разбрах от изтрития пост на Надежда - тя има общо три деца, а по времето, когато е имала нужда от помощ близнаците са имали сериозни здравословни проблеми. Не мога да повярвам как е възможно свекървата да е лежала у тях си вместо да помогне на собственото си дете и внучета. Чужд човек да беше по щеше да му трепне. Никога не бих забравила и простила такова нещо от близък човек.
Научете се да правите разлика в тази тема кога някоя жена иска да й гледат децата, за да обикаля по молове и фризьори и кога иска помощ, защото изнемогва........или поне се информирайте първо за ситуацията преди да съдите.
Надежда, надявам се дечицата ти вече да са добре. Пълен игнор на свекървата. Да си гние сама в къщи.

Много добре знам за какво иде реч! Август моята приятелка роди второто си дете. Първото беше на две години и половина! Майка й се грижеше за болния й баща! А свекърва й ходи по командировки и само мрънка. Съпруга й има тежка работа! Ходих да и помагам в началото!

# 292
  • В полите на Пирин планина
Виждам говорите си за помагането - ако има желание, винаги се намира начин, а ако няма - намират се причини, за да не се помогне.
Моята свекърва поне в това отношение няма грешка - ежедневно ми помага за децата,защото майка ми е при сестра ми вече цяла година. Големият е ученик и е след обяд на училище - баба му се грижи да хапне, да тръгне на време за училище. Малкият често боледува и благодарение на баба му не се налага да отсъстваме с мъжа ми от работа - тя го пази. Вземам болничен, само ако някое от децата е с висока температура или примерно двамата са болни.

# 293
Аз само минавам да ми стиснете палчета ММ да си намери по-скоро работа, че свеки явно кара много зле критическата.....Уж беше станала добра, ама явно е било за кратко Sad
Преди няколко вечери оставих дребното да реве наказан до стената, защото цял ден прави бели и тя ни изгони да спим при нашите (добре че сме в един град) #2gunfire #2gunfire #2gunfire Нямала нерви да го слуша като реве, а аз ѝ казах, че не искам да стане глезен като баща си Close и затова ме изкара лоша и че ще възпитам психопат #Cussing outНа другия ден ми се извинява, но на мен вече ми е все едно.....Поне ММ пак скочи срещу нея и ме защити, но лошото е, че сега треперим всеки пък малкия като се разбеснее, а той не е от кротките  Cry  CryЗа съжаление не можем да се настаним в нашите, защото апартаментът е стар, мизерен, а особено майка ми е ужасен плюшкин и много мърлява Sad
Затова сега си натискаме парцалите при свеки  Close
А относно дискусията кой на кого е длъжен-отначало само получих помощ и това е. Аз и не искам, знаейки си стоката (и майка и свеки) единствено ако ми се налага да ходя на лекар...Но искам да подчертая, че и нашите и свекърите са ни оставяли редовно всяка ваканция на бабите и са живеели живота, а сега реват с претенции Close
Та относно това-вчера хем бях предупредила, че ще ходя понеже вече кръста ми е много зле и свеки пак се разбрала с приятелка за шопинг (ММ трябваше да излиза интервю и нямаше как да го гледа). Аз предложих тогава да звънна на нашите, но това се отхвърли. Та си извадих душата от бързане за да видя как ме чака с чантата на вратата #Cussing out
Затова сега навивам моя да емигрираме не където работи свекъра (и без друго първия опит не стана) а някъде извън Европа, ако може веднъж на 4 години най-много да се прибираме Twisted Evil
Ох, изказах си мъката  Peace

# 294
Цитат
... а аз ѝ казах, че не искам да стане глезен като баща си

Joy
Е, добре, де, с кой акъл ги приказвате такива, пък после очаквате да ви обичат и да ви помагат!

# 295
Казах ѝ го понеже ме ядоса с изказването си, че детето щяло да стане психопат та затова  Blush

# 296
  • В полите на Пирин планина
Казах ѝ го понеже ме ядоса с изказването си, че детето щяло да стане психопат та затова  Blush

Ох, аз те разбирам ...

Одеве се похвалих от моята свекърва, а тя взе, че ме ядоса тази вечер ...
Големият ми син е в 3-ти клас и му се карах, че много е драскал на домашната по български език, а тя ме репликира, че съм щяла да го "побъркам" с моите изисквания ... Whistling

# 297
  • Под гъбата
Тази вечер се уточняваме със свеки да ни дойде на гости за 25 декмври да не е сама.И пак претенции, какво щяла да прави на 24 декември?? Моля?? Ще работим през целия ден на 24 и вечерта дори и да е Бъдни вечер ще бъдем уморени и не ни се иска да слугуваме и да правим компания на никого! Оплаках се, но не ми стана по -леко Embarassed

# 298
Ако живеете в един град, аз имам предложение какво може да прави - да готви и реди трапеза, а вечерта да ви покани у тях.  Laughing

# 299
  • Fort Worth, TX
Права е какчето.Simple Smile Идете и вие на гости:-)

Общи условия

Активация на акаунт