Разделихме се за да помисли......

• 52 408
  • 756
  •   1
Отговори
# 720
В моя случай се очакваха няколко неща:

1. да напълнея трайно с 30 кила, ставайки напълно нежелателна
и безперспективна за други мъже
2. да родя две деца в бърза поредност
3. семейството ми да изсипе една кола пари на зетя, заради
черните му очи и да съм вързана и финансово

Обаче аз съм гадно копиле...

План Б срещу таквиз вампири!

# 721
Мамасита, YOU ROCK!   superuu

# 722
В моя случай се очакваха няколко неща:

1. да напълнея трайно с 30 кила, ставайки напълно нежелателна
и безперспективна за други мъже

2. да родя две деца в бърза поредност
3. семейството ми да изсипе една кола пари на зетя, заради
черните му очи и да съм вързана и финансово

Обаче аз съм гадно копиле...

План Б срещу таквиз вампири!

Тука вече сме 1:1  Wink , с изключение на парите , при нас беше апартамент ! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 723
Да де, пари за апартамент. Зестра един вид.

То зестрата е точно застраховка, че щерката няма да избяга.

# 724

Всяко нещо си има практическия, материалния смисъл, не само романтичния. Дори и годежният пръстен.  Wink

# 725
  • Бургас
Ооо , раждане на второ отказах директно , никакво отлагане ! Stop
А някои раждат второ с цел да подобрят брака.  Tired

Още една голяма грешка. Вид арогантност, от типа "ако го обичам и уважавам, ще го променя".

Лошото е, че вече две невинни създания страдат.

Между другото от мен очакваха второ доста скоро- именно с цел
"качество на брака".
По скоро да те вържат и да "няма къде да мърдаш".

Обикновено в опитите жената да "върже" мъжа си чрез децата, вързаната остава тя, а не той. Ако мъжа реши да е егоист, неудачник, агресивен, нагъл и пр, той ще си е такъв, независимо дали ще му родиш едно или пет деца. Само дето не е все тая с колко гърла ще се налага да се оправяш сам сама, когато най-после установиш, че планът ти не работи и трябва да си вдигнеш чукалата, заедно с нароената челяд.

Що за мъж ще чака двойка възрастни хора /тъщата и тъста/ да осигуряват покрив над главата на неговото семейство. Ето ти още един очеизваждащ знак, че този мъж не става.

Снощи с приятелката ми точно това коментирахме. Когато тя е забременяла мъжа й я "закарал" да живеят при неговите родители. Един истински мъж не би допуснал това. Най-малкото първо ще се осигури с доход и жилище /квартира/ преди да надува нечий корем. Да не говорим, че и кредит е имал тогава /не че сега няма/. Ама човекът е предпочел да се покрие при маминка, да му плащат сметките, да му пълнят хладилника, да му чистят, готвят и мама да му слага яденето в устата, вместо да се хване на по-високоплатена или втора работа и да си гледа семейството като истински мъж.

# 726
Но истината е, че всеки те дърпа да се набуташ максимално.

Ако усетиш такъв натиск, трябва да се преосмисли стратегията. Защото
в крайна сметка колкото и да даваш, човекът отсреща може още да е
недоволен, че и да изкара теб виновен, че му е криво.

# 727

Що за мъж ще чака двойка възрастни хора /тъщата и тъста/ да осигуряват покрив над главата на неговото семейство. Ето ти още един очеизваждащ знак, че този мъж не става.

А, това ли...ами антропологичните изследвания показаха, че е типично за Югозападния регион.

# 728

А, това ли...ами антропологичните изследвания показаха, че е типично за Югозападния регион.
И за югоизточния е често срещано явление, водя статистика по въпроса.  Mr. Green Колко мъже са задомени при жената или при нейните родители.

# 729
Моя е от североизточния ! Mr. Green

# 730
Той и моят родом е от там. Само че нам мен статистиката ми е за тука.  Grinning Grinning

# 731
Той и моят родом е от там. Само че нам мен статистиката ми е за тука.  Grinning Grinning

Ясно ! Grinning
Нали поговорката е , че откъдето е жената , там е родата ! hahaha

# 732

Ясно ! Grinning
Нали поговорката е , че откъдето е жената , там е родата ! hahaha
А де!  Laughing Тя работата така си върви от време оно, ние чакаме мъжът къща да осигурява.  Wink

# 733
  • Бургас
То си е типично българска черта. По-голяма част от сключилите брак двойки или такива, които създават дете, реално нямат нито финансовия, нито емоционалния и интелектуален капацитет да създават семейство и напълно съзнателно разчитат на родителите си за това да ги отменят в тази част.

# 734
 Joy Joy Joy
Сладурани!!! Много хубава дискусия се вихри тук, развеселихте ме! Hug
И аз имах план Б, за който почти бях сигурна , че ще се ползва. Та позлвах го и го изпълних на 100%. Е, имаше в повече изхабени нерви, ама пък си научих урока Wink/надявам се/

Общи условия

Активация на акаунт