Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 4

• 186 505
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
"Ако сме гневни, живеем в бъдещето.
Ако сме депресирани, живеем в миналото.
Ако сме щастливи, живеем в настоящето.”
-неизвестен

# 646
"Всеки мъж сaм си постaвя "оценкa", избирaйки женaтa до себе си. Някои избирaт шестицaтa, други се оценявaт зa среден."

/Камен Донев/

One Good Girl

Последна редакция: нд, 21 сеп 2014, 17:30 от EniGeo

# 647
“Щастието е тогава, когато това, което мислиш, това, което казваш и това, което правиш, са в хармония.”

Махатма Ганди

# 648
Копирам от подписа на една съфорумка,страхотно:
   Две малки ръкавички
на простора
ще слагам зимата...
Ще ти притоплям мляко
посред нощ...
и щом заспиш
над детското креватче
ще бдя загрижена,
заслушана във равното ти дишане,
притихнала, обичаща...
Мечтая те!
Ще дойдеш ли?
За да е истина...
Това ме разплака  Sad

# 649
  • Пловдив
"Познатото зло все ще е по-добро." - Маргарет Атууд "Слепият убиец"

# 650
  • София
Хуан Рамон Хименес

Криле и корени. Но как крилете да се вкоренят
и корените да политнат?

¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶

Аз не съм аз.
                Аз съм онзи,
който ходи край мене, но без да го виждам,
и когото съзирам понякога,
и когото понякога просто забравям,
който кротко замлъква, когато говоря,
който нежно прощава, когато изпитвам омраза,
който там се разхожда, където ме няма,
който прав ще остане, когато аз падна.

# 651
"Когато бях малък, исках хората да ми вярват. Сега искам, аз да вярвам в тях.''

Александър Глог

# 652
  • Стара Загора
"Не си губете времето в завист. Понякога ще бъдете в предна позиция, понякога ще изоставате. Надбягването е дълго и в крайна сметка е със самите вас."
Кърт Вонегът

# 653
"В този свят нямаме избор да живеем без болка, но можем да изберем кой да ни нарани... Аз харесвам моя избор. Надявам се, че и тя харесва нейния."
Вината в нашите звезди, Джон Грийн

# 654
"Веригата е толкова здрава, колкото е здраво най-слабото й звено. И ние сме толкова силни, колкото е силна най-голямата ни слабост."
Крис Прентисс

# 655
  • Пловдив
"Защо така упорито настояваме да се увековечим? И то още преживе. Наумяваме си да утвърдим съществуването си, също както кучетата препикават пожарните кранове. Излагаме на показ заснетия си образ, поставен в рамка, пергамента с дипломата си, сребърните шампионски купи; поставяме монограми на бельото си, издълбаваме имената си в кората на дърветата, изписваме ги по стените в обществените тоалетни. Подтикът е все един и същ. На какво се надяваме? На овации, завист, респект? Или просто на внимание, независимо как ще се прояви? Едно е сигурно, всеки от нас държи да има свидетел. Не може дори да понесем мисълта собственият ни глас накрая да замлъкне, като транзистор с изтощени батерии." - Маргарет Атууд "Слепият убиец"

# 656
Ако ти живееш сто години,
аз искам да живея сто години без един ден,
така че никога да не живея без теб.

Алън Милн, "Мечо Пух"

# 657
Молитва

Господи, аз моля не за чудеса и не за миражи, а за силата на всеки ден. Научи ме на изкуството на малките крачки.

Направи ме наблюдателен и находчив, за да мога в пъстротата на ежедневието навреме да се спирам на откритията и опита, които ме вдъхновяват.

Научи ме правилно да разпределям времето в живота си. Дари ми тънък усет, за да различавам значимото от маловажното.

Аз моля за сила за въздържание и мярка, за да не пърхам и да не пълзя в живота, а разумно планирал деня си, да мога да видя върхове и далечни простори, а понякога даже да имам време за насладата от изкуството.

Помогни ми да осъзная, че илюзиите не помагат с нищо. Нито спомените за миналото, нито мечтите за бъдещето. Помогни ми да бъда тук и сега и да възприемам тази минута като най-важната.

Опази ме от наивната вяра, че всичко в живота трябва да бъде гладко. Дари ми ясно съзнание за това, че сложностите, пораженията, паденията и неудачите са естествена част от живота, благодарение на която ние растем и съзряваме.

Напомняй ми, че сърцето често спори с разума.

Изпрати ми в нужния момент някой, който има силата да ми каже истината, но би го направил с любов.

Знам, че решението на много проблеми е в изчакването. Затова научи ме на търпение.

Ти знаеш колко силно се нуждаем от приятелство. Направи ме достоен за този прекрасен и нежен дар на съдбата.

Дай ми богата фантазия, за да мога в нужния момент, на нужното място, мълчейки или говорейки, да подаря някому нужната топлина.

Направи ме човек, способен да достига до тези, които са стигнали дъното.

Опази ме от страха да не пропусна нещо в живота.

Дай ми не това, което искам, а това което действително ми е необходимо.

Научи ме на изкуството на малките крачки.

Антоан дьо Сент-Екзюпери

# 658
На най-важните житейски кръстопътища няма никакви пътни знаци.
Чарли Чаплин

# 659
  • Пловдив
"Много приятели имаш. Не са много...Много не са и нужни, ако са свестни." - Маргарет Атууд "Слепият убиец"

Общи условия

Активация на акаунт