ИСТАНБУЛ коледно-новогодишен [тема 27]

• 42 802
  • 741
  •   1
Отговори
# 60

Оххххх ! Heart Eyes

# 61

А какво стана с Огъня на Анадола
...

К'ъв тоз'?
Че и среща имало... Кога това? Да не би на 15.11, че бях в София и ще се самоизям ако съм изтървала.
Ще ме извините, но напоследък съм тооолкова разсеяна

Скрит текст:
Днес отивам да си подавам документи за нова ЛК и ако знаете какви неща написах на бланката ooooh! А гледах от образец Embarassed Това не съм аз!

ПП. Мимии, тц, тц, тц, язък 'начии...

Последна редакция: чт, 28 ное 2013, 20:41 от Im So Excited

# 62
Im So Excited , как кога - празнувахме заедно с теб.  Hug
Замалко да ти се обадим - сега съжалявам...трябваше да звъннем и на теб. Щеше да стане двоен купон.  Joy

# 63
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
То човек трябва да ви разпита, та да си кажете, значи  Mr. Green Пък и така сте вербували новите котарани, една да се издаде че сте се виждали  Laughing

Другарко, пожелавам ти го от все сърце.  Hug И аз преди споменавах май пак в разговор с тебе, че си го мечтая Рим. Когато е писано ще стане, живи и здрави само.

Ексайтедче, спектакъла, дето вика майка ми, с елитните кючеци  Laughing

# 64
  • Бургас / UK
Шебече,от сърце ти благодаря,че сподели целия пътепис  HugДо сега го четох и се смях от сърце,толкова добре разказва Бургас  Heart Eyes,наистина все едно бях тям...
Не съм съгласна,че времето убива всичко,не искам и за миг да го повярвам...Поне при мен,нищо не е успяло да убие  Mr. Green
В единия от пътеписите,авторката беше написала,че винаги си оставяла "мая" за следващо ходене,аз също винаги си оставям парички,за да знам,че пак ще се върна(понякога съм суеверна),не че,ако не ми останат няма да отида пак Crazy
КОй писа,че искал да учи турски език?Аз си купих самоучител и от както съм дошла най-старателно си чета и се самообучавам Mr. GreenЕ,трудничко ми е,но за 6 месеца все нещо ще понауча...
ПП: Пепел от рози,сега видях,че ти си писала  Mr. GreenДавай,не се предавай,интересно е  Crazy

# 65
Чефито,
Скрит текст:
снощи подхванах турския, но аз съм жена на възраст и малко мързеливичка, та не знам докъде ще стигна. Засега ми е интересно и даже установих колко много думи са ми познати (пусти сериали  Simple Smile)
Анджи,
Скрит текст:
живеем на една ръка разстояние Simple Smile Дали пък няма да се видим след твоето пътешествие. Направо съм във възторг от разказите ти smile3525
Момичета, преди да се разработя Wink ( но на обед задължително ще ви нагледам)- поредната чаша чай от мене:
Скрит текст:

# 66
Момичета, привет. Обещаното си е обещано, давам отчет за нашето изкарване.
Всичко беше супер, очарована съм от този град. Разгледахме всичко, което беше заложено в програмата от агенцията. Съжалявам само, че не остана никакво време за моя маршрут до Сапфир, защото едно, че разходките свършваха към 16.30, второ, че вече ни прималяваше от глад и трето по това време започваше да се стъмва. Но в крайна сметка така останаха още неща за следващият път, който се надявам да е напролет-да видим и прословутите лаленца. Тогава вече няма да се налага да препускаме като коне от забележителност до забележителност, а ще разполагаме с време за шматкане.
Искам още веднъж да благодаря на всички ви за помощта с чертаенето на маршрути, без вас нямаше да успея. Сега прибирам прилежно записките в шкафа и се надявам скоро да ги извадя по предназначение Simple Smile

# 67
  • Казанлък of all places
pepel_ot_rozi, абсолютно! Да се върна от там, дето, нали и ще се координираме!
( А в наше село открих,че са отворили втори турски ресторант. И ми е в квартала. Трябва да го проверя!)

# 68
pepel_ot_rozi, абсолютно! Да се върна от там, дето, нали и ще се координираме!
( А в наше село открих,че са отворили втори турски ресторант. И ми е в квартала. Трябва да го проверя!)

Ааа Анджи, значи среща във ваше село на турска територия Simple Smile

Може и вече да е известно, но за обеден отдих малко снимки

# 69
  • у нас
Здравейте, отново, момичета. Тези дни нещо не можах да се настроя да седна да ви разкажа за нашето пътуване до Истанбул, все задачки, напред-назад. Но днес вече няма мърдане.

Та така - бяхме на организирана еднодневна екскурзия. Тръгнахме посред нощ и сутринта в 8,00 часа бяхме в Истанбул, на отиване нямаше задръствания. Спряха ни на Египетския пазар, все още беше пусто и нямаше никой, защото беше раничко, 8,30 часа.
Фирмата предлагаше 2 оферти - небостъргача Сапфир и МОЛ Форум. Ние избрахме само втората, а през другото време - 6 часа бяхме на свободна програма.
Като ни спряха на Египетския пазар, по трамвайната линия се отправихме към историческия център. Първо посетихме Света София - нямаше опашки, нямаше и още народ, а на излизане не можехме да се разминем от хора. Изключително много японци, италианци, чехи, французи, тук -таме някой българин. Вие знаете, невероятно място, изпълнено с много история, величествено.
След това обиколихме площада отпред църквата -джамия, и влязохме в Синята джамия. Имаше само 15 минути преди да я затворят за молитва. Ама, да ви кажа и 5 минути ми беше много. Често сините плочи ги видях на снимките. Вътре не можах да издържа от миризма. Няма такава миризма на крака и розово масло. Това не може да се опише, трябва да се подуши. Направо усмъртително.
После отидохме да търсим цистерните, но само си изгубихме времето, уж питахме местни, показвахме им карти и тн. Накрая като се връщахме ги намерихме, ама нямаше време, а и имаше голяма опашка. Нищо за следващия път ще ги посетим.
Видяхме колоните на Хиподрума и се оправихме към Капълъ-то.
Отвсякъде те дърпат, предлагат ти нещо да купиш.
Хапнахме на заведенията до пазара и тръгнахме наобратно. Минахме през парка, който е Топ Капъ, засаждаха теменужки. Много красиво, спокойно и чисто място.
После на надлеза гледахме и снимахме Босфора, моста, фериботите. Разгледахме и Египетския пазар. Вече беше претъпкано от хора и ни взеха и отпътувахме към Форум-а.
Там разгледахме Тюркуазу. Много, много ми хареса. Исках да видим и ледените фигури, но не ги намерихме. В МОЛ-а не беше окрасено за НГ, очаквах да има големи елхи, пищна окраса, ама нищо не видях. Може и да е имало, но другия край на МОЛ-а. Намеления не видях. Всичко на което реших да му видя цената почваше от 350 лири нагоре.
Поразходихме се още малко и към 18,30 часа тръгнахме към България.

Доволни сме и се надявам като отмине студа пак да отидем.

И снимки ще кача след малко.

Вие знаете ли къде точно са разположени тази изложба на ледени фигури във Форум-а, ходили ли сте?

# 70
А,истанбулски красоти-още и още все не ни стигат,благодаря! Wink

Sinara-мерси за разказа,чакаме фото Hug

# 71
  • София
Сесил, точно на тъмно гледката от Сапфир е зашеметяваща! Всичко е окъпано в разноцветни светлини и гледката е направо нереална! Жалко, че не сте отишли след 16,30. Винаги има какво да се хапне по пътя, включително и в Сапфир има цял етаж със заведения за бързо и не толкова бързо хранене.

Синара, не съм съвсем сигурна, но мисля, че затвориха ледения музей.

Благодаря за споделените разкази и снимки!  Hug

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 00:38 от Тaня67

# 72
  • България, София
Момичета, благодаря за разказите и снимките  Hug Така стоплят душата в тези зимни дни  Simple Smile

Шебече, благодарско за целия пътепис  Hug Така увлекателно разказва shedi. Още помня разказа й от миналото лято  Wink

Ох, как искам да е по - топличко и да съм в Истанбул. Може и да не е по - топличко, ама да съм в Истанбул  Heart Eyes

Пепел от рози,
Скрит текст:
Ето от тук започнах аз уроците по турски http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=366298.0, но хич не остава време, за да продължа със следващите теми  Sad А много ми харесва турския и така искам да понауча повечко от него. Ама само с искане не става  Mr. Green Трябва си време, пък и малко усилия

# 73
  • у нас
Да се почерпим   Heart Eyes

Някой може ли да каже какво правят тези дами от снимката?

# 74
  • Казанлък of all places
Гьозлеми. Simple Smile
рецепти

Общи условия

Активация на акаунт