Разсеяна майка забрави бебето си в столично такси

• 1 775
  • 11
  •   1
Отговори
  • На изток от Рая

Майка забрави бебето си в такси в столицата и после се принуди да го издирва чрез диспечерите на компанията, научи "България Днес".

Странната случка се разиграла в неделя вечерта. Тогава шофьорите на известна столична таксиметрова компания получили съобщение на апаратите в автомобилите си. То гласяло, че бебешко кошче с дете в него е забравено в едно от превозните средства. Курсът, по който е било пътувано, е от жк "Младост 1" до квартал "Гео Милев". Съобщението предизвикало смут сред водачите на жълтите автомобили, които се шокирали от факта, че родител може да забрави детето си.

Един от тях се обърнал и видял, че на задната седалка стои бебешко кошче, а в него кротко спяло дете. Компанията се свързала с родителите и историята завършила с щастлив край, разказаха свидетели на нестандартната случка.

"Подобно нещо не се случва за пръв път в София. Преди 1-2 години отново имаше случай, в който майка си беше забравила детето. То беше заспало на задната седалка и шофьорът дори не беше разбрал, че го вози. Не мога да си представя, че родител може да си забрави наследника, но виждаме, че е възможно да се случи", коментира пред "България Днес" председателят на браншовата организация "Съюз Такси" Кирил Ризов.
Покрай странната случка се появи и друга версия за развитието на действията. Според някои родителите не са забравили детето си. Те слезли от колата, за да вземат торбите си от багажника, но шофьорът не дочакал да приберат бебето и тръгнал. Затова звъннали в таксиметровата компания и предупредили всички шофьори.

# 1
В Блиц четох опровержение - таксито потеглило, след като извадили количката от багажника; родителите безуспешно го гонили с крясъци, накрая се обадили на фирмата. Според тях "забравянето" било измислица на фирмата, за да не носи отговорност.

# 2
И аз слушах майката при Милен Цветков - мъжът й е казал (макар тя да не го е чула, но той така твърди) на шофьора да отбие, защото трябвало да си сглобят количката и да си вземат някакъв останал багаж, но таксиджията вместо да отбие - потеглил, вероятно не ги е чул. Не знам - и двамата родители да забравят детето...  Crazy

# 3
  • Burgas, Bulgaria
Хората са излязли да си извадят количката и са оставили кошчето в таксито защото е валяло , не са го забравили ............

# 4
  • София
Ако е наистина така, би трябвало да се разправят с компанията, че ги злепоставя. Освен че ги злепоставя, на теория може да имат проблеми със Социалните заради такива приказки.

# 5
Хората са излязли да си извадят количката и са оставили кошчето в таксито защото е валяло , не са го забравили ............

Да....
Освен това тия таксиджии са толкова нервни и сърдити.
Не стига че "дерат кожи" с цените си, ами и мърморят само, бързат, сърдят се.
Трудно ми е да повярвам, че двама млади и интелигентни хора, може да си забравят детето.

# 6
Мене един таксиметров шофьор ме закара до газостанция, слезе, зареди, плати и накрая като се върна в колата се плесна по челото. Забравил, че има клиент.  Mr. Green Аз бях на задната седалка и се спотайвах. По принцип и по този маршрут може да се стигне докъдето бях стигнала и не му се намесих. Извини се човекът и не ми искаше пари, но му оставих колкото би струвало без престоя.

# 7
Преди известно време влизам в една аптека и ме посрещат с "Това Ваше ли е" и сочат нанякъде. Аз първо не разбрах какво ми говорят, а те ми сочат забравено дете на около 3.  Laughing
Миличкото дори не се беше стреснало, не знам обаче след колко време са си го прибрали.

# 8
  • На изток от Рая
Преди известно време влизам в една аптека и ме посрещат с "Това Ваше ли е" и сочат нанякъде. Аз първо не разбрах какво ми говорят, а те ми сочат забравено дете на около 3.  Laughing
Миличкото дори не се беше стреснало, не знам обаче след колко време са си го прибрали.
Joy Joy Joy не е много за смях .. но не се сдържах просто

# 9
  • out of space
Мене един таксиметров шофьор ме закара до газостанция, слезе, зареди, плати и накрая като се върна в колата се плесна по челото. Забравил, че има клиент.  Mr. Green Аз бях на задната седалка и се спотайвах. По принцип и по този маршрут може да се стигне докъдето бях стигнала и не му се намесих. Извини се човекът и не ми искаше пари, но му оставих колкото би струвало без престоя.

Ахахахахаха! Шемет!  Joy

# 10

Ахахахахаха! Шемет!  Joy
Дада-по новините чух как в Карлово таксиметров шофьор излязъл да зареди, оставил клиента в таксито и докато плащал крадец влиза в таксито и потегля заедно с клиента. После катастрофира на магистралата. Слава богу клиента се отървал само с уплаха...Та Check може да се смята за щастливка. Grinning

# 11
  • София
Моето дете така се загуби веднъж на Витошка. Хукна напред и потъна в тълпата. Намерих я след няколко преки, в компанията на няколко възрастни дами, които бяха подели лек светски разговор с нея и тя се чувстваше много комфортно. Тогава ме посъветваха да я накарам да ми наизусти номера на мобилния.
Тази година на плажа пак изчезна. Докато приятелката ми чертаеше маршрутите на евентуалните похитители в тих ужас, на мен ми се обади друга дама, за да ми каже, че малката е при нея. Този път вече ми знаеше телефона и веднага е съобразила да помоли някой да и съдейства и да ми звънне.

Иначе приятелката ми веднъж слиза от колата да свърши нещо, връща се и със засилка се качва в предния автомобил. Вътре някакъв човек, който хлъцва при нахлуването и в колата му и не смее и звук да издаде. Тя веднага се разпорежда този багаж да се размести оттам, защото и пречи на краката, да се отвори прозореца, защото е задушно, може и в обратния ред и някъде, по някое време се сеща да погледне към шофьорското място и да установи, че там не съм аз. Пред това време човекът си възвръща дар-словото и започва да настоява да я закара където пожелае, явно решил, че птичето на късмета е кацнало на рамото му, но така или иначе успешно си я прибрах в правилния автомобил и досега се смея като си спомня за случката.

Аз, на свой ред, преди време в една люта зима с виявици, ветрове и снегове, след една среща съм извикала такси, излизам от сградата, виждам жълтеникава кола и се мятам с двеста вътре, въздъхвам дълбоко, защото съм се скрила от виелицата, вътре едно топличко, уютно, тиха музика, изобщо- красота. Казвам посоката аз, тръгваме и по някое време забелязвам, че няма апарат, радиостанция, там табели с тарифите, изобщо нищо няма. Настръхвам аз на седалката, нещо съм изломотила, а човекът започва да се смее с глас и ми казва-  чудих се дали ще забележите, но ще ми направите удоволствие да Ви прибера да вас, не съм масов убиец. Ужас, просто, потънах в земята от срам, но човекът ме прибра. Оказа се, че си чакал детето на някакъв урок в колата, когато аз съм връхлетяла и решил да извърши едно добро дело и да ме закара до нас.

Общи условия

Активация на акаунт