ЮЛСКИ бебета - тема 8

• 30 652
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • varna
Близначе, Боци поне е гладен, а мойта е злояда мадама, уви. Я, кажи, какво е това име на каката, че много ме заинтригува?
Гемавар, ако мислиш, че аз се скъсвам да й викам по име, хич не е, в началото и аз докато свикна, само я мамосвах - сега вече повече й казвам Ема, ама пак преобладава мамосването и слънчасването и други идиотизми от типа на боци, боци, боци и бубу накратко от бубулече  Laughing
Мисти, да ти отговоря, кърма вече няма, а млякото понякога го яде, понякога направо блъска бибата с ръце и ми стои с 3-4 хранения на ден има-няма, тъй че няма за кога да го отлагам. Просто явно не я кефи картофа, а да слагам в биберон няма, защото трябва да свикне все някога.

# 631
Подаръче (ти Гифт ли си?), ужасното ти преживяване ми се стори като филм! Изпитвам ужас от газови бутилки. Преди много години се запали вилата ни, бяхме си тръгнали, но баща ми реши, че непременно трябва да се върне за нещо си. Когато наближихме, видяхме стълб черен дим да се издига от покрива, а съседите се бяха струпали и вече щяха да разбиват. Те не знаеха, че имаме газови бутилки. Баща ми ги разблъска и влетя като ястреб вътре, метна бутилките тревата и почна гасенето. Всичко изгоря, а аз страдах за едно портмоне с 10 лв. спестени от една екскурзия (бях в гимназията тогава). Нали съм споменавала, че спестяването ми е противопоказно...
Ох, защо ли го разправям това... Вероятно, защото искам да се забранят газовите бутилки и най-вече газовите уредби на колите.
Гърлче, аз харесвам мокети. Може да са отживелица или просто соц, но на мен са ми уютни. Обаче сега сме с персийски килим (як соц, макар и чисто нов) в детската стая. Още не съм го раздиплила, защото парното не работи.
Мисти, преместихме се на 300 м., в апартамента, в който живя баба ми. Не е лош, но мястото е тъпо. Опитвам се да свиквам. Авокадото е запечатано на клип, не знам къде мога да го кача. Имам проблем с виде(л)ата от телефона. Тлъсти са и не минават по мейл.
Хера, и аз четох изрично да не се дава пюре в шише.

# 632
Сори, ама компа не ми позволява дълги постове...

Сандалке, голям пич този мастилопиец. Важното е, че е открил начин да е номер едно. Аз като малка обичах да ям креда. Баба ми беше шивачка и имаше добро снабдяване. При забрани ближех стената. По-ефектно беше, но не така вкусно.

Представете си, вчера купих оризова каша на Милупа, по съвет на една приятелка, че тази на Хип нещо не върви. Чак вкъщи, следвайки почина на Близначето сравних етикетите. Еми, тази на Милупа съдържа 100 неща, включително и захар...

# 633
Здравейте и от мен най-сетне!
Не ми достига времето нещо напоследък, а толкова ми се иска да се включвам по-често.Дори и сега пиша под напрежение, чакам Теди и баща и да се приберат и имам дупка от 5 минутки, та реших да ги уплътня.
Първо, добре сте се завърнали Сандалка, Бемол и Гърлче, то вече седмица мина оттогава, ама така е...
Подаръче, голям кошмар е да изживееш такова нещо сигурно, дано на никой да не се случва.
Това, да давате храна, различна от млякото с биберон - не го правете.Каката, понеже беше с ниско тегло, я тъпчех по този начин, резултатът  - до годинка не искаше да прояде с лъжица, видях се в голямо чудо, режех бибероните през средата и пасирах ситно, за да мине храната.Със захранването детето трябва да се запознае с лъжицата.
Исках за бънджитата да споделя, че какво им е лошото да се използват, нали когато бебето има проблем с тазобедрените стави, точно с разкрачващи гащи се лекуват, лекарката ми каза, че е от педиатрите, които са ЗА използването им, така че то и при тях мненията са различни, и те не са постигнали единомислие по този въпрос, следователно всеки сам избира за детето си.
Дойдоха си , приключвам, всъщност влязох най-вече, защото искам съвет от някоя препатила мама.Катеринчето не иска да стои с никой друг, освен мен,а другата седмица непременно трябва да отида на концерт, Теди играе народни танци от два месеца и това е първото и излизане на сцена.Миналата седмица пак отсъствах за един час вечерта, Малкото е направило баба си луда, ревало е до посиняване, а когато се прибрах, млъкна като по команда и взе да ми се кара.Не знам какво да правя, дали да не викам майка ми няколко вечери да свикнат една с друга, дори няма да се налага да я присипва, то за това и не смея да мечтая, тя заспива само на гърда, просто не знам какво ще правя.А възможно ли е да и стане нещо от дългия рев?Благодаря предварително за отговорите!
При първа възможност пак ще пиша, че ми липсвате Hug

# 634
Супер, че сте изказали мнение по въпроса с даването на пюрета с биберон. Аз самата се чудех и точно това се питах - а как ще свикне на лъжица:)  Е, понякога бабите не дават най-правилните съвети, в това вече няколко пъти съм се убедила Simple Smile Слава богу майка ми не дава непоискани съвети, ами просто ми казва как е правила тя, а дали това е добре или не - просто не дава оценка. За това се допитвам до нея за много неща, просто си обсъждаме без да се налагат мнения, много ми е приятно така Simple Smile
Качих снимка от днешната сесия, поне една- две станах ок:)
Ииии открих тук един магазин, където сама си вадя снимките на автомат за по 8 цента на снимка. Но най-готиното е, че има някаква специална програма в този автомат, където ти прави снимките като картички. Сега ще пращам картички със снимката на бебка на бабите и дядовците Simple Smile Хихи!

# 635
Здравейте, момичета!
Пине, по кое време сте навън? Ние излизахме днес, но по обяд. Беше студено, но се поразтъпкахме.
Флай, (hug) Не знам какво да ти кажа за Катето, то лоша работа. Юли също е свикнал с мен, но съм го оставяла и рядко се е стигало до истерии.
Бемолче, аз верно се замислям за тоя мокет, много симпатични ми се сториха, а и едноцветни, допадат ми. Мисля, че няма да се пързаля толкова и по ламината, но не знам.
Руми, присъединявам се към мнението на Ники1, вярно, че човека му е изгоряла покъщнината, ужасно е, но Бога ми, не искам да си представя ужаса да се беше случило нещо с някого, а вие с малки бебета... Славя Богу, че всички са живи и здрави, пари се изкарват!
На прабаба къщата изгоря миналия ноември, няма почти нищо останало, покрива падна, всичко прогизна и се наложи да събарят остатъка.
Хера, и аз бих минала през огъня, но нямаше да го оставя, ако ще с танк да ме спират! Да пази Господ!
Gemavar, основно на малкия му казвам Юли, ако ме ядоса нещо е Юлиан, но го мамосвам, викам му на мама зайчето, пилето, патето, мишлето, а най-често пуканка или шушулка. Правих си експеримент, като викна "Зайко!", кой ще се обърне, Юли или заека. За моя радост - заека Simple Smile
Мисти, прати ТМ да им тегли един пердах на тея келеши, като не разбират от блага дума, амахаааа, много ме е яд така.
Да се "оплача", дебна една проходилка в продавалника от 10дена, но не бях пуснала оферта, сега някакъв е оферирал преди мен, макар, че аз пратих няколко съобщения... И сега може да я продадат на него, щото е пратил оферта преди мен Sad Б**и... :/

# 636
Ох, ама и аз ноогу го разбирам тоя англицки. Мда, Подаръчето=Gift....

Жалинка, пропуснах най-важното! Коледа в Германия... Еееех, мечтата ми! Изживей я пълноценно, моля те!
Гърлче, браво за успешния експеримент!  Joy

# 637
Bemol, можеш да си качваш клипчетата в ютуб, а там да избереш да не са публичниm

# 638
Бемолче,да аз съм Гифт  Laughing

# 639
Мерси, Дейзи! Това ми се струва малко висш пилотаж, но ще пробвам някой ден. Мислиш ли, че от телефона ще стане?

# 640
  • София
Мами, помагайте! ММ се прибра от Швейцария и понеже Маринка "всичко си имала и за да и донесе нещо все пак" купил 2 кутии НАН. Обаче. НАН 2 /едната кутия е 800гр./ и на всичкото отгоре са НА.
На българският нан си пише, че е произведен в Холандия, а швейцарския е made in Индонезия /леко притеснително/. "Ама какво от това, тоя даже е по-хубав", това е заключението при констатацията ми дали изобщо да и го давам. Видяло се е, че ще трябва да се дава. НАН2 по принцип го дават от 6ти месец и въпросът ми е, това от 6ти навършен ли означава или от 5ти навършен?

Това, да давате храна, различна от млякото с биберон - не го правете.

Напълно съм съгласна! Както и да се пасира храна до годинка.
Подаръче, дано човека да има възможност да си пооправи жилището Cry Ние от няколко години си правим застраховка на апартамента именно заради такива бедствия, не, че имаме някакви ценности. Но и Ники е права, важното е, че няма пострадали, другото се оправя.
Аква, аз отказах зумбата, ходя на фийтбол и аеробика. Много съм зле с координацията крака/ръце- докато схвана упражнението и почва ново.... Пък и натоварването не е голямо.
Мисти, живееш на хубаво място, хем не е център, хем не е Еленово или Струмско. Харесва ми този район, строителството също е красиво. Но проблемът със съседите трябва да се реши, вярвам, че пречат не само на вас, ако всички съседи от кооперацията подемат някаква инициатива може и да има ефект  Thinking
Пине, похфалвам те и аз за фотосесията bowuu И аз искам такава. Ще ти пратя Марина за седмица /с пакет памперси и НАН, както разбра има такъв във изобилие/, пък ако не е много нахално и Бранка мога да изпратя /за нея храна не трябва/.
Бемол и ти си се вмайчила. И толкова много енергия да вложиш за един килим, е извинете! Време е да спреш да кърмиш, струва ми се Thinking /шегувам се/
girlinblue, не се ядосвай за проходилката, по-добра оферта ще излезне. Hug

# 641
  • София
Гифтче, голям кошмар, наистина... Покъщнина обаче се купува, лека-полека ще си придобият всичко нужно, и много приятели и съседи ще се включат с дарения, с труд, ще видиш (и аз имам баш двама близки, преминали през пожар за последните години, та за има-няма 6 месеца, с помощта на много хора, оправят се нещата почти на 100%). Важното е, че животът и здравето им са запазени.
А ти си за бой!  Naughty Изтръпнах, казвам ти - косата ми се вдигна като прочетох за бутилката, а вие - на балкона!!!! Моля те, опитвай малко по-малко паника да прилагаш в такива ситуации. Слагаш му напоена хавлия на лицето - и юруш през дима - именно, защото си с бебе. Слава Богу, че не е станало най-страшното. Ама представи си, ако беше станал взрив. Или си падате с балкона, или някой "шрапнел" да ви оцапардоса по тиквите... Пожар е това, следва веднага да се спасяват деца и животни, ама веднага! Пу-пу, всичко е наред и дано не ви се случва абсолютно никога! Ама в бедствени ситуации е редно да се реагира по-десперадо. И се слушат всякакви обучени спасители не с две, ами с 4 уши!
Гифтче, пак да попитам - с доктор обсъдихте ли тази ваш'та липса на апетит и странно хранене?

Бемолче, голям мъж е баща ти... малко са сега такива. С цената на живота си човекът е искал да предпази покрива на децата си и живота на останалите съседи...

Фроузи, направо си го представих Криси как сладко похапва  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes И му е кеф, кеф, кеф!

Поточе, то пробиотиците не са медикаменти. Те са живи бактерии, които са полезни за организма - най-вече за стомашно-чревния тракт. Лактобациликус Булгарикус (обаче тя се съдържа в "живото" мляко!) е същият вид бактерия. Няма нищо страшно в тях  Peace

Изабел, моята бебка е на Линекс Бейби откъм 7-8 си ден на този свят. 20 дни давам, после 10-20 почива. Смятам също да давам поне до 6 месечна възраст или дори и леко нататък, когато свикне с новите си храни.
Аз давам с цел (естествено, че предварително консултирано с педиатър!). От страна на баща й Дари има евентуална лоша наследственост - всичките, ама всичките му близки роднини до 3-то коляно (а те хич не са малко, повярвай  Laughing ) са с ужасно капризен стомах. Каквото и да хапнат я газове ще получат, я киселини, я разстройства или запек... Абе, всичко, горкичките, ядат със съзнанието, че после ще си изтърпят "наказанието". Само хляб и вода не ги тормозят по стомасите. Затова давам, за да видим, дали няма да успеем да преодолеем този скапан наследствен стомах при малкото, да създадем една благоприятна чревна флора отрано. На тях определено пробиотиците са едно от малкото средства, които им помагат.  А Дари колики не е имала, което много ме обнадежди.

Пък Дари ехеей откога-откога си знае името  Laughing Като кажеш "Дари" и тя моменталически се извръща по посока най-любимата дума и пита с очи: Какво искаш сега да направя за теб?  Heart Eyes  Знам ли, може би защото аз не "мамосвам", баща й също... Пък и прякора си знае, чи как  Mr. Green
Близначе, с ваш прякор няма равен  обачееее hahaha Внимавайте  Laughing
Щерка ми тъкмо беше проговорила, и имаше един любим панталон с пеперудки...
Е, голям срам съм брала, казвам ви! Толкова беше горда с него, че спираше хората по улицата и им показваше колко много "пудки" има  Twisted Evil А вкъщи ми се налагаше да обуваме за навън именно него, в противен случай се мяташе по пода и целият блок чуваше: "Искам пудкииии! Дай пудкитееееее!"

Хера, пий чай от мента за спиране на капчиците, а за зърната надупчи зелеви лисата с вилица (за да пуснат сок) и мушкай в сутиена. Сменяй по 2-3 пъти на ден. За два дена би трябвало да си със зърна-свежарки  Laughing

Оооо, Флааайчеее   Hug Къде се изгуби ти бре, сред тези 3 дечиня!
Специален поздрав за теб тогава:
Скрит текст:
Аз постепенно срещам кварталните бабишкери като мен - дето сме си гледали навремето децата заедно, та голямо откритие бе - повечето също са станали (млади) майки  Laughing
Та, наскоро срещнах поредната, ама тя ме изуми направо. Беше с голямо дебело бебе. А аз я знам, че има 4 деца. Викам й: Стига бе, твое ли е, да не би Номер Пет???!!!  На което тя безсрамно отговори: "Мое е, но не Номер Пет, а Номер Едно." Щото било от втори татко  hahaha Евала им на такива жени бе! С 4 деца, пък и мъжа успяват  да заменят с по-нов модел  Twisted Evil
Иначе, за Катеринчето - ами хубаво си го измислила - по-начесто с баба (може за по-кратки периоди), пък и с други хора ако я оставяш повечко, ич няма да навреди. Че ш'ти се отели вола иначе... предполагам, знаеш, как е.

Джине, мисля, че след шест навършени месеца.

Гърлче, проходилки много, друга ще дойде, спок  Peace

# 642
Аз съм отново във филм! Помагайте да се успокоя, че нищо й няма
Заспа в 8 супер изморена. И в момента е будна и щурее в леглото, но ми направиха впечатление следните няколко неща:
- хич не иска да ме гледа, сякаш гледа през мен!
- забавлява се на нищото - гледа примерно в тавана и се смее
- рита и маха като луда, ама наистина като такава
- събира си очите

Нали всичко е наред!?!?! Олеее, просто може би е събрала сили и сега нещо си щурее, но такива работи не ми е правила преди, това е нещо ново. Не е като спокойно ставане от сън, ами е едно такова супер нервно и лудо направо. Сякаш нещо й стана. Няма температура, защото обикновенно се държи така, когато има температура. Не знам, в момента направо имам чувството, че ще изкочи от кошарата. А и най-гадното събуди се с нечовешко мрънкане и после много плач. Чета тука разни страшни заболявания по тия симптоми, но не искам да казвам, за да не дърпам дявола за опашката. Въпроса ми е - вашите бебета имали ли са такива изблици? ....малко се стресирам така като прави.
Хм, типичен пост за майка на първо дете най-вероятно!  Hug

# 643
Минавам само да се похваля, че си имаме зъбче newsm47, а свеки вика: рано му е... хилнах се и : добре, ще го върнем тогава...
Кога смогвате толкова да пишете незнам Shocked ще се опитам да наваксам с четенето преди да заспя.

# 644
Мани, яд ме е, че е варненска обява, ще спестя доставка, пък и е най-евтината от тоя модел, който харесах. Как да е, бял кахър, пък ха дано стане, не съм загубила надежда Simple Smile
Дейзи, за да не стане проблем с венците, жабури с вода за устс за стягане на венци, пък и някак облекчава гадното чувство, макар, че мен ми е супер яко, накак много чисто.
Жалинка, наспало се е детето, не го мисли, кефари просто. Поиграйте си, ще се измори и ще заспи Simple Smile
Сандалка, благодаря, че винаги така ме разсмиваш! :*
Джине, не давам АМ, но и аз мисля, че 6 навършени.
Nellwa, честит зъбчо! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт