ЮЛСКИ бебета - тема 8

• 30 639
  • 733
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Жалина, стига бе, стига, душа! Няма да му се шашкаш на бебочето толкова  Hug
Вярно, че когато човек си познава поведението на детето, лесно се стряска, ако нещо се промени. Но не бързай със шашовете. Най-вероятно нещо е сънувала душата и от това се е превъзбудила.
Моята също бясно тича и скача легнала. Хили се и говори дълги тиради я на въздуха, я на краката си, на играчките, на родителите си - според кефа й.
Да те гледа, "сякаш през теб" - е, не! Просто е съсредоточена в друго в момента и не прави пълен визуален контакт. Може и някой ултразвук да е причината - той да й пречи... нещо от неонова реклама, от коледната украса, от уред...

# 646
Ех, Сандалке, искам да ги видя каката и баткото!
Джинке, и аз не бих дала преди 6 м., но да се похваля вече съм минала на него.
А това с килима не е от кърменето, сестро! От малка съм си такава. А за дизайнерка не ме бива. Чак като сложа нещото вкъщи, мога да кажа харесва ли ми или не. Та килимът (не персийския, той е от пернишката връзка) е всъщност едно чердже.

Да ти кажа, през цялото преместване я мисля твоята книга, да не вземе нещо да са затрий в суматохата.

# 647
  • София
Ох, а аз колко обичам да се местяяя! Обожавам просто! И като вървя из града, да соча: ихааа, в този вход съм живяла, я - сменили са вратата  Laughing Laughing Или да казвам: В този блок те направихме теб. А в този блок се роди ти  Laughing
Но отдавна съм се закотвила в един апартамент и така ме е стегнало вече тук...
Чак намислих сега да взема да го продам, а с парите да си построим къща. И тъй ще е супер - година-две ще живеем на квартира, а после може и в нов дом. Два пъти преместване - какъв ЛУКС!

Бемол, бе сега няма какво да им гледаш - най-обикновени са на вид. Пубери недни. Вече го няма тоз богат репертоар, що беше навремето... И знаш ли, понякога се замислям - как стана така, че с такива родители-купонджии децата порастнаха на супер сериозни малки хорица... Тоя, дето навремето в кръвта му течеше мастило, трябва да го карам насила сега да лизне капка алкохол при повод - от уважение  Crazy А таз, що заспиваше на масата насред купона, сега ни прави забележка: намалете телевизора, че ще си лягам...  Sick
Чакай, сега се сетих нещо - да се оплача хубаво!  Mr. Green
Прибираме се посред нощ с една приятелка (бяхме на кръчмица двете ) и я водя да спи у нас. И си кудкудякаме нещо в холя преди да легнем, ама съвсем прилично - съобразяваме се, че всичко вкъщи спи. И изведнъж - получавам смс от дъщеря ми!!!  #Crazy "Мамо, може ли по-тихо, събудихте ме. Мерси." Абеее, момичеее, къде отиваш ти може би  #2gunfire

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 23:25 от Sandalka

# 648
Честито зъбче, Нелва - бяло и здраво да е, а и другите с него!

За оставането с други хора и малкия не иска. Види ли чужд човек и счурва устаната за рев. Ще се вида с това в приключение.

Аз... такова едно наздраве да ви кажа. Приспах К.(който си има 1001 имена и като детето на Гемавар дали ще си знае пълно име Simple Smile) ) и толкова бях жадна, че глобих моя мъж с една бира - хайде дзън и лека нощ!  cheers Beer

# 649
Явно това е техният тих бунт. Отмъщават си, хитрягите! И аз съм такава принцеса Несмеяна. Само не съм съгласна, че са обикновени. Не го вярвам! Каквото си разказала за тях, все е оригинално.

# 650
  • София
Че няма скучнотиите да разказвам я - да се излагам  Mr. Green
Всички дечица си имат уникалните историйки, ще видиш  Peace Голям кеф е после да си ги спомниш, защото пък счупени крака и ръце нещо не се помнят като хората.
Хайде, стига съм спамила, има момичета, които утрудено четат, а аз само им увеличавам обема.
Отивам да поработквам

# 651
Добро утро! Днес съм първа  Mr. Green , раничко станахме...

Джине, и аз съм зле с координацията и ми идва малко сложно хем да скачам, хем да правя някакви танцувални движения, но тук няма какво друго да тренирам. Има и народни танци, но като доближих залата ме лъхна една миризма  ooooh! , пък и е по-малко натоварващо. На пролет като си отидем вкъщи ще имам много повече избор...

Сандалка, уникални деца имаш, с интерес чета постовете ти  Heart Eyes

Агнес, къде си?? Днес има -20% в M&S  Mr. Green

# 652
Аз ви четох по нощИте....Боци реши, че е много забавно да се събуди в 1 ч и да се хили  ooooh!

Нелва, честито ви зъбче  tooth

Сандалка има уникални деца защото самата тя е уникална  Heart Eyes

Жалина, ако това ще те успокои, то поведението на Боци нощес беше същото. Спокойно, не е нещо страшно.

Да кажа за вмайчаването.....Аз бях от тези, дето уж нямаше да се вмайчават. Ако помните твърдо се обявих против това. Обаче.....друго стана. В момента съм залепена за Боци и няма нещо, което да ме отлепи. Вманиачена съм направо в него и нищо друго не забелязвам.
Иначе за мамосването, и аз не го мамосвам....Има случка от миналото ми, която ме накара завинаги да намразя думата "мамо"  Tired
Когато бяхме със сестра ми на 3 годинки, майка ни беше учителка в детската градина.  Ние си и викахме "мамо". Обаче тя реши, че в градината е "другарко". Нещо непонятно за 3 годишни дечица - как така мама иска да и викаме по друг начин, та тя нали си ни е мама.....При всяко едно обръщане към нея с "мамо", ние бяхме изкарвани със сестра ми пред децата, удряни (най-често шамари) от майка ни и ни беше заповядвано да и викаме "другарко". Тука - казваше тя - нямате майка. Аз съм ви другарка.  Tired Колко шамари, обида, унижение и срам сме понесли.....така и не можехме да проумеем защо го прави.....Представете си какво е да сте на 3 годинки и майка ви да ви извади пред всички деца, да ви дръпне ухото и да каже" Никаква мама, тук съм другарко !".
Постепенно се пречупихме и тя стана "другарко". Със сестра ми изведнъж намразихме думата "мамо". Не искахме да я чуваме, гнусяхме се от тази думичка, веднага си представяхме шамарите ако я произнесем......Резултат: От три годишна възраст до ден днешен (на 36 години сме) ние никога повече не произнесохме тази дума. Майка ни никога повече не я чу, няма и да я чуе, Прекалено тежка травма ни нанесе тя тогава. В последствие сме говорили, тя плачеше, молеше ни поне веднъж да и кажем "мамо", но ние си останахме непреклонни. Тя даже не помнела, че е правела така навремето...Да, ама ние помним. Заклех се, че и децата си никога няма да мамосвам, мразя това обръщение ! Дребната ми вика "мами" или "мам" (така било на английски  Sunglasses) Понякога "мамчест".  А майка ми няма да го чуе никога, защото ако навремето беше мислила, сега нямаше да е така.....
Та с две думи мислете и внимавайте с дечицата си, понякога можем да ги нараним и обидим трайно, без да подозираме..... Tired

Аз с координацията не съм зле и обожавам танци. Само да имаше кога да ходя......

# 653
Добро утро  Hug

Близначе - потресох се .... така си го написала,че си представих вас двете ,там пред другите деца .. ужас  Sad Аз също съм с майка учителка, тя много ме тормозеше в училище, но явно съм била по-голяма и съм разбирала,че е за мое добро. Примерно - изпитваше ме много по-често от останалите и без предупреждение, разхождаще ме из целия материал и т.н. Но пък децата не ме мразеха, както обикновено става с учителските деца, а пък нея я обожаваха, щото е страхотен учител.

Нещо друго мислех да кажа, ама забравих какво беше .

Има ли други пет и половина месечни,които още не се обръщат? Василенка е бая пухкава и го отдавам на това, ама ... взех вече да се чудя.

Хубав ден  Hug

# 654
Добро утро и от нас.

Тази нощ се събудих със зверски болки в кръста. Не знам откъде се взеха пък те. Но по-интересно е, че след това на два пъти сънувах как си търся космодиск  ooooh! съвсем изперках с това будене на всеки час.
На Кирил му избиха и двете долни зъбчета и изобщо не се кротна. Единствената разлика от преди е, че тогава плюеше бибата и ревеше, а сега я изпуска и реве да му я дам.

Гърлче, благодаря  Hug Зъболекарката ми каза да си взема Сандрин, но вчера не смогнах да отида от аптеката.

Бемол, изобщо не е сложно. Първо си направи регистрация в ютуб от компа (ако имаш гмайл акаунт си влизаш с него), после влез от телефона с името и паролата и качвай. Като се качи клипа ще ти даде линк, който можеш да пращаш на тези, които искаш да видят клипа. А ти ще имаш достъп до всички клипчета като си влезеш с името и паролата.

Моите родители са учители и винаги съм била много хепи, че не сме се засичали в едно училище. А сега аз съм учителка и не мога да се начудя на колегите, които си записват децата при нас (професионална гимназия е). За мен това е излишен стрес и за детето, и за родителя. А историята на близначето просто ме потресе

# 655
Да,  гадно е майка ти да ти е учител.....Нашата майка като цяло на младини беше дота нервна и много ни биеше.... Tired дежурния и номер беше с точилка или колан. Повече биеше  сестра ми, тя много и отговаряше. А ние бяхме послушни деца, което е най-тъпото. Обаче тя беше голяма чистница и само петънце да види или троха - бой. Имаше един случай, когато изпрати сестра ми за олио. Помните олиото, в големи стъклени бутилки. Сестра ми едва ги домъкна милата и в антрето от тежестта не издържа и ги изпусна. Всичко стана само олио. Тогава майка ми хем я наби, хем я накара с голи ръце и вестник да бърше олиото. а аз гледах безпомощно отстрани и сърцето ми се късаше, но майка не позволи да и помогна. Много такива случки сме имали и често плачем със сестра ми като си спомняме.....Не знам защо беше такава. Изнервена от ученето (тя тогава беше студентка), от безпаричието, или от вечното отсъствие на татко (той все беше за риба), но го отнасяхме ние.
В последствие, когато изпаднах в тежка следродилна депресия, психотерапевтката ми обясни, че огромно значение е имало държането на майка ни спрямо нас. Аз изпитвах панически ужас да не бия детето си като нея Sad
Хич не искам да звучи трогателно, ние не сме забравили но сме и простили. Само исках да имате едно наум за дечицата, че тя даже и не помни тия неща. Ама ние ги помним и ни е нанесла огромни щети. И все пак е майка и каквато и да е , си е наша. Можем единствено да и благодарим, че ние отгледала. така е могла, така го е направила. Прошката е лек за всичко  Hug

Отивам да водя Боци на чекня. Дано не плаче днес.....

# 656
Добро утро!
Снощи диването си легна в 0ч и стана чак в 7 за хранене, но се разсъни и дотам, и сега заспа, а аз едва гледам, но не мога да си легна отново, а и заспа на дивана, и за мен няма място  #Crazy
gemavar мойта мома в нас я наричаме по идеи на таткото - малка Дудка /аз бях голямата до преди да родя, напоследък съм майка на две деца  Mr. Green и тем подобни/ Пишпунта - детето много се радва като й викаме така, сигурно си мисли, че така се казва и отвреме на време Вики, на което не реагира особено  Mr. Green
Ники аз нямам много кърма, чак за пюрета абсурд имам с 300 зора замразени 2 контейнерчета от тези на Авент, добре че Вики си разреди храненията иначе бях почнала едно хранене с АМ, но като ги поразреди и го махнах. Даже ми е странно, че снощи не стана за храненето през нощта, но сутринта не са ми били препълнени гърдите или нещо такова. Като слушам, или чета други кърмачки, ако пропуснат 8 часа тече кърма навсякъде, гърдите ги болят и т.н. при мен нищо подобно, чак се чудя това дете как яде изобщо, но ще видим на консултацията, днес трябваше да я мерят, че стана 1 месец откак не сме ходили, ама времето е калпаво и направо ще съчетая с имунизациите другата седмица.
Хера това с 3 хранения ми изглежда ужасно малко, слава богу нямам проблем със злоядо дете, не знам какво бих правила тогава. Виж тук какви методи прилагат, картоф с тиква може пък да й хареса. Аз по едно време миналата година имах страшни проблеми с колит, и пазих диета, правих си крем супа от картоф и морков, мнооого беше вкусна, Ивета ми я беше нападнала, та сума ти време само такова си правеше, мисля че става и за бебета и няма как да не се хареса  Wink
Бемолче поне сте в същия квартал, свикнали сте вече  Wink За персийските килими, ММ е луд на тази тема, искал човека персийски, викам му, че после няма изчистване ако трябва да го вдига луд ще стане, той обаче много му харесвал  Laughing Добре че споделяме тук какви марки да НЕ купуваме, ще взема да си записвам, докато дойде ред за захранване да не забравя.
Флай а защо не помолиш Христина, с нея е свикнала и не би трябвало да има проблем, първо опитвате да идеш до магазина за 10-15мин примерно и след това я оставяш за повече  Peace Вики също реве от Ивета, защото не живее вече с нас и като се появи един път в месеца, не мога да утеша това малкото се залисва да реве, ако не ме вижда, но с татко си стои без проблеми, с него е свикнала. В Ивета стои само ако ме вижда, което хич не ме устройва, защото няма как до банята да ида, камо ли да изляза.
Гърл тия келеши са станали по 100 кила още отсега, а моя е по-дребен, и им се губи нещо, трябваше май аз като бременна с тия заплашителни размери да им тегля боя тогава  Laughing Снощи В беше заспала обаче те изтряскаха нещо по пода, после взеха да тропат с вратите да излизат явно, защото беше вторник,  и след поредното влачене на кой знае какво горе, я събудиха в 21:30,  и после до 12 няма успиване, сега броим дните още 10 дена и се изнасят за зимна ваканция, която в ЮЗУ е 1,5 месеца и ще ни мирнат главите. За проходилката вземи офертирай и ти, аз нали офертирах така едни бебешки чаршафи, но не ги купих, не че получих тези от сайта, дето съм го забравила де. Оказа се, че на имейла нямам кой сайт е Wink

# 657
  • София
На бързо да прескоча към вас и да дам отчет.
Лазар след вчерашната консултация е 7500 и 66см. Вече имаме зелена светлина за всички зеленчукови пюрета. Каза да почвам и каши.
Нещо от няколко дни е много мрънкащ. Или го мъчат зъбки или е станал лигльо и се научи на ръце. Като го държа и разнасям из стаите нищо му няма, но като го оставя някъде се почва рев. Заспива само когато съм до него и се правя, че спя или когато го друсам на ръце. Направо вече съм без ръце останала. Всеки ден излизаме на разходка за около два часа. И Лазар се обръща отдавана на името си.

Калин в момента в който се прибере знам, че ще ми скъса нервите. Много е труден. Тежък, ужасен характер. Винаги е прав. Той никога не греши, а ако е направил нещо което не трябва, то е защото някой друг го е подвел. Казвам му нещо и след секунди той го е забравил. Не мога да разчитам на него. Онзи ден му казах да вземе на брат си водата и да я сложи в количката, че излизаме на разходка. Излязох, търся водата-няма я. Забравил. Вчера му казах да затвори прозореца на спалнята, след един час влизам да преспивам малкия-то бели мечки вътре играят. Онзи ден го засичам с приятелят му след училище да се мотат по улиците, обаче Калин без яке, в този студ, но пък си нахлупил качулката на блузата. Скарах му се, как може да е без яке, сто пъти съм му казала, че сега трябва и заради брат си да се пази да не настива. Отговора беше " аз като излязох от училище се усетих, че ми е студено, но забравих, че якето ми е в чантата и затова си сложих качулката". Отговаря ми, сопва ми се. Не, не, в най-скоро време ще го шамара. Той бой като малък не е ял, затова сега ми отговаря.
А научил се е, да се спасява събота и неделя при баща си. Там той нито го кара да учи, нито куче да извежда, нито да пазарува, нито да гледа брат си. Нищо не прави по цял ден, освен да виси на компютъра. Баба му (понеже Калин е много злояд, манджи почти не яде) вместо да му сготви една супа и да настоява да яде от нея, тя му е намерила леснията, купува кюфтета и кебапчета от промоциите и Калин близо година само това яде в тях. И бабата доволна, че не се разправя с него и не готви, и той доволен, че не е мъчен (както го мъчим в къщи) да яде манджи.

Усещам се, че съм много изнервена напоследък.
А и сега пред Коледно, джипа нещо се е развалил и май ще трябват една камара пари за да го оправим. Това е трета година подред която колата ни се разваля точно преди празниците.

Извинявам се, че ви надух главите.

Забравих да питам, с какво им мажете венците? И имали ефект?

# 658
Моля, моля, аз моята не съм я била с колан, само с ръка отвреме на време, и то на дърт заман, че все напук ми правеше и обикновено беше все за това, че ми се изрепчи с неща от рода на "Ти пък коя си та ще ми кажеш" Е това ми бъркаше в здравето  Sick добре че мина пубертета и се приключи с тия глупости Mr. GreenА учеше в нашето училище, само защото нямаше на друго място такава специалност, и нямаше как.
Весе със закъснение чета, че твоят Калин е тръгнал по същите пътечки, като Ивета, най-се дразнех, като почне да ми отговаря, забравила ОК, на нея все й се случваше, обаче да ми обяснява как голяма работа и чудо голямо и тем подобни  Sick Но поне нямахме спасение в баща й, който не му пука за нея изобщо от мен откачане нямаше  Laughing Важното е да не се откажеш и да го оставиш на самотек  Wink Аз нали имах цяла сага с Дентокинда, та вече нищо не давам, и още важи офертата да го подаря на някой ако го иска  Wink

# 659
Снощи сложиха последната двойна ваксина, да минат сега още 2 дена и голям камък ми се отронва от сърцето. Юлия тежи 6400гр и е 65см.

Почвам да си мисля, че снимките на Яна Пенева, които сложих, сте ги взели за мои  Joy  Джине давай да снимам!  Laughing

Близначе, колко е удобно да не помниш! Ах колко е удобно. Друго няма да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт