(Био)зеленчукова градина - тема 24

• 93 101
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
....Аз адреса не си го крия ама ние в Бойково поща нямаме Simple Smile Ще видя да си купя някъде около мен аз искам няколко грудки,мерси все пак.

проверих къде сте Simple Smile нямаме път натам

не те притискам, ако искаш може да пратя в която поща ти е удобна до поискване  Hug

# 556
Честит Трифон Зарезан на всички градинари!Дано да е плодородна годината и гроздето да няма обиране!Айде,наздраве!

# 557
Честит Трифон Зарезан!Много берекет на всички лозари!

МХ тази година съм направила разсад Монро.Чела съм ,че е ранен,ще споделя от опит другата година.Гелика го е сяла,тя може да каже повече.Другият ранен който навсякъде препоръчват е Мондиал.

Ето го разсада Монро http://akskb.snimka.bg/hobby/razsadi2014.801142.32593261
http://akskb.snimka.bg/hobby/razsadi2014.801142.32593260
http://akskb.snimka.bg/hobby/razsadi2014.801142.32593262
Някои вече са за пикиране,но други все още не са готови.Според вас да пикирам ли тези които са готови или да изчакам всички заедно да пикирам?

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 13:29 от skela

# 558
Скела,според мен е малко рано.Аз пикирам на четвърти същински лист.Така по лесно се адаптира доматенцето.Едно стръкче отскубнах без да искам на големина  колкото твоите и се наложи да го пикирам.Сега е на със същата големина като другите пикирани доста по късно.Тоест няма да пораснат по бързо ако ги присадиш по рано,а доста дни беше и поувяхнало.УСПЕХ

# 559
Честит празник и наздраве, приятели   bouquet

# 560
  • При розите и топлата вода ......!
Честит Трифон Зарезан!
skela, прекрасни доматки. Според мен можеш да изчакаш още малко, всички да пуснат по две същински листенца да пикираш. Ако са много издължени, можеш да досипеш малко почва.  Ето инфо http://recepty.bg/gradina_b8-99-Domat. Дано ги види Вили, тя ще ти каже най-точно.
МХ, аз съм гледала Рила и Монро. Като вкус не са различни, малко Рилата са по-тъмно чевени, но Монро са по издържливи и малко по- ранни. Тази година съм посяла и Мондиал и розови Есмира, но за първа година.
Аз още не мога да разбера левруда, самардала, див лук и див чесън едно и също ли е и от къде да си намеря?

Да налеем по чаша вино и НАЗДРАВЕ!

# 561
За левурда и самардала съм сигурна, че не са едно и също растение, левурда съм виждала на Витоша преди няколко години, когато съм ходила рано пролетта. На мъжът ми също са му носили някъде оттук, покрай Търново, но не съм си поставяла за цел да търся по горите... може би МХ да е виждала из балкана, знам ли  newsm78 Все трябва да има в района. Но дали ще расте в двор?

# 562
  • на брега на Дунава
Самардалата е с луковици .Самардалата (Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum) е тревисто растение от семейство Лукови.
Левурда, мечи лук, див чесън, див лук (Allium ursinum L.)е другото растение.
Посях за ранно домати Парис хибрид.http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%82 … 1+F1.html?u=91544 Препоръчаха ми го в Сортови семена София до пазара женския.

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 22:24 от МХ

# 563
  • на брега на Дунава
поляна с левурда,но не е на моя балкан.Има го в Стара планина.

# 564
Дядови живееха в с. Комунари. Все още има в двора и самардала и левурда.

# 565
Аз имам малко левурда в двора. Харесва й. Но е под дървета. Трябва да се търсят условия подобни на тези от горната снимка с голямата поляна -  засенчено, под дърветата.
На Витоша берем от една подобна поляна пролетта, невероятно много е.

Самарадла много бих искала да си намеря растение или поне луковици. Имах една, но живя една година и май някой под земята я отвлече.

# 566
  • на брега на Дунава
Самарадла много бих искала да си намеря растение или поне луковици.
Самардала имаше в Стрелиция и аз си купих луковици от там миналата година

# 567
Самарадла много бих искала да си намеря растение или поне луковици.
Самардала имаше в Стрелиция и аз си купих луковици от там миналата година
Проверих - сега нямат Sad

# 568
  • София/Варна
Явно днес всички работят в градината.
Само аз седя пред компютъра и работя  Sad

# 569
  • Варна-София
Проклет грип, още покашлям, но днес бях на вилата и естествено след като нахраних гладните котета, отидох при калифорнийските червеи, които за първа година зимуват навън, а не в мазата. Раздигнах установката, която трябва да им създаде комфорт в студеното време и бях много радостна да вида живи и здрави червейчета след тези студове. Така че Куркума, офертата важи, само трябва да изчакаме по-топло време, че транспортът на ЕКОНТ не е отопляван. Междувременно дай адрес на пощата.

А, да, ... онова за градските температури беше във връзка с компостирането. Тогава и Вълкът се включи с допълнителна информация и така стана, че тази вечер уж гостито беше за Трифон Зарезан и св. Валентин, а пак стана дума за синигери и това, което каза Вълкът влезе в употреба. На нашите приятели синигерите им изчезнали от вилата, а аз ги успокоих, че сега зимуват при мен в града. В резултат се върнах с една торба слънчогледово семе и утре синигерите на нашата улица ще имат пиршество.

Последна редакция: нд, 16 фев 2014, 01:42 от amica1

Общи условия

Активация на акаунт