(Био)зеленчукова градина - тема 24

• 93 134
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
  • София/Варна
Това ли е маслото от нийм с което се пръска
http://biochoice.bg/product/763/maslo-ot-niym-100ml.html

# 496
Мина седмица от как пикирахме и месец от изсяването на семената-ето как изглеждат сега доматките
http://wili66.snimka.bg/hobby/2014.801032.32558925

# 497
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Мина седмица от как пикирахме и месец от изсяването на семената-ето как изглеждат сега доматките
http://wili66.snimka.bg/hobby/2014.801032.32558925

хм, името ли си смени?

# 498
 Gerundiq това е маслото,но го има примерно в и-бея на по изгодна цена.На мен с двете доставки литъра ми излезна 62лв.,а от това което прочетох за начина на ползване мисля ,че няма да ми стигне.Зависи  за  колко голяма градина ще се ползва.

# 499
  • София/Варна
skela градинката ми е 50-60 квадрата.
Да Ви се похваля вчера ми докараха мицела за кладница. Вчера попарвахме талаш от бук и миксирахме. Натъпкахме сместа в бутилки от минерална вода с пробити дупки. Всичко опаковах в стреч фолио. Сложила съм шишетата до парното.
И сега започват въпросите към Амика1. Изчетох всичките ти постове за кладница от миналата година. Към мицела имаше и инструкции.
Но ми е интересно за колко време става ясно дали съм направила нещо или съм уморила мицела. Дали е добре да седят до парното? Ако всичко е наред след колко време има гъби?Дали мога след като се появят малки гъбки да ги преместя в лятната кухня/зимна градина/-там температурата варира от 3 до 10-12 градуса в зависимост от външната температура. Поливат ли се по някое време и как.
Т.е. всякаква информация и съвети от човек който е пробвал и успял да отгледа кладница.
Днес ще ходя да си взема и пънчета, за да пробвам и на тях.
Пънчета няма, чак в сряда

Последна редакция: нд, 09 фев 2014, 15:58 от Gerundiq

# 500
Здравейте! Някой опитвал ли е да гледа домати с някой от тези методи за връзване или нещо подобно. Не със стандартните колове и би ли споделил опит.
http://www.pinterest.com/pin/259097784783023658/
http://www.pinterest.com/pin/112519690660147167/
http://www.pinterest.com/pin/241716704972462517/
Оказа се , че ние на селото сме имали пластмасови колове за домати.
Още 1 седмица и ще слагам разсада, ама не съм купила семена още.  ooooh!

# 501
Виждала съм да гледат домати на колчета и мрежа/тел, и по два корена на едно колче също, но на един корен по няколко колчета не съм.  Wink

Сега ли се пръскаха дръвчетата с бордолезов+акарзин, миналата година много добре се отрази на кайсията, забави цъфтежа и ядохме кайсии?  Grinning

Полях едни лозови пръчки, които садих есента, по 2-3 литра вода на пръчка потъна вдън земя. newsm78

# 502
  • При розите и топлата вода ......!
Вили, напълни ми и очите и сърцето. Hug
Моите са сяти по същото време, но са много назад. Embarassed Не знам къде ми е грешката. Може би защото твоите са сяти в хубава почва с тор, а моите са в торф и перлит. newsm78
нова, да сега се пръскат. Ние днес рязяхме дръвчетата и тези дни ще ги пръскаме.

# 503
  • София/Варна
При нас вали дребен пролетен дъждец.
Чудя си дали  другата седмица да сея лапад,киселец и грах или му е рано още.

# 504
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
 Crazy вие поливате, режете и сеете, а при нас е половин метър сняг  Crazy

# 505
  • Пазете Гор
Crazy вие поливате, режете и сеете, а при нас е половин метър сняг  Crazy

Ето чия градина ще бъде най-добре влагозапасена в дълбочина.

При мене се стопи снега от лехата с есенния чесън и беда: половината скилидки са над земята, пуснали едни корени като бради. Късно ги сях, ужким да си спестя летенето на мухата, ама изпуснах срока, в който есенните коренчета биха забили здраво скилидката в почвата.

Купих си  1 гр "полупрофесионални" семена за домати за 14 лева. Излизат по 3 ст за семка, грубо казано. ще ражотя под бройка, индивдуално пикиране.
Миналата година продавах доматен разсад, по два стръка в кофичка за 30-50 ст, което е съвсем народна цена.

# 506
При нас върху снега цяла вечер вали дъжд. Те това му се казва мокър сняг. Ако ми бе обърната цялата градина - ехее, ама не е.
За сеитба на грах става.
От 20 семенца Рила поникнаха 20. Понякога резултата изобщо не е пропорционален на старанието. Просто изскубнах една умряла теменужка на Вълчицата и ги засях, а над саксията опънах тънко найлонче.

# 507
  • София
Здравейте,
Надявам се, приемате нови членове в бандата. Simple Smile
Аз досега бях "дистанционна" градинарка , но се надявам тази година да съм истинска, с къща и двор на село.
Имам един въпрос. Искам да посея сладка царевица за варене, от типа на царевицата на "Бондюел"
Някой от вас дали може да препоръча сорт?

# 508
Знам как очаквах да ме приемат в Темата,но понеже ги няма старите кучета,палето ще ти каже :Добре дошла Роси!Не съм сяла сладка царевица,но мои приятели си купуват от Сортови семена и е страхотна.Поздрави!  Hug       Днес пикирах над 100 корена домати,а съм още в началото.Поизморих се,но дано е хубава годината.Уж нямяше да сея много сортове и хайде пак 12 вида. А къде ще ги слагам......?                                                                                                                               

Последна редакция: пн, 10 фев 2014, 22:31 от reni7377

# 509
Знам как очаквах да ме приемат в Темата,но понеже ги няма старите кучета,палето ще ти каже :Добре дошла Роси!Не съм сяла сладка царевица,но мои приятели си купуват от Сортови семена и е страхотна.Поздрави!  Hug       Днес пикирах над 100 корена домати,а съм още в началото.Поизморих се,но дано е хубава годината.Уж нямяше да сея много сортове и хайде пак 12 вида. А къде ще ги слагам......?                                                                                                                               
Боже какво ги правите толкова домати аз имах 48 миналата година и мисля да намалям ,нямат изяждане.

Общи условия

Активация на акаунт