За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 40

• 29 510
  • 808
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Това важи за листовките на всички лекарства и мисля, че не за това е темата, изкриви се излишно Peace

Angel лекарството се казва PONSTAN

Drug description Ponstan Paediatric Suspension
Drug description: Suspension
Generic name: Mefenamic acid - analgesia
Drug class description: Non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs)

И естествено и то си има доста странични ефекти, които биха могли да се или да не се проявят  Wink

# 706
  • в огледалото на живота
Малиш,виж сега....написах това тъй като много добре съм запозната с приема на Хекслгин при малки деца.
Дъщеря ми беше само на 10м.със скорострелно покачваща се Т която стигна до 40С  в разстояние на часове интервал/причинена от бактериална ангина/.Въобще не съм се замисляла дали да не ѝ дам Хексалгин докато чаках линейката... ConfusedДежурния в детска педиатри само потвърди правилната ми реакция и каза,че сме били на косъм от фатални последствия.....да не изброявам какви... Tired
Да гледаш бебе как се отпуска в ръцете ти;как забулва очи и диша на пресекулки; как устните му се пукат до кръв и гори като въглен.....повярвай много е травмиращо...Не го пожелавам на никого...
После поредици от изследвания на кръв и урина;дали няма да има отражение в бъбреците и т.н .....
Затова ти го написах.....и пак го казвам:дано не ти се налага да изживееш такъв момент с твоето дете.
Толкова по темата Хексалгин от мен Stop
Всеки да си преценява как ще действа,ако му се наложи.....

# 707
Много добре знам за какво говориш! Радвай се, че от този прием няма засега други фатални последици! Казвам го, защото много добре знам какво е кожата ти да врии от сърбеж, да се тресеш от студ и същевременно да усетиш как майка ти  ти бърка в устата за да бъде сигурна, че не си си глътнал езика! С тез неща шега не бива!

# 708
Здравеи.
Ние ползваме крем PENATEN и досега не се е зачервила нито веднъж,а за памперсите пробваи памперс премиум кер (бял пакет и малко по скъпичък - 30лв.) а да задържаш бебчето на крачета е прекалено рано....аз знам че момиченцата се поседяват от 4 месец а момченцата от 6-я,но за крачетата изчакаи още 2-3 месеца  Wink

# 709
  • София
Малиш аз се запознавам съвсем подробно с всяка листовка, благодаря, затоваи твърдя, че аналгина не е нито единственото, нито най-страшното, нито неподходящоза деца... а ти на всичко отгоре твърдиш, че не си сигурна, от него или от ваксината са ти тръгнали проблемите....
Същото можеше да ти се случи и от парацетамол, тогава щеше да пишеш срещу него по същия начин Wink
Аз гърчове по други причини съм правила и на мен майка ми ми е бъркала да ми вади езика от гърлото и в ледени чаршафи мее обвивала ивсякакви подобни...защото не е трябвало изобщо да позволява Тнад 38 градуса да допуска.... проблеми разни си имат хората...

Последна редакция: вт, 21 яну 2014, 13:44 от Angel_Dust

# 710
Факта, че не мога да комбинирам белтъци, говори че е от ваксината! Но ти явно ди по добър медик/фармацевт от някой дет се е трепал 8 години за да учи и да специализира

# 711
  • в огледалото на живота
Малиш мисля, че вече всички прекратихме дебатите относно спорния въпрос,който се вихреше...
Темата се измества встрани и не е във взаимопомощ какъвто е началния и замисъл.
Да запазим добрия тон,а?!

# 712
Малиш хайде стига  Stop....ако нещо не ти е ден днес, не си го изкаравай на другите. Тук сме възрастни хора с глава на раменете, добре предупреди какво се е случило на теб но хайде остави другите да имат собствено мнение и да решават за децата си. Темата е за взаимопомощ и бързи въпроси и отговори а не за заяждане Peace

# 713
  • София
не съм,за това чета какво пишеш и коментирам написаното... ако е заради ваксината, какво общо има аналгина и защо тогава поставяш всички под общ знаменател, когато твоето състояние спада по-точно към изключенията.

# 714
не съм,за това чета какво пишеш и коментирам написаното... ако е заради ваксината, какво общо има аналгина и защо тогава поставяш всички под общ знаменател, когато твоето състояние спада по-точно към изключенията.
Момичета моля ви насочете упреците си не към мен, а към тоз които продължава спора!

# 715
  • в огледалото на живота
Модератор ли трябва да се намеси,че да има мир в тази толкова полезна тема?
До там ли стигнахме?

Не виждам  Ейнджъл да е причина за спора.Или това,че се интересува от причината за възможните се породили проблеми при теб те дразни?

# 716
Помолихте ме да престана, спирам

# 717
Аз бих искала да вметна, че тези компреси с оцет и вода трябва да се сменяват ПОСТОЯННО, буквално на няколко минути да топиш наново чорапките в разтвора и в никакъв случай да не бъдат оставяни да изсъхнат върху детето. Лекар ме е съветвал  Peace

# 718
Аз нещо много странно виждам темата.Докато намерия и къде е "отговор".Да не съм натиснала някой модернизация на новия облик...

# 719
Аз нещо много странно виждам темата.Докато намерия и къде е "отговор".Да не съм натиснала някой модернизация на новия облик...

не си просто пак върнаха гадорията  Tired...и доколкото разбирам, ще става масово изнасяне от тук, то иначе не е работа  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт