Къде се правят проверки на бутилки за битова газ?

• 10 665
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте!

Цяла вечер се "ровя" из интернет-пространството, за да намеря къде и кой в София прави проверки на битови газови бутилки. За съжаление още не съм открила никаква информация.

Бих ви помолила, ако знаете/имали сте опит, да ме насочите към фирма, или поне място, където правят такива проверки.

Благодаря ви предварително.

# 1
За каква проверка точно става дума? Дали изтича газ от свързващия маркуч или нещо самата бутилка дали е наред? Ако е първото мен ме научи техник, който ми монтира плота. Правиш обилно пяна с веро и обвиваш маркуча и редуцир вентила при пусната газ. Ако прави мехури, значи изпуска отнякъде и е за смяна. Ако не - наред е. Питай в България сервиз на Вежен 25, даже може техник да извикаш в дома си за проверка и инсталация на газов уред. Обаче самите бутилки къде се проверяват не зная. Ние ги купуваме от бензиностанции Шел.

# 2
Благодаря ти за отговора.

Да, не съм пояснила. Става въпрос един вид като технически преглед. Ние ходим да пълним бутилката на пункт (зад борсата на Слатина). Последният път младежът е предупредил, че трябва да се направи преглед на бутилката, ама той не знаел къде се правят такива прегледи (поне така е казал на майка ми).

Иначе купуване на нова бутилка и после размяна пълна за празна ще бъде крайният ни вариант.

# 3
  • София
По принцип е забранено да се пълнят битови газови бутилки на газостанции точно от съображения за сигурност и се учудвам, че все още има места, на които го правят. Защо не поръчвате от Топливо да ви носят бутилка направо у дома? Техните вече са подменени с нови (едно време бяха ръждиви боклуци) и са проверени за годност (поне по документи).
Иначе, ако много държиш на своята бутилка, може да пробваш в пунктовете, където правят технически прегледи на газовите инсталации на колите. Може да има начин да проверят и битова бутилка, знам ли.

# 4
В газово стопанство за фабрично пълнене на бутилки.За София окръг знам такова ТОПЛИВО   на Кремиковци.

# 5
Благодаря за отговорите.

Ние пълним от пункт за пълнене на бутилки за битова газ.

Трябва да открия това Топливо на Кремиковци, макар че е малко далече.

Благодаря още веднъж.

Общи условия

Активация на акаунт