Искрено и неприлично за Българската Православна Църква

• 17 809
  • 507
  •   1
Отговори
# 405

Храм, молитва, безплатно, отиваш и се молиш.  Peace

След като е отредено Соломон да построи първия храм (Бог забранява на Давид и затова отрежда на Соломон):

9. And the people rejoiced over their donation, for they wholeheartedly donated to the Lord, and King David also rejoiced a great rejoicing.

21. And they slaughtered sacrifices to the Lord and they offered burnt-offerings to the Lord on the morrow of that day, a thousand bulls, a thousand rams, a thousand lambs, and their libations, and numerous sacrifices for all Israel.

http://www.chabad.org/library/bible_cdo/showrashi/false/aid/1654 … sh/Chapter-29.htm

# 406
Той Исус много неща може да не е казал или да е казал, но да ги няма в Библията или да са преиначени там, защото където човешка ръка пипне пипката го хване, но християнството и традициите му са сборище от Стар и Нов Завет. Неделята е седмия ден, тя е свещена още според Стария Завет, защото Бог създава света за 7 дни и на седмия само благославя и освещава създаденото, тоест почива. Peace

Само искам да вметна, че за евреите неделя си е нормален работен ден. Мисля, че неделята се свързва с възкресението на Христос, поправете ме, ако бъркам.

# 407
  • Варна/Лондон
Лично моя гледна точка, религията е институция за власт и пари. На хората им е нужно да вярват, но има умни глави които използват вярата на такива, да правят бизнес. Папата  има власт, на която президенти могат да завидят. И защо?!
 Църквата е най-могъщата политика, нищо общо няма с религията. Само заблудени могат да хрантутят разни брадати попчета, и да си мислят, че Бог ще им помогне.

# 408
Само искам да вметна, че за евреите неделя си е нормален работен ден. Мисля, че неделята се свързва с възкресението на Христос, поправете ме, ако бъркам.
Да, неделя им е пъвият работен ден от седмицата.
Не бъркаш.

# 409

Автор Реза Аслан за Христос, интересно. Thinking

Всъщност, точно такъв отклик от Фокс Нюз, които са известни със своята неадекватност и глупостта на журналистката, направиха едно интервю с него вайръл. След този  момент, книгата влезе в бестселър листа.  Simple Smile
Ето, да се посмеете

Ако прочетеш биографията му, ще видиш, че не е някой случаен автор, решил да натрива носове на християните.  Simple Smile

10 cent, за Църквата няма никакво значение, защото последователите не стигат до този тип литература. Те безрезервно вярват в това, което апостол Павел и тези след него, са сътворили.

Иначе, Църквата се "адаптира". Например, в някои религиозни училища се учи, че динозаврите за създадени на 6-ия ден. Този тест също стана вайръл преди няколко месеца http://www.snopes.com/photos/signs/sciencetest.asp

Последна редакция: нд, 01 дек 2013, 01:43 от Кейси

# 410
Да, неделя им е пъвият работен ден от седмицата.
Не бъркаш.

Аз за евреите знам. Но не съм сигурна защо неделя е почивен ден при християните. Имам някакви спомени, че е подчертаното по-горе, но не съм сигурна.

# 411
Христос е бил разпънат на еврейския празник Пасха, който се е чествал на 14-тия ден на първия месец - Авив. Всяка година тази дата е била на различен ден от седмицата. Христос възкръсва на 3-тия ден след това. Писанията свидетелстват, че тогава е било първият ден на седмицата, т.е. неделя. Но всяка следваща година пасхата е била в различен ден от седмицата. Обаче продължава да се празнува в неделя.

Мога да продължа и защо е в неделя, но ще прозвучи еретично, така че ще се въздържа.
Както и 25-ти декември не е рождението на Христос, а е взаймствано от бога слънце, както и мартеничките, коледните елхи, венците, великденските зайчета....всички идват от повече от 2000 години.

# 412

Мога да продължа и защо е в неделя, но ще прозвучи еретично, така че ще се въздържа.
Както и 25-ти декември не е рождението на Христос, а е взаймствано от бога слънце, както и мартеничките, коледните елхи, венците, великденските зайчета....всички идват от повече от 2000 години.

Благодаря. На мен ще ми е интересно продължението, ако дамите нямат против.

# 413

Иначе, Църквата се "адаптира". Например, в някои религиозни училища се учи, че динозаврите за създадени на 6-ия ден. Този тест също стана вайръл преди няколко месеца http://www.snopes.com/photos/signs/sciencetest.asp

Ах, наскоро си спретнах голямо забавление, откривайки образа на Jesus riding a Dinosaur. Laughing

Beginner's Bible Coloring Book!

# 414
Няма нужда от драма особено, то и православни не останаха в България. Всичките, които познавам да се определят като такива, са заразени от индийските измишльотини и хем идея си нямат от христианство, хем бърборят за чакри и прераждания - все на същото повърхностно ниво.

Големи промени са нужни в БПЦ, а воля няма. Ще става все по-интересно.

# 415
Не се ходи на църква 'заради хората', а за да си в общност от себеподобни, да научиш нещо от свещеника си за начина по който си избрал да живееш, да се молиш заедно с други хора и да медитираш с тях.  Когато молитвата е обща  силата й е по-голяма, чуваемостта също. Има ритуали, но ги има именно с цел концентрация, медитиране, вглъбяване, откъсване. Да зяпаш една свещ е точно това.
Цитати от Новия завет в момента не ми се търсят, но абсолютно Исус изисква християните да са в общност т.е църква.

Не можеш просто да си вярваш - дори да вярваш в науката пак трябва да знаеш какво е 'научен подход', например. Вярата е последователно знание., което се изгражда не пада от клона.
И аз смятам така, където има повече хора в едно направление-има повече материя- следователно и по-мощна енергия. Егрегорът, който се създава е по-силен. То, затова е и борбата за души.....
Органичните портали действат изцяло в полза на егрегора, но не и индивидуалното съзнание. Бих казала, че борбата е повече за контрол над него, оп-овете са по-лесни, те са с колективно съзнание и егрегора ги лови на едро, направо на териториален принцип.
Вярата няма нужда от знание, но пък от общност има нужда-църква, религия, какво да е, като всеки мощен егрегор.
П.П. Надявам, че ае ще види въпроса назад.....

# 416

При евреите 7-мия ден е събота. Все пак, те имат различно летоброене, а събота/шабата се превежда като почивка/празник/ден, в който не се работи, а се посвещава за Божия слава и благодарение.
Всъщност, в християнството събота също е седми ден, а неделя е първи ден, но се свързва с възкресението, както е писала Еластина.

# 417
  • където мечтите се сбъдват
сега какво ги чака тези 'ора?
Мен лично това ме притеснява. Не в смисъл, че ще им запретнат расото и ще ги нашибат с пръчки за назидание, и щото са били непослушни.
В часност този мухляв монах, дето "имал" невродермит. Confused Изглежда ми 'лабав в главата и като нищо ще престъпи още някоя божия заповед, и ще увисне на някой пирон... Малко не мислят тия хора, дето правят такива разследвания по този начин и така изтипосват хора всякакви. Защо не отиде някой при него със видеозаписа на този скайп разговор, да го притисне, да го сплаши, а така... пред целий человечески взор с натикан микрофон в муцуната. Да си развяват чаршафите на църковно ниво. Не знам... не бива така сякаш.  Rolling Eyes То, нали, който е безгрешен, пръв трябвало да хвърли камък. Та, ако не дай си Боже(просто ползвам обичайния израз Mr. Green ), този човек посегне на себе си, неспособен да понесе публичния срам за делата си, чия съвест ще понесе отговорността за това?
Да,и мен сякаш ми е жал за човечеца.Че,не е безгрешен,не е.Ама както се видя,вината не е само в него,а сякаш явлението е повсеместно  Confused От една страна е хубаво църквата да се разтърси из основи,така може и да се промени нещо.От друга страна,обаче се срива още повече авторитета на тази институция в очите на хората.Много хора биха се отказали да влизат в църкви и манастири,знаейки какво става там,въпреки,че личния живот на монасите не би трябвало да има отношение към нашата връзка с Бога.
За мен има и нещо друго,факта че някой ще върши неща в абсолютен разрез с монашеските норми,означава ли,че той е невярващ?Тогава какво прави в манастира?

# 418
Няма нужда от драма особено, то и православни не останаха в България. Всичките, които познавам да се определят като такива, са заразени от индийските измишльотини и хем идея си нямат от христианство, хем бърборят за чакри и прераждания - все на същото повърхностно ниво.

Имам една позната, много вярваща православна християнка. Залива ме с информация за чакри, врачки, хороскопи, прераждания, Дънов, ........

# 419
  • където мечтите се сбъдват

Имам една позната, много вярваща православна християнка. Залива ме с информация за чакри, врачки, хороскопи, прераждания, Дънов, ........
Laughing
Tя може да е вярваща,но не е православна  Peace

Общи условия

Активация на акаунт