Искрено и неприлично за Българската Православна Църква

• 18 292
  • 507
  •   1
Отговори
# 315
Извинявай, в момента съм много нервна и ще бъда съвсем кратка - малодушие е силно определение в случая. Бих казала - и да вярваш, и да не вярваш, няма значение.
Извинена си.
Това има съвсем друг смисъл от онова, в което аз не намирам смисъл, защото наистина няма. И в никой случай не бих обявила вярата(в каквото и да е) или неверието за малодушие. И то наистина, защото човек или знае, или не знае. В случая явно не знаете щом намирате това твърдение за вярно и невероятно.
Да не говорим, че такива безсмислици на разни автори, които иначе се представят прилично, но имат своите слабости в мислите, които произвеждат и вкарват в творбите си, се цитират наляво-надясно, и стават "крилати фрази", повтаряни без никакъв смисъл от всички, сляпо вярващи в тяхната "крилатост". Което означава, че или са малодушни, както авторът твърди; или не знаят както отново авторът твърди, и както аз също твърдя.

# 316
  • Ямбол
.....На фона на горното е странно, защо си избрала да сложиш този цитат в подписа си. Thinking

"Да вярваш или да не вярваш, е проява на малодушие.
Човек или знае, или не знае, и толкоз." - из "Играта на ангела" от Карлос Руис Сафон
...

Изтрих въпросното горно, че цитатът щеше да стане голям. Иначе в "горното" аз не твърдя дали вярвам или не вярвам. И затова харесвам дълбокия смисъл на цитата в подписа ми, защото аз съм част от онези, които знаят или не знаят. Има неща, които ги знам, има и такива, които не знам, като например какво ще се случи, след като умра, както и какво е било преди да се родя. И още много неща не знам и го знам това, че не знам. Разбираш ли?

А книгата си заслужава. Не е нито религиозна, нито атеистична, но е много силна, мистична, точна.

Лиляна, знаеш кои раздават определения с лека ръка и нетърпящ възражение тон, нали- простите... При това много простите Sick.
Разбира се, че ще те изтърпя да ми възразиш. Заповядай, моля, какво в моите мнения не ти харесва, да подискутираме аргументирано, без зелени емотикони или и ти си бременна.

# 317
  • Другата България

Екси, как можа тва да го болднеш, че и да превъзнасяш кухата лейка, дето го е написала?!? Точно ти!!! ooooh! Crazy След 500 страници дето изписахме....нЕам думи..... smile3505
 Вземи си изтрий блога и всичко останало...[/sub]

Дали си нервна или не, си е твой проблем, но това не значи, че можеш да раздаваш квалификации като горната с лека ръка, защото това автоматично говори за съдържанието в твоята "лейка". За пореден път Tired, под какъвто и ник да е написано.
И ако и аз съм съгласна с написаното, автоматично и аз съм куха лейка, така ли?
А под  това
Цитат
Цялото духовенство ни е излишно, ако някой ще се моли нека си има места за това, но няма абсолютно никаква нужда от цялата тази орда.
Винаги ми е било странно...след като е религия, вяра и човек като е християнин, трябва да си отиде по християнски обичай, има право да бъде и кръстен(това нали е най-великото свещенодействие), поради каква причина се плаща? Защо аз като съм кръстена и умра трябва да платят, за да ме опеят...Това не е ли полагащо се религиозно право..нали са наместници на Бога, защо трябва да се плаща на Бог да те приеме?
мога и аз да се подпиша. Вярваща съм, но след всички случващи се през последните дни събития се замислям дали да ходя на църква повече. Защото вярата е в сърцето.

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 20:08 от Merri_An

# 318

Екси, как можа тва да го болднеш, че и да превъзнасяш кухата лейка, дето го е написала?!? Точно ти!!! ooooh! Crazy След 500 страници дето изписахме....нЕам думи..... smile3505
 Вземи си изтрий блога и всичко останало...[/sub]

Дали си нервна или не, си е твой проблем, но това не значи, че можеш да раздаваш квалификации като горната с лека ръка, защото това автоматично говори за съдържанието в твоята "лейка". За пореден път Tired, под какъвто и ник да е написано.
И ако и аз съм съгласна с написаното, автоматично и аз съм куха лейка, така ли?
А под  това
Цитат
Цялото духовенство ни е излишно, ако някой ще се моли нека си има места за това, но няма абсолютно никаква нужда от цялата тази орда.
Винаги ми е било странно...след като е религия, вяра и човек като е християнин, трябва да си отиде по християнски обичай, има право да бъде и кръстен(това нали е най-великото свещенодействие), поради каква причина се плаща? Защо аз като съм кръстена и умра трябва да платят, за да ме опеят...Това не е ли полагащо се религиозно право..нали са наместници на Бога, защо трябва да се плаща на Бог да те приеме?
мога и аз да се подпиша. Вярваща съм, но след всички случващи се през последните дни събития се замислям дали да ходя на църква повече. Защото вярата е в сърцето.

Постът изобщо не е написан до теб. Отдавна ти казах, че си злобарка и не искам изобщо да имам каквато и да е комуникация с теб, но ти не спираш да вървиш по гъза ми и да дуднеш. Не си пъхай носа в разговор, който изобщо не разбираш, и в който не си канена.
Относно тирадата ти за религиозните права, не мога нищо да кажа, нито ме интересува, нито имам някакво отношение. В църква не ходя, нито имам намерение да ходя.

# 319
Извинявай, в момента съм много нервна и ще бъда съвсем кратка - малодушие е силно определение в случая. Бих казала - и да вярваш, и да не вярваш, няма значение.
Извинена си.
Това има съвсем друг смисъл от онова, в което аз не намирам смисъл, защото наистина няма. И в никой случай не бих обявила вярата(в каквото и да е) или неверието за малодушие. И то наистина, защото човек или знае, или не знае. В случая явно не знаете щом намирате това твърдение за вярно и невероятно.

Shocked Изненада ме това разбиране....
А ти какво знаеш, Бижу? Rolling Eyes

# 320
Разбираш ли?

А книгата си заслужава. Не е нито религиозна, нито атеистична, но е много силна, мистична, точна.
Разбирам. И аз не ги знам тези неща. Говорех за малодушието заради вяра или неверие.

За книгата нищо не казах. Заслужава си, да.

Знаеш дали вярваш или не вярваш, Ън. И това, че вярваш или не вярваш в каквото и да е, не те прави малодушен.

# 321
Защото много хора след несполуки в живота са се отвърнали от Бога....

Някои просто четат сериозна изследователска литература на тема религия, а не само художествени измислици. Мога да ти препоръчам на английски, ако искаш.  Simple Smile

# 322
  • Ямбол
....Говорех за малодушието заради вяра или неверие.
....
А на фона на кое точно "горно" не ти пасва малодушието?

# 323
  • London
Вярата ми не се корени в четенето на книжки Кейси. С четене можеш да се запознаеш със странични теории и виждания, но това не е твоя личен опит. Аз вярвам, защото в моя живот и този на близки е имало достатъчно неща, които да ме карат да вярвам. Peace

# 324
  • София
Защото много хора след несполуки в живота са се отвърнали от Бога. Починал е техен близък и се започва с ''Ако имаше Бог нямаше да го прибере. Вече не вярвам!'' , ако не могат да имат деца 'Ако имаше БОГ нямаше да е толкова жесток'', ако нямат пари ''Ако имаше БОГ сега нямаше да сме гладни''. За тези неща говоря и са често явление ''Вярвам, но след случилото се с мен не вярвам''. По-голямата част от атеистите са станали такива именно след нещо, което ги е накарало да не вярват. Не изключвам и изконни атеисти да има, такива възпитани и закърмени с атеизма от малки или пък изначално по някаква причина не вярващи, но първия вид са далеч повече. Темата е много обширна и май не й е мястото да я задълбаваме. Иска се сила за да продължиш да вярваш дори да ти се стовари целия свят на плещите, това са истинските вярващи, които не роптаят ''Защо на мен?'', а приемат нещата като изпитание и част от тяхната съдба. Само, който не се е докоснал до Бога би могъл да го нарече измислен от простолюдието, тъжно е за четене това, но четейки постовете ти Лиляна изпълнени с негативизъм, изначална агресия, липса на всякакъв опит за разбиране на околния свят, някак си единственото което пробуждаш във мен не е омраза, а друго доста по-тъжно качество.

Peace Влизам от време на време в темата да почета...Радвам се на такива мнения....    bouquet

# 325
Вярата ми не се корени в четенето на книжки Кейси. С четене можеш да се запознаеш със странични теории и виждания, но това не е твоя личен опит. Аз вярвам, защото в моя живот и този на близки е имало достатъчно неща, които да ме карат да вярвам. Peace

Най-после едно читаво изречение в тази тема. Истината е само в личния опит, както го е казал онзи писател, за когото говорихме горе:или знаеш, или не знаеш.

# 326

Моето неверие, също не се корени в четене на книжки. Нито пък в едно или друго нещо, което ми се случвало или ще ми се случи по пътя.

# 327
  • London
Ами в какво се корени тогава? На научната литература не е, на личния опит не е, явно си закърмена просто по презумпция да не вярваш и не се интересуваш от темата.

# 328
....Говорех за малодушието заради вяра или неверие.
....
А на фона на кое точно "горно" не ти пасва малодушието?
Виж сега, на теб явно си ти харесва този безсмислен, според мен, цитат. Няма да обяснявам повече. Но не можеш да наречеш никой човек малодушен за това, че вярва или не вярва в нещо. Каквото и да е това нещо. Нямам какво повече да кажа. Ти, ако не искаш, пак няма да разбереш, защо смятам това твърдение за тъпо.

Иначе, ей на това не ми пасва:

...Поне в това отношение съм различна от повярвалите.
Т.е. ти си невярваща? Което означава, че не си с нищо по-различна, тъй като и вярващите, и невярващите са малодушни според уважената от теб мисъл. Simple Smile

# 329
  • Другата България
Не си пъхай носа в разговор, който изобщо не разбираш, и в който не си канена.
Относно тирадата ти за религиозните права, не мога нищо да кажа, нито ме интересува, нито имам някакво отношение. В църква не ходя, нито имам намерение да ходя.
 LaughingТова какво разбирам аз ти няма как да знаеш, това че не вземам отношение по темата не ме прави автоматично незнаеща и неразбираща, нали така? И не знаех, че трябва да съм поканена, за да напиша мнение за каквото и да е. Не забелязах и ти да си поканена, но това не ти попречи да раздаваш квалификации на останалите от възвишената си камбанарийка. "Тирадата" ми с нищо не беше по-различна от твоето искрено възмущение от разбиранията на другите, различаващи се от твоите. Не търся твоето отношение, вервай ми, и за това къде ходиш и в какво вярваш хич, ама хич не ме дреме. Но да, дразни ме това, че не спираш да квалифицираш с всевъзможни епитети останалите, не пропускайки да споменш колко възвишена и коректна си ти. Вървя по "гъза ти"? hahaha hahaha Той е последното нещо, което ме интересува, просто чета теми, в които ти не пропускаш "да наминеш" и да се изцепиш с нещо, и просто не мога да се сдържа.Ако това ме прави злобарка-ок, така да е.
Стига толкова за твоята светла личност, достатъчно време ти отделих.

П.П. Опитвам се да ти пропускам постовете, щото са безмислени в повечето случаи, ама на, понякога не ми се получава.Съжалявам за което.

Общи условия

Активация на акаунт