Искрено и неприлично за Българската Православна Църква

• 18 242
  • 507
  •   1
Отговори
# 300
.... че несполуките в живота само най-слабите ги превръща в атеисти и може би трябва да се замислиш защо е така и да се обърнеш към Бога докато е време. Току виж ти потръгнало.... .
По-велика глупост от Катрала не бях чела. Религията е създадена за простолюдието и подчинение на простите хора и при Катрала очевидно работи.

Защо мислиш , че Катрала има предвид религия ?
Аз мисля , има предвид Вяра .

# 301
  • София
Според мен и при двата варианта изказването ѝ е пълна глупост.

# 302
  • Ямбол
За мен няма разлика между двете. Атеист буквално е без бог. А религията има бог и тя съветва да се обръща към него. Затова така отговорих. ОК, да махнем религия и да оставим в изречението само бог, който е художествен образ, плод на измислица.

# 303
  • London
Лиляна, въздържай се от индиректни обиди като прост, простолюдие и след него при Катрала работи. По-полека с нервите. Peace

# 304
  • Ямбол
Лиляна, въздържай се от индиректни обиди като прост, простолюдие и след него при Катрала работи. По-полека с нервите. Peace

Защо мислиш, че нещо ми има на нервите? Или ти говориш за твоите?
А какво означава "несполуките в живота само най-слабите ги превръща в атеисти"?

# 305
Цитат
Няма как да повярвам, че някъде има човекоподобно или поне някаква топка енергия, която ни ръководи съдбините и ни слуша.

Екси, как можа тва да го болднеш, че и да превъзнасяш кухата лейка, дето го е написала?!? Точно ти!!! ooooh! Crazy След 500 страници дето изписахме....нЕам думи..... smile3505
 Вземи си изтрий блога и всичко останало...[/sub]

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 19:26 от Ън

# 306
Религията е създадена за простолюдието и подчинение на простите хора
А ти не си част от това простолюдие ли? Защото подобно изказване веднага те нарежда сред много простите хора, ако и да си учител

# 307
  • London
Защото много хора след несполуки в живота са се отвърнали от Бога. Починал е техен близък и се започва с ''Ако имаше Бог нямаше да го прибере. Вече не вярвам!'' , ако не могат да имат деца 'Ако имаше БОГ нямаше да е толкова жесток'', ако нямат пари ''Ако имаше БОГ сега нямаше да сме гладни''. За тези неща говоря и са често явление ''Вярвам, но след случилото се с мен не вярвам''. По-голямата част от атеистите са станали такива именно след нещо, което ги е накарало да не вярват. Не изключвам и изконни атеисти да има, такива възпитани и закърмени с атеизма от малки или пък изначално по някаква причина не вярващи, но първия вид са далеч повече. Темата е много обширна и май не й е мястото да я задълбаваме. Иска се сила за да продължиш да вярваш дори да ти се стовари целия свят на плещите, това са истинските вярващи, които не роптаят ''Защо на мен?'', а приемат нещата като изпитание и част от тяхната съдба. Само, който не се е докоснал до Бога би могъл да го нарече измислен от простолюдието, тъжно е за четене това, но четейки постовете ти Лиляна изпълнени с негативизъм, изначална агресия, липса на всякакъв опит за разбиране на околния свят, някак си единственото което пробуждаш във мен не е омраза, а друго доста по-тъжно качество.

# 308
  • Ямбол
А ти не си част от това простолюдие ли? Защото подобно изказване веднага те нарежда сред много простите хора, ако и да си учител
Да кажем, че не ме е подчинила религията, не се кланям на никой бог. Поне в това отношение съм различна от повярвалите.

# 309
Да кажем, че не ме е подчинила религията, не се кланям на никой бог. Поне в това отношение съм различна от повярвалите.

На фона на горното е странно, защо си избрала да сложиш този цитат в подписа си. Thinking

"Да вярваш или да не вярваш, е проява на малодушие.
Човек или знае, или не знае, и толкоз." - из "Играта на ангела" от Карлос Руис Сафон

Не говоря за историята, описана в книгата, от която си го избрала, а за смисъла на думите.
Отделно от това е мнението ми, че в първото цитирано твърдение няма никакъв смисъл.

Последна редакция: сб, 30 ное 2013, 19:19 от Бижy

# 310
  • London
Да, много интересен цитат. Въпроса е кога човек знае? Peace За мен относно астрала, Бог, вселенския разум и тн. няма как някой простосмъртен да знае докато не се прости с живота си. Та или вярваш в невидимото или не вярваш, но няма как да знаеш. Това е! Wink

# 311

На фона на горното е странно, защо си избрала да сложиш този цитат в подписа си. Thinking

"Да вярваш или да не вярваш, е проява на малодушие.
Човек или знае, или не знае, и толкоз." - из "Играта на ангела" от Карлос Руис Сафон

Не говоря за историята, описана в книгата, от която си го избрала, а за смисъла на думите.
Отделно от това е мнението ми, че в първото цитирано твърдение няма никакъв смисъл.

Тая книга не съм я чела, но веднага ще я потърся. Ако това не са откъслечни фрази, без никаква връзка с цялостния текст, значи авторът е велик. Трябва да го прочета.
И в двете цитирани мнения има смисъл на 100%.
П.П. Лиляна, може ли няколко думи за съдържанието на книгата?

# 312
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Лиляна, знаеш кои раздават определения с лека ръка и нетърпящ възражение тон, нали- простите... При това много простите Sick.

# 313
Може ли да ми обясниш някак къде е смисъла в изречението, в което не намирам смисъл?

# 314
Може ли да ми обясниш някак къде е смисъла в изречението, в което не намирам смисъл?

Извинявай, в момента съм много нервна и ще бъда съвсем кратка- малодушие е силно определение в случая. Бих казала- и да вярваш, и да не вярваш, няма значение. Просто защото:"човек или знае, или не знае, и толкоз".

Общи условия

Активация на акаунт