Искрено и неприлично за Българската Православна Църква

• 18 249
  • 507
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Религия и църква се припокриват.Вярата може да се разминава с тях.
Част от религията са свещите, разни чудни сказани за непорочни зачатия и възкресения, за ребра и кръщения. Вярата...може да си е вяра във всичко.Аз същи вярвам.

# 286
  • n/a
....
Същият си е, и сега е същото, само хората бягат още по на изток в духовните си търсения.

Колкото и да тичаш, от себе си не можеш да избягаш.
За съжаление. И на изток да намерят нещо ценно, ако
природата ти е слаба и гние отвътре, и него, източно-
то и ценно, пак в същата гнилоч ще се превърне.

# 287
  • Ямбол

Имам близки и познати, вярващи, които са спрели да помагат на това зло, защото са се осъзнали.

Това добре...Ама тук се изсипа доста нафта върху вярата, а не върху организацията църква...
Което за мен е почти равносилно на разпищоления монах..... Laughing
Тя и вярата е същата заблуда, но поне не вреди на останалите или поне не толкова много.

# 288
Уж всички знаем какво се случва в БПЦ, но като го видиш....ти се повдига чак.
Заради всички отвратителни неща, които нашата църква бълва в последните години, все още не съм кръстила детето си.
Скоро минахме през Бачковския манастир - в близките 20години не смятам да повтарям...

# 289
Някакво развитие по случая.

Скрит текст:
От днес на йеромонах Кирил е забранено да свещенодейства. Черноризецът на Троянския манастир "Успение Богородично" ще бъде разпитан от спецкомисия на Светия синод заради излъчени видеокадри в "Господари на ефира" по Нова тв, уличаващи го в содомитски мераци. Съставът на комисията обаче е засекретен поради опасения от външно въздействие върху членовете й. Това съобщи пред БЛИЦ Ловчанският митрополит Гавриил.Според игумена на Троянската обител Браницки епископ Григорий, вчера всички монаси, замесени в скандала, са дали писмени обяснения. За позорния случай е известен и т.нар. Манастирски събор (б.а. - управата на обителта).

Припомняме, че 29-годишният софиянец Георги Тодоров се пострига в Троянския манастир на 1 февруари 2009 г. Тогава възпитаникът на софийската френска гимназия "Алфонс дьо Ламартин" даде обет да живее под името Кирил в девство /детска чистота и незлобие/, послушание и нестяжание (нищета и отказ от притежание), задоволявайки всички свои материални нужди с труда на ръцете си под духовното ръководство на Деволски епископ Теодосий, игумен на манастира преди 4 години. По-късно родителите на новия аскет духовник дадоха празничен обяд в официалната трапезария, включващ супа топчета, риба, зеленчукови салати и луканка.

"Монашеството е велика Божия тайна, а иноческият живот - труден, не всички могат да постигнат същността му. Двама не издържаха и си тръгнаха оттук тези дни", заяви тогавашният игумен Теодосий, който през 2010 г. пък бе отстранен от манастирското ръководство, след като изгони инвалиди от обителта.

# 290
Не очаквам кой знае какво да се случи  Rolling Eyes

# 291
  • София
Гледахте ли снощи "Господари на ефира"? Няма още качено видео, за да го сложа да видите резила.

# 292
Гледахте ли снощи "Господари на ефира"? Няма още качено видео, за да го сложа да видите резила.

Няма резил, щото човекът каза, че не бил в ерекция  Crazy

# 293
http://www.videoclip.bg/watch/261399

Показвал си е невродермита. Peace

# 294
# 295
  • # супернатурална #
Толкова е луд, че е напълно възможно "баба Гуси" и "Палома" да са плод на болната му фантазия. Мисля, че се е правил на интересен пред гаджето, затова е измислил пикантните истории. На първото видео му повярвах, но на последното най-искрен ми изглеждаше, като каза "те са възрастни хора". Иначе е голям сладур, предвиждам кариера в шоубизнеса  Laughing

# 296

Показвал си е невродермита. Peace

Тоест "кракЪ", който не е негов.

# 297
Аз не съм вярваща.Непонятно ми е как умен и разсъдлив човек, в днешно време, би "вярвал". Разбирам защо е било нужно преди векове, но сега... Няма как да повярвам, че някъде има човекоподобно или поне някаква топка енергия, която ни ръководи съдбините и ни слуша. Няма как да го помисля за вярно  Laughing
А още по-малко, че църквата, някаква измислена институция и някакви хора, които твърдят, че звездите им говорят(те самите знаят, че нищо не им говори) да ме наказват, да ми дават съвети, да ми казват как да живея.
В България, свещениците са изиграли своята роля едно време, в момента нямат място. Ние сме вярващи на маса, за козунаците, яйцата, агнето и прасето... И турците ни, в голямата си част, са ни такива-вярващи що се отнася до празнуване и ядене.
Цялото духовенство ни е излишно, ако някой ще се моли нека си има места за това, но няма абсолютно никаква нужда от цялата тази орда.
Винаги ми е било странно...след като е религия, вяра и човек като е християнин, трябва да си отиде по християнски обичай, има право да бъде и кръстен(това нали е най-великото свещенодействие), поради каква причина се плаща? Защо аз като съм кръстена и умра трябва да платят, за да ме опеят...Това не е ли полагащо се религиозно право..нали са наместници на Бога, защо трябва да се плаща на Бог да те приеме?
Плюс това на Бог му е изгодно да се покръстваме, нали така влизаш в правата вяра...защо също трябва да се плаща?
Ми нека те ми плащат, че съм станала от техния"клуб".Никакви ползи не виждам от това, че съм кръстена.По какъв начин те се грижат за мен. В Мтел поне ми дават да ползвам реалната им услуга, дават ми някакви промоции, държат се мило, мога да подам жалба, да рекламирам нещо.
Тук...нищо с нищо.
Ирайн, де да имаше ,начин,всяко едно двукрако на тази планета,да проумее написаното от теб!
Браво за този пост..

Кво ви пука с кой се съвоклупяват попетата?Сякаш положението във Ватикана е по-различно..

Повече би трябвало да ви боли от болднатото в поста на Ирайн,отколкото мръсните ризи на религиозните лецимери.

О, мой боже, правий боже!

Не ти, що си в небесата,

а ти, що си в мене, боже -

мен в сърцето и в душата...

Не ти, комуто се кланят

калугери и попове

и комуто свещи палят

православните скотове;

не ти, който си направил

от кал мъжът и жената,

а човекът си оставил

роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал

царе, папи, патриарси,

а в неволя си зарязал

мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът

да търпи и да се моли

и храниш го дор до гробът

само със надежди голи;

не ти, боже на лъжците,

на безчестните тирани,

не ти, идол на глупците,

на човешките душмани!

А ти, боже, на разумът,

защитниче на робите,

на когото щат празнуват

денят скоро народите!

Вдъхни секиму, о, боже!

любов жива за свобода -

да се бори кой как може

с душманите на народа.

Подкрепи и мен ръката,

та кога въстане робът,

в редовете на борбата

да си найда и аз гробът!

Не оставяй да изстине

буйно сърце на чужбина,

и гласът ми да премине

тихо като през пустиня!..

# 298
  • London
Религия и църква се припокриват.Вярата може да се разминава с тях.
Част от религията са свещите, разни чудни сказани за непорочни зачатия и възкресения, за ребра и кръщения. Вярата...може да си е вяра във всичко.Аз същи вярвам.

Изобщо религията не се припокрива с църквата.

Скрит текст:
Съвсем случайно се натъкнах на твои писания в една друга тема и ще ти кажа, че несполуките в живота само най-слабите ги превръща в атеисти и може би трябва да се замислиш защо е така и да се обърнеш към Бога докато е време. Току виж ти потръгнало.... Peace

# 299
  • Ямбол
.... че несполуките в живота само най-слабите ги превръща в атеисти и може би трябва да се замислиш защо е така и да се обърнеш към Бога докато е време. Току виж ти потръгнало.... .
По-велика глупост от Катрала не бях чела. Религията е създадена за простолюдието и подчинение на простите хора и при Катрала очевидно работи.

Общи условия

Активация на акаунт