НВ-ВМХ, част 69

  • 44 153
  • 765
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 6 425
Асос, у нас, още от детството ми, се купуваше агнешка плешка, която се пълнеше с ориз, лук, магданоз и джоджен, а в тавата отстрани се слагаха картофи и се печеше така. Самото месо се маже с масло, преди да се сложи във фурната. Може и други подправки да е имало, не съм сигурна. Но наистина агнешко с друга гарнитура нито баба ми е готвила, нито майка ми. Семейни традиции Rolling Eyes

Грета, имам предвид кашкавал, топнат първо в яйце, после в разстлани върху чиния кокосови стърготини, сусам и ленено семе (или може само едно или две от трите). А друг вариант е стърготините и семената да се сложат в яйцето. И после се пържи в тиган. Аз не знам за печен паниран кашкавал newsm78

Новата тема ще изчака може би до утре или до следобеда, не знам кога ще имам време.

# 736
  • Мнения: X
агнешко ям само "клефтико"  Peace

ей сега си хапнах дозата кокос за закуска, ами сладни доста, като десерт е направо
ама както каза Шоки, на мен и 85% шоколад вече ми сладни, откакто излязох от захарната мъгла

соев сос се замества успешно с рибен сос - той съдържа само вода и ферментирала риба (аншоа)
намират се и без захар
същото важи и за мидения сос

# 737
  • Мнения: 6 425
Ами, у нас най-предпочитаната гарнитура към месото винаги са били картофите и оризът. Да, яли сме и пиле или свинско със зеле, но общо взето май за други често използвани гарнитури освен картофите и ориза аз не се сещам. Зелен фасул се ядеше само постен на манджа. Също се ядеше само постен гювеч. Карфиол и броколи аз като дете не съм яла изобщо. Всъщност броколи не е имало, а карфиол мисля, че започнахме да ядем, когато бях студентка или дори след това. Не съм сигурна защо, при положение, че знам, че майка ми обича, но може би е мислела, че ние няма да го ядем. Гъби и моркови са се задушавали в редки случаи като гарнитура към пържоли, но задължително и към картофи, т.е. без картофи никога не са се пекли пържоли у нас. Брюкселско зеле започнахме да ядем едва последните 3-4 години. Чушките - изключително панирани с брашно и яйца или пък на мишмаш. Тиквичките - или панирани с брашно, или на огретен с яйца и сирене. Понякога пиле с грах или само постен грах. Често стар фасул или леща. Понякога качамак, друг път макарони. Това сме яли.

# 738
  • Бургас
  • Мнения: 232
Пак съм аз, отпред на първа страница пише за вит к2 може ли да ми кажете в какви количества се пие, не съм чела за него, омега 3 и д3 пием.

# 739
  • Мнения: 12 733
Добавих в темата с рецепти още линкове към рецепти на Драго, които мисля, че са подходящи. Ей така, за разнообразие, а и по-лесно ще е като са с линк.
Има доста месни рецепти от още един любим блог който следя. Ще погледна и там, за да добавя линкове.

# 740
  • Мнения: X
хехе Шоки 1:1 и у нас беше така
и към това доста теста и плодове

# 741
  • София
  • Мнения: 2 997
Хм, вкъщи никой не е обичал картофи, за това се готвеха само в краен случай. Затова пък чушките винаги са били на почит - на лютики с пиле, със сирене, просто изпечени с чесън  разядки, лютеници. Също бамя, патладжан, домати, зеле, спанак и коприва. Всичко това придружено, разбира се, с много хляб, от който аз в пубертета заради диети се отказах. Може би заради това донякъде ми е лесно на този режим.

# 742
  • Мнения: 20 887
Много интересни рецепти, иска ми се да ги пробвам, обаче откъде да намеря салвия да му се не види, никога не съм виждала да се продава   Sad Crossing Arms
Непременно ще пробвам и панираният кашкавал, мисля, че сладкият вкус от кокоса ще му пасне перфектно.

Любимото ми ястие беше печено пиле с ориз, можех да ям само това безкрайно.

# 743
  • Мнения: X
прясна салвия се намира трудно
но пък пробвай да търсиш сушена, аз това ползвам

# 744
  • Мнения: 12 733
Много интересни рецепти, иска ми се да ги пробвам, обаче откъде да намеря салвия да му се не види, никога не съм виждала да се продава   Sad Crossing Arms

Любимото ми ястие беше печено пиле с ориз, можех да ям само това безкрайно.
Леми, ако знам че по пощата няма да е проблем да ти пратя изсушена, ако имаш желание ще пращам. Прясна няма да стане обаче.  Simple Smile
Имаме храст на село - целогодишно има салвия. Не замръзва.

# 745
  • Мнения: 8 356

агнешкото се яде със зелена салата  Twisted Evil

моля ви кажете как го дозирате вигантола, защото аз от събота до сега съм изпила половината шишенце, а това според Камелот са 100 000 еденици  Blush

# 746
  • Мнения: 30
Панираният кашкавал ( овалян в кокосови стърготини) е много вкусен. Също и тиквички направени по този начин. Heart Eyes

# 747
  • Мнения: 599
Хоп-троп тук съм Simple Smile Пети ден съм подкарала супер стриктно  Naughty моля моля  Laughing Нещата със WC-то лека полека се нормализират Simple Smile И за тези макар и малко дни, бая вода изкарах  ooooh! направо ми хлътна корема  Flutter

Сега обаче отивам на първа страница да търся причините, поради които всички пиете Д3, вит.К и т.н.
Аз не обичам да пия нищо допълнително и под формата на хапове, капки и т.н.  Naughty

# 748
  • SA
  • Мнения: 3 347
Herzen , доста си изпила, но зависи и доколко имаш дефицит на витамина.
Аз вигантола го пия по 8-10 капки дневно - направо си ги капя на езика. Понякога на 3-4 дни пия по 30 капки. Абе, малко на око я карам. То и рибеното масло го дозирам на гльтки.  Laughing
Lemy , салвията мисля е градински чай - може да си купиш в саксийка от пазара и да си го гледаш на терасата.

# 749
  • Мнения: 2 752
Vessi-barabesi, аз пия вит Д, защото на кръвните изследвания излезе, че нивата ми са много ниски. Без да съм се изследвала не бих  Peace  Въпреки, че е добре да се пие профилактично, но в по-малки дози.
Според нашия доктор - Д2 е подходящ само за профилактика, но ако се търси лечебен ефект, трябва да е Д3.

Общи условия

Активация на акаунт