НВ-ВМХ, част 69

• 44 157
  • 765
  •   1
Отговори
# 720
  • SA
Да, неподсладените кокосови стьрготини и на мен ми сладнят. Но наистина, когато не се ядат прекалено сладки храни, вкусовите вьзприятия се изострят.
yana_kuncheva, за няколко дни тялото ти още не се е адаптирало кьм режима. Обикновено в самото начало бьрзо свалят килограми хора с много наднормено тегло и голямо количество задьржана вода. Изчакай поне две седмици, за да си правиш изводи, даже и ако можеш , не се тегли дотогава.  Simple Smile

# 721
 Shocked
Диня, банани, грозде, ...?
Краси, редактирай си списъка, долната половина не е е хич режимна
Все пак тук не става въпрос за твоето хранене, нали?
Опс, сега видях, че ставало въпрос за веге хранене  Embarassed
Тогава сигурно е ОК

Иначе потвърждавам, има достатъчно разнообразие на добри зеленчуци, само човек да има желание да готви, експериментира и пробва
Зимно време най-обичам да заредя една тава или стъклена тенджера с месо и всякакви зеленчуци и да ги готвя бааавно на фурна
Последното беше с праз, чушки, маслини и гъби
Накрая си отделих една част за мен и на останалото добавих ориз за мъжете

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 10:34 от Анонимен

# 722
Списъкът на Краси е за постещи, предполагам, а не за хора, които се стремят да се хранят по НВ-ВМХ Wink

Между другото, вчера се зачудих за нещо, но може да не съм права, така че да ви питам и вас Embarassed В една друга тема стана въпрос за НВ-ВМХ и че според мен е добре да се избере хранителен режим, който да се спазва безсрочно, а не да се скача от диета на диета и после да се чудим как да си поддържаме теглото. Да, но тогава отговорът от една дама беше, че тя се храни по НВ-ВМХ, но не го разглежда като хранителен режим, а като начин на живот, затова си позволява веднъж седмично въглехидратни зареждания. Това за зарежданията не го коментирам - нейна работа. Но се учудих, че прави разграничение между хранителен режим и начин на хранене. Аз поне досега ги възприемах като синоними Peace Но се замислих, че наистина думата "режим" може също да се възприеме като нещо ограничаващо, подобно на "диета". А всъщност идеята е наистина, че това е начин на хранене. Вие какво ще кажете по въпроса? Embarassed

# 723
Аз вчера уважих половината сергии по пазара и се прибрах със всички видове репи които се предлагаха, червено цвекло, моркови и алабаш. Спомням си, че като дете съм пробвала алабаш и до там, никога повече не съм взимала. Сега мисля да го пека вместо картофи, но може да го пробвам и на салата щом казвате, че става...аз мислех, че е прекалено твърд и жилав.

И моят съвет е да не се теглите, аз колкото повече се вторачвам в килограмите, толкова повече не мърдам.

# 724
Шоки, сега видях  Embarassed
Отивам да си коригирам поста

"диета" и "режим" са еднозначни, а и двете означават именно "начин на хранене и/или живот"

И двете са чуждици и всеки си ги ползва как му падне

# 725
Краси, половината неща от списъка ти не са сезонни през периода на двата най-продължителни поста, или ги няма масово по магазините.   bouquet

(аз вчера също прекалих с въглехидратите, но набавени от салати (плодове и сладко вече не ям) и сега ми е подут коремът  Sad )

# 726
От повече сурови зеленчуци и на мен ми се подува коремът Peace Явно си е нормално, все пак е по-груба храна, а внасят и вода в организма.

# 727
  • Бургас
Благодаря ви момичета.
А стевия може ли, искаше ми се да сложа на кокоските.

# 728
Благодаря ви момичета.
А стевия може ли, искаше ми се да сложа на кокоските.
може Simple Smile

# 729
  • SA
Шоки, аз употребявам "режим на хранене" и "начин на хранене" като синоними. А и не мисля, че терминологията има кой знае какво значение. Още по-малко пьк ме вьлнува дали на някого му изглежда ограничаващо.
А привидното разнообразие от храни, които Краси е изброила може да се сведе до плодове, зеленчуци и варива. Като се каже месо, никой не започва да изрежда - свинско, телешко, заешко, пилешко, крокодилско, драконово .... Laughing Ще се получи не по-кратьк списьк само от месата, а да не започваме сьс сирена, кашкавали и риба.
А за постенето - то поначало целта му е човек да се почувства ограничен и лишен от удоволствия.  Peace

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 11:04 от kameloth

# 730
WASP спомена маслини и гъби, та по повод на питането за ястията с пиле се сетих за една любима рецепта от блога на Драго. Горещо препоръчвам, голяма вкусотия е! Правила съм с пилешко и със свинско месо и се получават страхотни ястия.
http://wkusni-momenti.blogspot.com/2011/06/blog-post_26.html
Махате соевия сос само. Салвия не знам къде продават, но да знаете, че тя допринася за интересния вкус на ястието. Независимо дали е суха или прясна.

И покрай тази рецепта съм изпробвала 2 пъти и тази:
http://pep-4o.blogspot.com/2011/07/blog-post_06.html
Горещо препоръчвам.  Peace Просто се пържат пържолките без брашното.
Много, много вкусни са и двете рецепти.

# 731
Мда, Кам, всякаква информация може да се представи по различни начини според целите, които искаме да постигнем Wink Но пък от друга страна много хора се чудят какво може да се яде при нашия начин на хранене - то нищо не оставало, като махнеш хляба, картофите и ориза Rolling Eyes А ако им се представи един такъв подробен списък на меса и зеленчуци плюс вариантите за млечни, нещата изглеждат другояче Wink А и също забелязвам, че някои просто си имат определени навици и представи за храненето, затова се затрудняват да излязат извън рамките и да мислят по различен начин. Ето, баща ми не признава агнешко без картофи. Вече сме яли агнешко с тиквички и агнешко с гъби и моркови, но не, не можело така, агнешкото трябвало да се яде с картофи Rolling Eyes Панираният кашкавал също - ако не е с брашно, не можело. А той е толкова по-вкусен със сусам и кокос вместо брашно Rolling Eyes Но развихри ли си човек въображението, толкова много комбинации стават възможни, че чак е учудващо. Аз неведнъж съм казвала, а и майка ми е съгласна, че откакто се храня нисковъглехидратно, ям много по-разнообразно меню от преди. Но въпросът е да се търсят варианти и комбинации, а не да се мрънка, че няма и не може.

# 732
ако тръгнем да правим списък на сирената, само за френските ще ни трябват 3 страници
мъкаааа, мъкаааа какво бедно меню
 Mr. Green

# 733
  • София
Cioccolata, под паниран кашкавал имаш в предвид - овалян в сусам и изпечен на тиган?

Аз на тоя режим намирам какво да ям, то толкова много неща са позволени. Но много хора наистина са научени да ядат предимно с ориз, картофи и хляб и не признават броколи, карфиоли и подобни.

А агнешкото е супер вкусно със спанак и пресен лук, а свинското с праз.

# 734
  • София
Аз пък за пръв път чувам за агнешко с картофи. Някак ми се бият двете. Обикновено вкъщи го печем с розмарин и други подправки.

Общи условия

Активация на акаунт