Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XL

• 48 488
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Май аз бях. Това с мароканката, нали? Подозирах, че на теб ще ти хареса Wink.

# 556
  • в сърцето на един мъж...
Изма, стига вече Stop , а като се появи някой и ти каже - не, на всяка цена трябва да харесваш някой и амнайсе страници да те убеждава в това, не е лошо, тъй ли?

И част от моите два цента кино

Kokowääh 2 - излезе и продължение, което също много харесвам, но аз съм леко пристрастна. В историята има нови моменти, нови персонажи и смешни ситуации. Харесвам тандема Тил Швайгер-Самуел Финци, а Самуел харесвам с всеки изминал филм все повече и повече, също толкова талантлив като баща си, жалко, че е недооценен в България Sad

Body Armour - типичен екшън, гледах го заради Тил.

Pacific Rim - въпреки че не си падам много по такива фантасмагории, това ми хареса. А приятен бонус беше Чарли Ханъм и Идрис Елба.

Stuck in Love - филм за любовта, онази силната, безнадежната, която спира дъха ти и те кара да поспреш за миг. Филм за човешките отношения, за основите на брака, за това, какво е все пак да си родител и как понякога самите деца стават наши родители. Прекрасна симбиоза на Грег Киниър и Дженифър Конъли. Препоръчвам.

Man of Steel - въпреки критиките, които отнесе тук, аз го харесах, но може би защото съм почитател на жанра, а и къде ще видиш такъв секси мъж по опънат костюм Flutter

Home Run - леко розовка история, за един алкохолизиран бейзболен играч, който намира отново себе си и семейството си. Като изключим откровените препратки към Библията и помощта с више, не е лош, става за разтуха за два часа.

Being Julia - прекрасен, невероятен филм, с още по-невероятната Анет Бенинг. Филм за една актриса и как с остаряването, светът й се променя. Терзанията, които изпитва, съжаленията по отиващата си младост... Прекрасен филм Peace

Тъй като стана дума за 30тарските теми, следващите няколко филма са от филмографията на Том Харди, част от тях сте гледали, затова и няма да коментирам, просто ги споменавам, ако някой ги е пропуснал. RocknRolla,Inception, Bronson - за мен специално този филм беше изненада, леко арт, не мога да кажа категорично хареса ми-не ми хареса. Изцяло като театрална постановка, странен, на моменти ужасяващо циничен. Но въпреки това, Том Харди е много добър в него.
The Take - сериал, в който Том играе мафиот. Прекрасен, странен, циничен, нежно-любящ - от един полюс в друг. Страхотна роля, докато не свърши сериала, не мръднах от стола, изгледах ги на един дъх. Заплени ме. Невероятна трансформация на Том. Gideon's Daughter - тук е прекалено млад, с леко епизодични прояви, но пък останалата част от каста си заслужава двата часа - прекрасни Бил Най и Миранда Ричърдсън - повест за отминаващите години, за една поникнала любов и за връзката родител-дете.  Stuart: A Life Backwards - невероятни Къмбърбач и Харди. Историята на един човек, който се води отрепка на обществото и в същото време толкова различен. Човек, който е жертва на една система и неразбирането на обществото. Много тъжен филм, който те кара да се замислиш за доста неща.

Bleak House - мини сериал на ББС, пълен с мистерии, една голяма любов и тайни. Препоръчвам Peace

Scents and Sensibility - екранизация по роман на Джейн Остин, съвременна приказка. Романтичен, приятен, само ако сте почитатели на такъв тип филми.

Благодарение на няколко момичета, които поддържат темата за Габриел Гарко изгледах няколко наистина добри филми с участието на Ким Роси Стюарт. Превода е на момичетата в темата. Благодаря им за този труд  bouquet
Ti presento un amico - приятна комедия, с нестандартни ситуации, с участието на Раул Бова. Препоръчвам.

Piano, solo - историята на джаз пианиста Лука Флорес, която е доста трагична. Филмът е изпълнен с неговата прекрасна музика. Филм, за самотата и лутанията на един творец, който не може да намери себе си. Препоръчвам.

Anche libero va bene - филм за едно семейство, в което всеки се опитва да се справи със ситуацията в момента и да продължи напред. Филм, за мечтата на едно момче да играе футбол...

Fiorile - филм за една любов и проклятието на един род...Почти като приказка, с невероятно красиви пейзажни снимки.

2 Guns - с този, нищо, че е екшън доста се посмях, определено е леко нестандартен екшън. Ако искате чисти два часа забавления, тогава може да си го причините Mr. Green

Finding Mrs. Claus - една поостаряла Мира Сорвино, но въпреки това все така чаровна, историята на Коледа и едно Коледно вълшебство заедно Simple Smile Приятна романтична история, ако изпитвате носталгия по коледните празници.

The Christmas Shoes - отново коледна история, само че малко по-тъжна. Историята на един чифт обувки, едно добро дело и един зает адвокат...

Sunshine Cleaning - преди време, когато го препоръчаха в темата, го пропуснах, наскоро го гледам. Много приятно, носталгично тъжно филмче. В какво се превръщат мечтите когато се сблъскат със света навън...

The Express - историята на първия чернокож играч на американски футбол, който печели Купата Хайсман. Невероятна история, за времето на сегрегация в Америка, за натиска върху чернокожите, за лишаването им от училища, спорт и за волята на едно момче, да бъде най-доброто в това, което прави. Препоръчвам с две ръце, невероятен филм!

Black Butterflies - историята на Ингрид Йонкер - южноафриканска поетеса, станала символ на борбата срещу Апартейда.
Повтарям те,
без начало или край,
повтарям тялото ти.
Денят е намаляваща сянка,
нощта - жълти кръстопътища.
Пейзажът е така незначителен,
човечеството - редица от свещи.
Докато те повтарям с гърдите си,
които кухините
на ръцете ти имитират.

Невероятно тъжна история, която е поднесена по много фин начин, на фона на прекрасни гледки от Южна Африка. Историята на борбата, вплетена съвсем фино и леко, без да бъде натрапчива, без да те кара да се отвратиш, а просто да се замислиш. Невероятна игра на Карин ван Хутен и още по-блестящ Рутгер Хауер. Предупреждавам, че филма не е съвсем за хора със слаби нерви или които не могат да гледат насилие или кръв във филмите. Има натуралистични сцени. Живота на Ингрид е бил изключително бурен и труден. Но въпреки това останах очарована от филма, както и от поезията й! Препоръчвам.

Battle of the Year - поредния музикален филм, този път с драма история Laughing Освен танците, май нищо друго интересно нямаше в него. Може да гледате само ако сте наистина запалени почитатели на жанра Grinning

The Claim - историята тук е базирана на историята на Америка по време на златната треска. Мисля, че тук го препоръчаха, не помня кой, но много ми хареса. Благодаря!

The Hobbit: The Desolation of Smaug - мисля няма нужда от обяснения, фен съм на Питър Джаксън определено, не гледам фентъзи, но Властелинът и Хобит се оказаха изключително примамливи за мен Blush

Това е следващата порция от 30тарската тема, като главен герой тук е Фасбендър Mr. Green
Shame - не мога категорично да кажа препоръчвам, не препоръчвам. Нестандартен, странен, особен, но за сметка на това, ако харесвате Фасбендър като мъж, имате два часа чиста наслада, тъй като той се разхожда доста често гол Flutter  Fish Tank - филм за отношенията в едно "развалено семейство", за бунтът на едно момиче и до какво води той. A Dangerous Method - мисля, че също е коментиран тук, това е от филмите, които харесах, и сигурно щях още повече да харесам, ако я нямаше Кийра Найтли Embarassed Но симбиозата между Фасбендър и Мортенсън беше много добра - почти почувствах отношенията между двамата титани Юнг и Фройд, усетих как се развива, какво дава като плод и как се получи разривът между тях. Много добре направен филм, почти камерен.
Prometheus - не харесвам такива филми, Ридли Скот обичам, обаче тук почти до края се чудих защо гледам Embarassed Ако не сте почитатели на жанра, не гледайте.

J'veux pas que tu t'en ailles - приятна френска комедия, за това, какво може да се счупи в един брак и как може да се поправи.

La fille du puisatier - филм за любовта на един баща и моралната драма - кое е по-важно - любовта или честта на семейството. Много добър Даниел Отьой, препоръчвам.

Ce que le jour doit à la nuit - признавам си, че към този филм съм много пристрастна, доста време чаках субтитрите, за да мога да му се насладя напълно. Много красива мълчалива любовна история. Разкошна Ан Парийо, въпреки годините, красиви гледки от Алжир през 30те - носталгия, чар, любов, на фона на революцията за независимост. Поезия, разпръсната нежно из филма, трудните избори, пред които са поставени героите и нежните едва доловими жестове... Невероятен филм, препоръчвам!

Kites - романтична история за една невъзможна любов, с индийски привкус. В добавка красиви места, танци, прекрасни сцени. Нетипичен индийски филм, но много красив и нежен.

Матч - филм за един от най-важните мачове по време на Втората световна война. Филм за мъжеството, за храбростта и верността, за любовта към родината и към една жена. Прекрасен Сергей Безруков. Препоръчвам горещо, въпреки тематика. Peace

Frozen - и за завършек една приятна анимация, ако сте пропуснали с децата. Историята на Снежната кралица в нов вариант Grinning

Лу, в замунда.се имаше и малък релийз даже на Крадецът Peace

# 557
Гея, харесах си няколко филма, но най-много "Матч".  Hug

# 558
Злате, много е хубав, аз след него една седмица не исках да гледам нищо друго, а Сергей е уникален актьор Heart Eyes

# 559
  • в морето до колене
Geia, пак ни "заля"  Flutter

Май вече коментирахме "Петел с вино" в друга тема... но на мен във втората част героят на С.Финци ми се стори не една, а цели две-три идеи по-истеричен от необходимото.  ooooh!
Затова пък харесах много другия ти германски любимец - Матиас. Героят му беше забавен и той го изигра добре.

Ще поразгледам по-задълбочено европейските заглавия.

И нещо, което ще скрия, щото не е баш за тук, ама не можах да се сдържа.  Grinning
Скрит текст:
Чудя в коя точно тема (може би в европейската) да заформя спор относно "актьорското величие" на Сергей Безруков.  Mr. Green Що така не съм склонна да му се възхищавам на това момче, както му се възхищава болшинството, не знам. Обаче факт - не го намирам за "уникален актьор". Повтаряем ми е... А освен това се дразня, когато преекспонират някого, та започва да тече и от чешмата. А при Безруков имаше такъв период. Доста дълъг при това.
Само като решите да ме биете, нали ще карате по-полечка.  hahaha

# 560
Еми Мяч, стандартно, не си ли ми свикнала вече Mr. Green
За Безруков, не знам, може би защото все пак не съм гледала чак толкова много филми, ако споделиш къде ти е еднотипен, може и да се съглася, но в Мач ми беше перфектен, хареса ми много. Аз съм го гледала в два или три филма други и не знам, в Адмирал например нямам такива ярки спомени за него, в останалите, които съм гледала е веселяк, шегаджия, отива му. Но може би не съм гледала другите филми. Иначе ме очаква Есенин, може би след това бих опонирала по-сериозно Wink Той и Данила е спряган за много добър, пък и той върви в една посока все Mr. Green
П.С. Самуел ми беше идеален, точно на място, а Матиас е наистина много много талантлив Peace

# 561
  • в морето до колене
Всъщност те ролите не са ЧАК толкова нагъсто, но май аз ги гледах почти една след друга - Бригада, Пушкин (той май е официозният Пушкин през последните 1-2 десетилетия, както навремето имаше официозен Ленин  Tired), Есенин и Майстора на Булгаков... прекалено ми идват, дори и за три години.
После пък имаше едни "реинкарнации" на стари класики като Кранавална нощ и Ирония на съдбата.
После почти едновременно Иванушка-глупакът и Висоцки...

Данила го чака кажи-речи същата съдба, за жалост.
Е няма ли други актьори в Русия, да му се невидяло.  Twisted Evil

# 562
Еее, ти си се предозирала Mr. Green Иначе явно има, но просто не толкова известни, а и те са с доста голямо разстояние снимани тия филми.

# 563
  • София
Гледах "Ain't Them Bodies Saints" (2013)
http://www.imdb.com/title/tt2388637/
Нищо особено, попревъртях. Язък за Руни Мара, която аз харесвам доста. Съвсем спокойно човек може да мине без този филм.

# 564
  • в морето до колене
Еее, ти си се предозирала Mr. Green

Ами, не, не съм се предозирала.
Не съм ги гледала всичките наведнъж.
Аз ги описвам сега така, за да стане видно, как са групирани във филмографията му на талази някакви неща, които странно защо е решено, че той е най-добрият избор за тях.
И наистина не мисля, че се получава добре да се снимаш почти едновременно като Есенин и Исус...  Rolling Eyes

Иначе аз и с Том Харди се предозирах за два-три месеца, ама никога няма да кажа, че ми изглежда "повтарящ се"... Същото за МакАвой. (Е, за него може би мъъъничко - мога да обособя приличащи си роли.)

Последна редакция: пт, 17 яну 2014, 14:52 от мячик

# 565
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Харесвам Безруков във филма за смъртта на Пушкин. И дебна този за Есенин- ама по-малко копие, в Замунда е огромно.

# 566
Не знам, аз може би все пак понеже съм ги гледала в различни интервали и не мога да съпоставя или поне не ми е повтарящ се. Но просто там ми хареса много, или поне в това, което съм гледала наскоро Grinning

# 567
  • Варна
За Безруков съм много съгласна с Мяч. Чудя се къде беше по-ужасен - в Пушкин или в Есенин. Играта му истерична и навсякъде е еднакъв, защото играе себе си.

# 568
  • София
Гледах Don Jon,това момче,кога го направи това тяло???Мноого ми хареса,и той,и филма.Другият мой любимец-Джъд Лоу в Alfi,също ми хареса.

# 569
  • Бургас
По твоята логика Богиня и Леонардо ди Каприо е същият като Безруков. Играе ролите си по един и същи начин. През последно време все не излиза от образа на властни мъже. Не виждам нищо ново. Иначе е чудесен актьор, но образът е един и същ.

Общи условия

Активация на акаунт