Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XL

• 48 435
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Akeelah and the Bee (2006) - много хубав филм, остави ме с прекрасно чувство след края си. Филм за силата на човешкия дух, за това как малко момиче иска нещо много силно, полага усилия и се бори, постига го и въвлича и хората около себе си в каузата си. Препоръчвам!

H0uSse_Baby, този филм - Bee Season е на същата тематика. Не е кой знае какво, но става за гледане.
Записвам си твоят филм за гледане. Peace

Последно гледах Whiteout - http://www.imdb.com/title/tt0365929/, тъпотия, не препоръчвам Naughty

# 61
Ако ви се гледа сериал - препоръчвам "Въпрос на чест" / Чест и уважение/. Много хубав филм и с красив актьор.

# 62
  • В светлината на слънцето
"Спасяването на мистър Банкс" - http://www.imdb.com/title/tt2140373/
Чудя се какви думи да използвам, за да го опиша. Чувствата след филма са твърде силни, за да бъдат предадени с думи. Много силна история, предадена по изключителен начин. Начин, който ти бърка дълбоко в душата и те кара да преосмислиш много неща. Невероятно силна актьорска игра. Ако тия от академията не дадат на Ема Томпсън Оскар за тази роля, ще хвана лично самолет за Холивуд и ще стрелям на месо. И не само тя. Том Ханкс - изключително убедителен Дисни. Много фина и минималистична игра. Колин Фарел - много драматичен и за мен бе голямата изненада във филма. Просто не очаквах да изиграе така точно тази роля. И всички останали актьори с по-голяма или по-малка роля. Много простичко разказан филм с много силен заряд. За мен поне това е един от най-добрите и силни филми на 2013 година. Сценарият - концентриран върху една конкретна история, а не изобщо във времето. Много добър! Перфектна режисьорска работа - много обрана, но и с много символи, които идват винаги на място и в точния момент. С три думи: гледайте, гледайте, гледайте! Peace
-------
По повод "Апокалипто" - имала съм удоволствието да правя интервю с човека, който стои зад грима и костюмите във филма - Алдо Синьорети. Мнооого интересна личност. Peace

# 63
  • в морето до колене
Уффф, чак яд ме хваща, че ще трябва да чакам още месец, докато излезе на кино при нас.   Mr. Green

Още като гледах "Капитан Филипс" (и трейлъра за Мистър Банкс) бях убедена, че Том Ханкс навлиза в период на "актьорски ренесанс"  Grinning
А в Ема Томпсън изобщо не съм се съмнявала - та нали тя самата пише подобни истории и сценарии като авторката на Мери Попинс. А и като човек много я харесвам. Поредното доказателство беше участието и' в "кръглата маса" на актрисите тази година. Най-забавните реплики бяха нейните.  Heart Eyes
От цялото интервю най-смешно ми беше нейното описание на "саможертвата", която е трябвало да направи за тази роля. С тази умопомрачителна прическа - "накъдрена като овца", както сама я описа.  Grinning

Последна редакция: вт, 03 дек 2013, 15:15 от мячик

# 64
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Лулумба, ще стреляме в различни отбори тази година- аз си резервирам билет отсега в случай, че Оскарът отиде другаде, а не в Бланшет Laughing.

# 65
  • в морето до колене
Мда, и аз щях да репликирам за Оскара... ама викам, ще се въздържа.  Mr. Green
Аз "Синият жасмин" ще го гледам в четвъртък на кино. Поне дотогава се въздържам.

# 66
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз много обичам Ема, но не ми се вярва да има роля на висотата на Джасмин тази година Heart Eyes. Изключая Адел, понеже награда там е невъзможна, за съжаление.

# 67
  • В светлината на слънцето
Мммм, аз съм за Ема. По-сложен за изиграване е образът й. Има много повече дълбочина и стаен драматизъм. Макар, че и Бланшет е много добра. Всъщност аз бих добавила в тази група и Джуди Денч заради "Филомена" - http://www.imdb.com/title/tt2431286/ Изобщо ще им е трудно тази година при избора. А Том Ханкс наистина изживява ренесанс. Peace

# 68
  • в морето до колене
Може да си прехвърлим дискусията кой е по- по- най- в Оскаровата тема  Mr. Green
Малко остана да се чака за "насоки" - 11 декември излизат номинациите на актьорската гилдия, на 12 декември за Глобусите, на 16 декември на критиците.
Гореизброените три роли с 99% сигурност ще присъстват и в трите номинационни списъка по мои впечатления.

Виж за наградите... има още време да видим накъде ще се наклонят везните.

# 69
Нищо забележително не съм гледала напоследък, но да не изпусна нещо.

# 70
  • Ямбол

Бебе, на мен Апокалипто ми е един от най-любимите филми и много се изкефих, че и теб е впечатлил. Не съм срещала тук коментари за него. Интересно ми е дали се харесва. Thinking

И аз много харесвам Апокалипто. Много добре направен филм. Гледала съм го преди години, но още помня страха, който изпитах, докато гледах.  Shocked Всичко свързано с древните обичаи и жертвоприношения ми е било интересно, но този определено беше най-интересно интерпретиран. Препоръчвам и аз!

Филмът за Атила - също ми хареса. Никак не ми беше скучен - напротив.  Peace

# 71
Филмът за Атила - също ми хареса. Никак не ми беше скучен - напротив.  Peace

На мен точно обратното, може би е един от най-скучните филми, които съм гледала. Даже си спомних, че го гледах като излезе, тогава също ми беше много скучен, но съм забравила и взех, че си го причиних за втори път. Laughing ooooh! Добре, че си направих филмов каталог, че след няколко години можеше пак да го гледам.  Grinning ooooh!

# 72
Снощи гледах ето тази комедия - много е приятна и разпускаща. Има някои неща, които не мога да си обясня, но те не пречат Wink

# 73
Някой да е гледал "Крадецът на книги"?
 http://m.imdb.com/title/tt0816442/

засега няма как Sad
премиерата е февруари 2014
http://www.imdb.com/title/tt0816442/

# 74
Записвам се в новата тема с този филм:
Riddle - http://www.imdb.com/title/tt1648208/?ref_=nv_sr_1

Общи условия

Активация на акаунт