Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя... XL

• 48 588
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
http://www.youtube.com/watch?v=7bw8RfwUotM
The Notebook - Alternate Second Love Scene

Малииии, тя си ми се видя претупана сценкта, но не предполагах че чак пък толкова сме изпуснали на кино! Shocked Mr. Green

# 406
Случаят на "Гетсби" е по-особен, да. Просто си трябва определена нагласа, за да го погледнеш като нещо, което си струва да се види и не толкова сериозно задълбочаване и търсене на паралел с оригиналната история.

Не е лично към теб, но оригиналната история не блести от оригиналност, доста скучновати герои.(ей сега им го върнах на Литературния, заради мухлясалия Стайнбек Laughing)

# 407
  • Варна
Не знам, ако представата за романтичен герой е някой с вид на булдог...На моменти имах чувството, че челюстта на Лео аха-аха и ще се откачи.

# 408
Случаят на "Гетсби" е по-особен, да. Просто си трябва определена нагласа, за да го погледнеш като нещо, което си струва да се види и не толкова сериозно задълбочаване и търсене на паралел с оригиналната история.

Не е лично към теб, но оригиналната история не блести от оригиналност, доста скучновати герои.(ей сега им го върнах на Литературния, заради мухлясалия Стайнбек Laughing)
Shocked
 buria  Пробвала ли си Том Кланси?

# 409
  • В Космоса

На мен ми хареса като я четох. Пък и да не блести, идеята е, че филмът е една нестандартна нейна интерпретация.

# 410
  • София
Гетсби много повече олицетворява и утвърждава "американската мечта", отколкото романтичната любов. Задава въпроса каква е цената и заслужава ли си? А блясъка до абсурдност, който ръси Лурмън, доста добре... бих казала... усмива тази мечта. Също както Фитцджералд критикува празнодушието.

И съм склонна да се съглася с Криста, като може би (знам, че тя не е от засягащите се) допълня, че според мен героите не са точно скучновати, а по-скоро са предадени кратко и ясно без да ни се налага да се чудим какво се крие надълбоко в тях. Не е и нужно, защото решението на казуса е просто, реално и кратко.

# 411
  • вятър в маслините, вятър над хребета
(ей сега им го върнах на Литературния, заради мухлясалия Стайнбек Laughing)
Joy Joy Joy
Историята е стара като света, но все пак Лурман можеше да не я превръща в  карикатура.
Никакъв паралел не съм търсела с оригинала, просто там, където "Ана Каренина" на Джо Райт блестеше с приятни заигравки и намигване към литературния първоизточник, "Великият Гетсби" много, ама много издишаше.

# 412
Гетсби много повече олицетворява и утвърждава "американската мечта", отколкото романтичната любов. Задава въпроса каква е цената и заслужава ли си? А блясъка до абсурдност, който ръси Лурмън, доста добре... бих казала... усмива тази мечта. Също както Фитцджералд критикува празнодушието.

Това ще ме накара по-скоро да посегна пак към филма. Интересен поглед.

И съм склонна да се съглася с Криста, като може би (знам, че тя не е от засягащите се) допълня, че според мен героите не са точно скучновати, а по-скоро са предадени кратко и ясно без да ни се налага да се чудим какво се крие надълбоко в тях. Не е и нужно, защото решението на казуса е просто, реално и кратко.

Хубава гледна точка. Може би моите очаквания са били завишени, от там и разочарованието от тази класика.

# 413
  • София
да ти кажа и аз очаквах да прочета нещо, на което да кажа уау, обаче на финала стана "Е това ли беше? Няма ли втора част?" Като се замислих, обаче, то няма какво повече да се каже. Към днешна дата, две години по-късно, помня блясъка, забогатяването (което би трябвало да отвори всички врати) и разочарованието от видяното под лъскавите партита (боклукът, който оставят след себе си).

# 414
  • В Космоса
Ване, наистина много добра гледна точка изложи. Peace И за филма, и за историята. Hug

# 415
Гледах Lovely & Amazing. Приятно ми стана да видя толкова много от харесваните от мен актьори като съвсем млади. Особено се радвах на Катрин Кийнър и Емили Мортимър. А Джейк беше зародиш направо, и както обичайно в ранните му филми му бяха дали задачата да лиготочи по омъжена какичка Mr. Green. Сладък филм, препоръчвам.

# 416
  • в сърцето на един мъж...
Който и да сложат след Робърт Редфорд, който и да се опита да снима, просто ще е като по-лошо копие на оригинала...

# 417
  • Бургас
Който и да сложат след Робърт Редфорд, който и да се опита да снима, просто ще е като по-лошо копие на оригинала...
Аз пък никога не го харесах този филм с Редфорд. А и той не е оригиналът.

# 418
Аз пък не мога да спра да се чудя още от първия трейлър- щом Лурман е искал да направи нещо ново и различно, защо беше спретнал и гримирал Лео да прилича на по-грозното копие на Редфорд? И не, не говоря за модата от 20-те- той и веждите му беше барнал да се редфордови.

# 419
  • В Космоса
Не съм гледала тази екранизация, но Робърт Редфорд трудно го понасям. Confused

Общи условия

Активация на акаунт