Споделете мнение за д-р Станислав Славчев АГ - Окръжна болница

• 152 840
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 960
Аз не съм доволна. Прегледа беше 5 мин, всичко беше много много бързо и нищо не разбрах. Когато си меря температурата при овулация, не се качва над 37 градуса, исках да го питам това значи ли че не овулирам - толкова бързаше, че не успях да го питам нещо толкова важно

Взе ми цитонамазка и биология. Исках и хормони да си пусна, изпрати ме в лаборатория, в която не правят изследвания на хормони. За цитонамазката аз трябваше да го питам кога да взема резултата.

Ще довърша започнатото, няма на къде, но вероятно повече няма да го посетя. Може да е бързал, може да има причина, може да е добър специалист, но с мен не беше

# 961
Здравейте, момичета,

Другият месец ми предстои секцио при д-р Славчев, биха ли споделили майките, на които вече им се е случила операцията, как е минала, каква упойка си избрахте?! Объркана съм, говорих с д-р Славчев, той ми каза, че аз трябва да избера дали да е пълна или местна? Какъв е вашият опит и въобще как е протекло всичко с доктора? Благодаря.

# 962
stelyana88 искам само да те попитам по твой избор ли е секциото при доктор Славчев или просто се налага и ако е по твой избор да ми кажеш колко пари ще струва благодаря предварително.

# 963
stelyana88 искам само да те попитам по твой избор ли е секциото при доктор Славчев или просто се налага и ако е по твой избор да ми кажеш колко пари ще струва благодаря предварително.

Здравей, секциото е заради порок на сърцето и по съвет на доктора. На 25,06 съм на преглед и ще разбера колко ще струва.

# 964
Много ти Благодаря защото до колкото знам не прави току така секцио и за това те попитах моля те като разбереш да пишеш

# 965
  • Варна
Объркана съм, говорих с д-р Славчев, той ми каза, че аз трябва да избера дали да е пълна или местна?
Точно така. Ти трябва да си решиш и да кажеш на анестезиолога. А него ще го видиш сутринта преди секциото. Аз също много се двоумих и като му казах, че много ме е страх от спиналната, той каза "тогава по-добре с пълна, няма смисъл да създаваме излишен стрес за бебето, щом мама се страхува - то ще усети." И аз лично не съжалявам за избора си, защото по време на моето секцио е имало усложнения и ако бях будна, щях много да се шашна. Всъщност вероятно така или иначе щяха да ме приспят.
Но това си е личен избор. Спиналната упойка е по-щадяща и по- бързо се излиза от нея...

# 966
  • Варна
Аз бях със спинална и се чувствах страхотно. През цялото време си говорих с д-р Славчев и с анестезиолога и видях и гушнах бебчето си веднага. Имам само хубави спомени от раждането. Цената на секцио с избор на екип в ОБ е 550лв.

# 967
Раждала съм (по-скоро вадили са ми бебето) и със спинална, и с пълна упойка. Първият път (със спиналната) само час след секциото си кърмих бебето (оставиха ми го през цялата нощ в реанимацията). Сутринта станах и се преместих в стаята с него. Единственото леко неприятно усещане е мравученето в краката, когато упойката отминава и че в началото само тях не можеш да движиш. През цялото време си в пълно съзнание, което за мен е по-малко притеснително от това, да заспя и да не знам, какво се случва. Няма значение, дали си яла нещо, което е голямо предимство, ако внезапно ти изтекат водите (като при мен) и се налага спешно секцио. Единственото условие е анестезиолога да е добър и да има опит конкретно със спиналните упойки.
С пълната упойка имах чувството, че съм в някакъв филм на ужасите. Гадене, виене на свят, чувство за безпомощност, слагане на катетър, подлоги, подмиването от санитарките с някакви четки. Първите 24 часа и да искаш, не можеш да станеш, защото веднага ти причернява. В такива условия не можеш да дойдеш на себе си, а камо ли да се зарадваш и грижиш за бебето. Пълната упойка е шок за организма и поне аз седмици след нея не мога да се възстановя (правили са ми и при операция от апендицит). За бебето също не е хубава тази упойка. Стараят се бързо да го извадят, преди да е достигнала до него, но никога не се знае, дали нещо няма да се усложни.

# 968
  • Варна
За бебето също не е хубава тази упойка. Стараят се бързо да го извадят, преди да е достигнала до него, но никога не се знае, дали нещо няма да се усложни.
Мисля си, че не е ок да се плашат бъдещите майки с подобни изявления. И при спиналната упойка не се знае дали нещо няма да се усложни. Това е съдба, късмет, наречете както искате. При зверският кръвоизлив, който аз съм направила по време на секциото, ако бях със спинална, не ми мърдаше огромен стрес и изживян ужас. На всичкото отгоре пак щяха да ме приспят... Така че нищо не се знае. Най-важно е майката да е спокойна и сигурна в това, което иска.
И раждането с цезарово сечение си е раждане, а не вадене на бебето. Независимо с каква упойка е направено.

# 969
HappyKali, нямах предвид, че нещо ще се усложни от пълната упойка, а че ако се усложни и операцията се проточи, по-добре е упойката да е спинална. Майкта има право на избор и мисля, че всяка информация ще й бъде полезна. Какво общо има това с плашенето  newsm78.

# 970
  • Варна
HappyKali, нямах предвид, че нещо ще се усложни от пълната упойка, а че ако се усложни и операцията се проточи, по-добре е упойката да е спинална.
Ами ето, че в моя случай се е усложнило и то много, но не е било по-добре да съм със спинална. Случаите са различни, усложненията също.
Да напишеш, че пълната упойка е вредна за бебето, не е ли плашещо за една майка? Анестизиолозите си знаят работата и не биха препоръчвали пълна упойка, ако това беше вредно за бебето.

# 971
Славчев нищо не ми е споменавал за мерене на тонове. Последно бях на преглед в 35 седмица. Сама ли трябва да поискам или щом не е казал, няма нужда?

# 972
  • varna
Дори трябва да е радващо, че вече има избор, защото когато аз раждах преди 3 г секцио, нямаше такава възможност за избор - директно пълна упойка и после амнайсе дни възстановяване, в моя случай даже и месеци отне.

# 973
  • Варна
Славчев нищо не ми е споменавал за мерене на тонове. Последно бях на преглед в 35 седмица. Сама ли трябва да поискам или щом не е казал, няма нужда?
Славчев не назначава мерене на тонове без показания. Т.е. ако не преносваш и няма индикации за някакъв проблем няма да те прати на тонове. Ако държиш сама можеш да отидеш някъде.

# 974
Здравейте! някой може ли да ми каже приемните часове на д-р Славчев в петък и събота от колко до колко бяха...сайта на МЦ не работи и не мога да проверя.

Общи условия

Активация на акаунт