Споделете мнение за д-р Станислав Славчев АГ - Окръжна болница

• 152 979
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
Соня вече не записва часове. Обади се на регистратура.

# 556
  • На брега на морето
Това не го знаех, мерси. Явно практиката се е променила последните 2 години.

# 557
Искам да ви попитам, понеже видях,че работното време на д-р Славчев в окръжна болница е в петък и събота, през останалите дни никъде ли не преглежда?

# 558
Искам да ви попитам, понеже видях,че работното време на д-р Славчев в окръжна болница е в петък и събота, през останалите дни никъде ли не преглежда?

Ако имаш предвид частен кабинет, доктора няма такъв  Peace   Ако е нещо спешно, когато се свържеш с него той ще ти каже къде може да те прегледа  Wink

# 559

Ако имаш предвид частен кабинет, доктора няма такъв  Peace   Ако е нещо спешно, когато се свържеш с него той ще ти каже къде може да те прегледа  Wink
Не просто ме притеснява,че ако се обадя днес, няма да има свободни часове в близките две седмици....

# 560

Не просто ме притеснява,че ако се обадя днес, няма да има свободни часове в близките две седмици....

Ако наистина трябва да те види тези дни , отиваш на място и чакаш да мина тези с часовете и да те прегледа  Peace Ако е нещо много спешно му се обади и той ще ти каже 

# 561
  • Варна
За предпочитане е вместо да висиш цял ден, да отидеш в края на раб. време в петък или събота, например в 17:30ч. Тогава вече няма такава търпана и няма да чакаш цял ден.

# 562
  • Варна
Много се чудих дали да пиша мнението си, защото в тази тема за д-р Славчев се казва или хубаво или нищо, но реших все пак да споделя своите впечатления, за да се знае, че не всичко е идеално. Нарочно изчаках да мине малко повече време, след като родих, преди да пиша - с идеята, че няма да имам желание да го правя, но не е така.

Записах се при д-р Славчев на ЖК след многото (да не кажа "всички") положителни мнения и хвалебствия за него в темата и във форума като цяло. Идеята ми беше той да ми следи бременността, а след това да избера него и за раждането. Това ми беше трета бременност и, вярно, от една страна, аз бях най-запозната какво точно да очаквам от една ЖК, но, от друга страна - това беше най-нескопосано водената ми ЖК от трите.

За всеки преглед, т. е. един път месечно до 8-ия месец, после по 2 пъти и накрая веднъж седмично (родих ден преди термина си, така че ходих на ЖК докрая), въпреки че имах записан час, се налагаше да чакам по час и отгоре, преди да вляза (особено накрая в жегите беше истинско изтезание). Самата ЖК беше точно 5 минути, през които често поне 1-2 минути, той говореше по телефона. Случвало се е да чакам час и половина, за да вляза при доктора (пуфтейки и мятайки си с ветрило, защото бях в деветия месец), да стоя вътре при него точно 3 минути, а след това да трябва да чакам още половин час на горния етаж при Соня, за да си запиша час за следваща ЖК... Tired

Вярно всеки път ме гледаше на ехограф, то всъщност и това беше цялата ЖК. През цялото време аз задавах въпроси, напомнях за необходимите изследвания (заради възрастта ми и наследствена обремененост с диабет бременността ми се водеше рискова) - аз трябваше да си искам направления за всичко (за ендокринолог), за лабораторни изследвания, вкл. микробиология, общо взето за всички изследвания, извън стандартните за нормално протичаща бременност (ще каже човек, че аз съм лекар и съм длъжна да знам какво точно ми се полага от здравната каса за рискова бременност, за да си го поискам). Кръвното ми за цялата бременност беше премерено точно 2 пъти, теглото - 3 или 4 пъти. Направих БХС, който показа леко завишен риск от СД и в лабораторията ми препоръчаха да направя амниоцентеза. Реших да се консултирам с доктора, нали той трябваше да е компетентния човек, на когото да се доверя и при раждането. Попитах го какво мисли, според него трябва ли да правя АЦ, предвид това, че рискът е завишен заради възрастта ми основно. Естествено, че решението в края на краищата бешее само мое и на мъжа ми, но исках да го обсъдя с някого, да споделя страховете си (повярвайте ми, щях да се побъркам). Отговорът беше изключително лаконичен: "Вие си решавате." На следващата ЖК, след АЦ, дори не се поинтересува от резултатите... то и как да се поинтересува, като до края на ЖК изобщо не ми запомни името, само периодично имаше пробясъци, че "А, да това Ви беше трета бременност"... Няколко пъти имах бактерии в урината, изобщо не им обърна внимание, докато не му поисках изрично направление за стерилна урина, за да видя защо така се получава. и т. н., и т. н., че стана много дълго.

В края на краищата, усещането ми беше, че съм на някакъв конвейер, а не че точно моята бременност се проследява... И не е като да не знам какво да очаквам от една ЖК. Яд ме е, че не се записах на ЖК при лекарката, при която беше ЖК за предишната ми бременност, но го направих с идеята да се запозная и да мога да се доверя на човека, при когото ще раждам (тя не изражда). Така и не успях да му се доверя и ме отказа не само да раждам при него, но и изобщо да раждам в ОБ (отидох в Майчин дом, без избор на екип и останах изключително доволна от решението си).

Съжалявам, че пиша такъв негативен пост, но ми се иска момичетата, които, също като мен, ще прочетат тази тема, преди да си изберат лекар, да знаят, че има и друга гледна точка освен "Осанна!". Не знам как протича раждането при него, възможно е наистина да е чудесен и изключителен лекар в това отношение, съдейки по постовете тук, просто аз не го усетих при проследяването на бременността си. Peace

# 563
  • Варна
Здравейте,
аз също ходя на ЖК консултация при него. Вече съм в 36 седмица. Всичко по-горе написано е вярно. Аз си мислех, че навсякъде е така. Ще споделям по-натам мнение за раждането. Все още държа да съм при него при раждането. Няма как да се отрече, че е добър в работата си, щом има толкова доволни, но.... от друга страна не е извинение, че има много бременни, за да си върши работата небрежно или през пръсти!  Naughty

# 564
  • На брега на морето
В тона на последните два поста ще ви дам следното сравнение.
Аз съм била бременна само веднъж и ЖК ми беше водена от доктора. От доволните съм, той ми води и раждането. Имах отоци още от началото на бременността, макар и без други оплаквания, постоянно ми пускаха изследвания. Микробиология ми е вземал 2 пъти. Нямам база за сравнение от лични впечатления но никога не съм държала да ми мери килограмите, макар че и това го правеше всеки път. Не за друго, ама и аз си имам кантар. Държах бебето всеки път да се гледа на ехограф . Мери ли са ми и ханша. 2 пъти  ми е правил и фетална морфология, обяснявал ми е. Преди да родя всеки ден ме викаше на преглед в продължение на седмица.  Както казах от доволните съм. След като родих моя приятелка ми поиска телефона му, за да се запише на ЖК на втора бременност. Дадох й го, записа се и тя.
След няколко месеца се виждаме с нея покрай хлапетата и я питам как е доволна ли е, и тя мънка.
За подобни на гореописаните неща, не й мерел килограмите, корема...бил по-лаконичен.

За да изясня, с доктора се запознах, когато се записах на ЖК при него, не си мислете, че го познавам от преди това, че съм приятелка или каквото и да е.
Поста го написах, за да дам 2 различни гледани точки.
Забравих да допълня, че аз лично за всичките си посещения съм чакала само 2 пъти, а моята приятелка всеки път. Не знам защо така се е получавало.

Явно всеки има различна представа как трябва да протече една ЖК. Нагласите и представите на хората са различни, затова и трябва да има различни мнения.

# 565
  • Варна
Че се чака - чака се, че е бърз прегледа - бърз е, но в крайна сметка зависи кой какво очаква - за мен е важно ако има проблем да го види, а не това дали ще чакам пред кабинета. Имам две загуби и двете са при лекари при които не чаках, влизах навреме и ми говореха мили неща по 20 мин - резултата какъв беше....Имам доста дълга история при док., не го познавах когато отидох при него за първи път, никога не ме е претупал, никога не ми е отказал доп. изследване, никога не се е налагало аз да го подсещам за нещо, а когато дойде време да раждам дойде за 10 мин....Да, тегаво е да чакаме часове, но за мен си заслужава  Peace  Не убеждавам никой, споделям моите лични наблюдения, явно всеки търси и очаква различни неща от лекаря и прегледите си Peace

# 566
да, чака се. Ако не се чакаше сигурно щяхме да можем да си запишем час за след година, но човекът всеки път остава след работно време , за да прегледа всички.
Предпочитам да мълчи и да си гледа бебето на монитора, отколкото да ми дърдори празни приказки.
Аз като имам въпроси, питам и той ми тговаря.
Никога не са ми мерили кръвното или килограмите, но какъв е смисълът веднъж в месеца докторът да ми мери кръвното? То може всеки ден да е различно.
Аз съм много доволна, много е скромен и е голям професионалист, според мен.

# 567
  • Някъде там
chockolina Много съжалявам за това, което сте изживели при доктора!!! Радвам се че раждането Ви  е преминало успешно и без проблеми, че то там си е жив късмет!!!

Само ще допълня, че и аз съм имала тези моменти при доктора да чакам дълго и да седя максимум по 5 минути вътре, НО когато всичко ми е наред с бебчо за какво да ме държи повече!!! ЧОВЕКА е отишъл, като лекар там, ако ти няма нищо се записваш се за следващ преглед, какво повече да те задържа!!!!

# 568
  • Някъде там
Предпочитам да мълчи и да си гледа бебето на монитора, отколкото да ми дърдори празни приказки.
Аз като имам въпроси, питам и той ми тговаря.

ТОЧНО!!! Peace

# 569
  • Варна
Така е, прави сте, най-важното е, ако има проблем да се види от доктора, не мили приказки. Peace
Феталните морфологии ги правих при доц. Балев, именно по тази причина.

Чакането е заради популярността на доктора, поетите прекалено много бременности за следене и неправилната организация. Като има часове, те трябва да се спазват. Разбира се, когато е бил повикан по спешност, за да изроди някоя мама, е оправдано да има забавяне и разместване на часовете. Само че аз говоря за чакане всеки път. По час-два. Накрая - при 35-40 градуса външна температура. Последните пъти имах чувството, че ще родя в коридора, заради жегата и липсата на въздух. Най-често се получаваше забавяне, заради дублирани и дори потретени часове. Е, как се записват 3 бременни за ЖК в 15 ч., още 2 - в 15.10, после още две - 15.15 и т. н.?!

Но, пак казвам, не беше проблемът само в чакането, въпреки че беше неприятно. Налагаше се аз да си искам прегледи и изследвания - напр., първата микробиология ми я направи чак в 6-ти месец и то, защото аз го попитах няма ли да ми прави. Rolling Eyes На последната ми ЖК (седмица преди термин) го попитах какво ще правим, ако тръгна да пренасям (първите два пъти родих по-рано и наистина ми беше неясна процедурата), каза ми да попитам Соня. Rolling Eyes Нито ме е викал всеки ден, нито нищо.
А за разговорите по телефона, докато преглежда на ехограф, какво ще кажете?! Да, понякога бяха с пациентки, но 1-2 пъти говореше с братовчед си. Shocked Извини ми се накрая, но все пак... това за мен не е професионално никак.

За килограмите и кръвното - важни са, защото могат да са признак на прееклампсия. Затова и всички лекари (по-скоро сестрите им или акушерките) ги мерят и затова се води картон на бременността. Ами моят не беше никак изряден, когато го взех преди раждането - кг. ми бяха измислени, да не говорим, че някак, неусетно за мен, бях пораснала с 33 см. на ръст. Grinning

И, точно, за да покажа, че има две гледни точки, написах мнението си в темата. Както се вижда 99% от момичетата в тази тема са доволни от доктора. Peace

Радвам се че раждането Ви  е преминало успешно и без проблеми, че то там си е жив късмет!!!

То по принцип това как ще протече раждането си е въпрос на късмет. Peace Раждала съм в две държавни болници и в една частна, определено от апаратурата, лекарите и отношението в третата бях най-доволна.

В заключение пак повтарям, че нямам никаква представа от качествата на доктора при провеждане на раждане, за да е толкова хвален, би трябвало да има причина и най-вероятно е, точно, защото е добър. Но, за ЖК, определено не го препоръчвам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт