Коледа наближава, а коремчето на МАЙ-ската мама наедрява- Тема 6

• 31 279
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Ех, Чери, стана ми така хубавко и трепетно за вас!! Hug

Моят лъв беше преподавател в Одеския университет и две поредни години липсвА за доста дълго (две учебни години с прибиране лятото за по 2 месеца). Е, такава радост като завръщането му не бях преживявала от години.

Миналата Коледа не можа да си се прибере - три поредни самолета на Турските авиолинии не успяха да излетят от одеското тъпо летище, той си анулира билета и се опита да си дойде с автобус, но и там удари на камък. Та така, пърата Коледа без него, и първата Нова година, посрещнахме.

Но пък успя да се върне за Великден и наистина ни беше велико! Grinning

Последно се отказахме от този лекторат и си направихме бебе, за да заковем нещата. Joy

П.П. Ох, аз напоследък си мисля за китайските таблици за определяне на пола, сещате ли се? (Ей например тази е много сладка) Там нещата са разделени по месеци, в зависимост от възрастта на майката по време на зачеването. И тъй като ние с бейли май сме били на една възраст. (а може би не? аз все още бях на 37 през август), има логика и полът на бебетата ни да е един и същ. Тоест, ето още една причина да очаквам, че няма да съм хипер щастлива на ФМ (освен ако не броим туй, че според таблицата се пада момичееее, а ако бях на 38 вече се пада момче). Нооо надеждата умира последна. Laughing За другите 2 щерки позна, ай ся да видим.

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 19:21 от Лолiта

# 646
Благодаря ви, момичета Hug Ще взема да си почина да Simple Smile
Чери, много хубаво, че сте всички заедно Heart Eyes
Лолитка, на мен тая таблица ми казва момиче,а засега 80% мъж, като разбера със сигурност ще докладвам Mr. Green

# 647
Лолита,  по тази таблица ми се пада да връзвам панделки,  а нашият мъж още от 13г.с. си показва атрибута Wink Дано при теб обаче не греши.

# 648
И на мен ми се пада момченце по тази табличка. И по ТАЗИ също. И по ТАЗИ също. Simple Smile

# 649
Нали отчитате възрастта си, тоест навършените години, по време на зачеването, а не към днешна дата?

Понеже ако отчитам възрастта си сега, се получава момче, но ако отчитам възрастта си по време на зачеването, се получава момиче. Просто аз навърших 38 тази година, но след зачеването.

Не твърдя, че таблицата е 100% вярна, разбира се. Но за мен досега е била цели два пъти. Сега ще я проверим и в третия случай.

Каролке, мерси за табличките - м ного са ми забавни подобни неща, включително тестове, куизове и прочие...
По първата ми се пада 50:50, а по втората - 71% момче, но пък по нея и Халя се пада да е момче (61%), Люся също - с 62%.  Shocked

Естествено и двете съм ги правила и преди. baby_neutral

При тебе обаче при 3 попадения няма мърГане.

# 650
Даммм, навършените години. Когато заченах бях на 33 навършени. Много ми е сладко как наричаш дъщерите си! Двамата с мъжът ти се занимавате с руски, така ли? Аз, да, както и да го смятам, все е мъж, пък и нали докито вчера потвърди инфото от предния път Simple Smile Да ти кажа стерилизатори, шишета и нинам още какво не ми е щукнало да купувам, но искам да купя сума ти играчки! Влюбена съм в ей тоя трактор! Цък Simple Smile Големичък е и изглежда много добре "на живо" - понеже до сега два пъти сме ходили да гледаме количките, и междувременно да му се порадвам Simple Smile Нищо, че е за вече "батковци" Simple Smile

# 651
хм на мен по руската и китайската ми излиза момче, а по бг - момиче, което си е факт Simple Smile като цяло по ме вълнува калкулатора за теглото, че мама откакто си дойде само едни лакомства и вкусотии и само с колата обикалям, че много студено... лоша работа, както си повръщах и бях на минус, така бързо си наваксах  Mr. Green обецата на пъпа ми щръкна вече и май е крайно време да се разделя с нея  Peace

# 652
Гледам лампичките на терасата как светят в оранжево, зелено и червено, и се сетих за Коледен Щолен  Laughing Нали вътре има "плодове" (не съм гледала съдържанието, но нещо ме съмнява да са плодове) в такива цветове.

# 653
Карола, аз досега за този твой кекс си мислех с трите чаши ....и токущо го направих...стана страшно вкусен. Мерси за рецептата, но ако сега и щолен трябва да бъркам..... Grinning
Лоли, много е забавен този китайски калкулатор, за съжаление не ми показа точно, но идеята е супер. Калкулаорите на Карола също дават момиченце. Пък и все чувам, че изненади за пола и в последния монет има  Joy . А имаш ли представа на какво се дължат контракциите при теб? Просто звучи обезпокояващо, че са постоянни...
Чери, много вълшебно звучи всичко около вас, сигурно елхата е станала много красива.
Аз днес съм супер доволна, успяхме да свършим всичко, за което бяхме излязли и най-важното подарък за сестра ми  newsm44. В плана остана подписване в понеделник, почивка  Joy , орган скрийнинг, стягане на багаж и юхуууу отпуска  Laughing
Спокойна нощ.

Последна редакция: сб, 14 дек 2013, 22:18 от Zwezdicka

# 654
Щолен не съм правила, няма и да правя. Даже само веднъж съм яла. Не знам дали споменах, че по принцип не обичам кекс, само "Трите чаши" ми харесва. Радвам се, че и на теб ти е харесал, Звездичке! Излиза евтино, вкусен е и се приготвя много бързо Simple Smile

Спокойна нощ и на теб!  Hug

# 655
  • София
Щолен не съм правила, няма и да правя. Даже само веднъж съм яла. Не знам дали споменах, че по принцип не обичам кекс, само "Трите чаши" ми харесва. Радвам се, че и на теб ти е харесал, Звездичке! Излиза евтино, вкусен е и се приготвя много бързо Simple Smile
Аз пък съм голям фен на кексовете, защото се правят лесно и винаги ми се получават. Иначе не съм кой знае каква готвачка. Blush
Понеже съм пропуснала рецептата за този може ли да ми я пратиш?

Днес си бях пуснала отпуска и за мое учудване от работата се въздържаха и не ме подлудиха. Успях да заведа детето на фризьор, че и аз намазах покрай него, та сега и двамата сме подстригани. Следобед сложихме и коледната украса из къщата, остана само елхата, но нея ще я украсим на Бъдни вечер.
Имам си и нови пердета за хола, но още не съм ги закачила, утре ще помоля мъжът ми да ми асистира, че не ми се катери по мебелите.
Подаръци не сме купували никакви още и по-лошото е, че нямам никакви конкретни идеи... Явно пак ще трябва да измисляме в движение и в последния момент. ooooh!

# 656
Уф, не можах да се включа по-рано, първо придремах, приспивайки децата, после погледах тиви, сега реших да проверя какво и що. Но, едно по едно:

Каролке, мъжът ми е неразривно свързан с руската култура, най-вече защото е учил този език 11 години в у-ще и после още 4 г. в университета, оттам и всички останали последствия. Иначе и двамата сме филолози, само дето аз съм англицист, тъй да се каже. bowuu Руски съм учила до първия срок на осми клас включително и... ме е срам да кажа колко е останало. Но лъв ми си е перфектен, все пак и в СУ преподава и следващата учебна година пак го канят, но ще видим, то там нали се работи за единия престиж, та...

Кекс любя, но щолен не. Също съм опитвала веднъж и изобщо не ми хареса - как може да го ядат тия хора, то е отровно сладко (може би щото по принцип сладко не обичам, само плодове). По мои спомени вътре има сушени плодове, най-вече стафиди, а и разни желирани (кайсии, череши), нещо като локум, бляк, не му е чиста ралтата. Sick

Аз правя едни „мъфини” (казано на чист бг език, иначе кексчета) и това ми е цялата кексова практика. И така ще е, докато не си купим електрически миксер. Решила съм, че бъркането ще ми е по-лесно с него.

Да взема и аз да поровя назад за трите чаши. Нали съм по лесните неща, може пък да го сготвя и да ни хареса. cook

Звездичке, аз вече не се притеснявам (толкова) за контракциите. Миналата бременност лежах цял месец за задържане и не можаха нито за минутка да ми свалят с-мите, защото а ги свалят, а тръгвам да раждам, което не беше желателно в осми месец, при неизтекли води и всичко друго наред. Нищо не можаха да установят - просто реактивна матка (и сега така). Не е Бог знае каква утеха, само е причина за мен да настоявам за повече внимание. Но всички знаем как се настоява за повече внимание тук. И все пак, вече веднъж лежах, в известен смисъл профилактично, може би ще полежа още, ако се наложи, само и само да удържим фронта максимално дълго.

Нищо още не съм украсила, чака ни това удоволствие в края на другата седмица - децата ще участват активно.

Обещавам им фризьор от доста време - искат плитки-диадеми с мъниста, а и имат нужда от подстригване на връхчетата. Да видим кога ще се смогне и с това, предвид че другата седмица имат тържество, а аз - дългоочакваната ФМ. Tired

Аз май-май трябва да лягам вече. Спокойна нощ на спящи и неспящи.

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 09:32 от Лолiта

# 657
Добро утро, мамита! Simple Smile

Ето я рецептата за КЕКС Simple Smile Не е задължително да слагате кокосови стърготини или орехи, но ако имате медец - обезателно намажете кекса веднага щом го изкарате и го обърнете - т.е. докато е горещ. Става много вкусен! Който няма мед, може да пробва и друго - една кутийка локум се разтваря на водна баня с малко вода, прави се бързо и става хомогенна смес. Та с това нещо също може да се намаже кекса.

Мъфини и аз правя, но солени. Даже най-обикновените са ни най-вкусни - тези с кис. мляко, яйце, сода, малко олио, брашно, сирене - всичко "на око". Понякога на дъното на формичките слагам парченце кашкавал, печена чушка или маслина.

Трябва да ставам, че ще посрещаме днес сестра ми със семейството й - нищо особено - да си пием кафето заедно, да се видим малко, да хапнем тортичка. Та ставам, че все пак трябва да я купя тая тортичка  Laughing

Успешен ден на всички! До скоро! Simple Smile

Тази снимка е на моя кекс Simple Smile Малко се поолях с орехите, ама не останаха де Simple Smile
Скрит текст:

# 658
Добро утро  Hug Честита неделя  Grinning

Изтървах ви вчера, но имах много домашни задачки  Laughing Готвих (няма да казвам какво, да не разпалвам апетитни страсти  Wink) чистене, туй - унуй и деня мина.. Добре, че госпожицата помага та ме отмени в банята и детската е нейна задача... Grinning Вечерта пък решихме да излезем по женски с три дружки. Не беше лошо, като идея, но...В заведението, което избрахме имаше банкет и музиката беше прекалено висока, не ставаше никак за разговор. Също така се оказа, че цигарения дим е разрешен и към 23 часа беше непоносимо вече  Tired

Много сини щъркелчета ми се струва ще има през идната година  Grinning Каролка, много се радвам, че имаш зелена светлина за излизане и честити ви сини гащи  Hug
Долфейс, дано си по-добре вече  Hug
Чери, разбирам радостта ти  Hug и аз знам какво е да посрещнеш татито след раздяла. Пълна къща-пълно щастие  Heart Eyes
Лолитка, тези таблици и аз ги гледах  Grinning дори, за да съм честна се опитвах да планувам  Blush макар никога да не съм разчитала на тях, а на деня на овулацията....то не че и това е 100% Нашето чудо стана точно в деня на засечено ову Peace А за възрастта аз по това време вече бях навършени 38, през юни...но съм чувала, че за възраст се закръгля на тази, която е по-близка до датата на зачеване.
Коледни подаръци и аз не съм купувала още и нещо хич не ми се тръгва по магазини. Тази година закъснях с тази задача, а хич не обичам в голямата лудница.

П.П. 20 седмици  preggo половинта път извървян  Grinning

Последна редакция: нд, 15 дек 2013, 10:23 от бейли

# 659
Добро утро момичетааааа, днес отново е страхотен ден Simple Smile и така празнично и страхотно ще ми е всеки ден идните 3 седмици. Всъщност при нас така се получава, че през година мъжа ми липсва на много от празниците, за това, когато го няма ги празнувам по-скоро заради малката, не ми е мн тържествено, но винаги се опитвам да измисля нещо тържествено, а като си е тук мъжа ми си и е празник всеки ден и се забавляваме.
Щях да ви питам, вие нали не ги взимате насериозно тези таблици, все пак полът на детето се определя от мъжа и хромозомите в неговия най добър плувец Simple Smile, а той не фигурира в тях, така че са по-скоро просто за запълване на времето.
Мен никак не ме бива в кулинарията значи, преди време опитах да направя една от тортите на Каролка и претърпях пълен провал  Embarassed, хич не ги мога тези по засуканките работи  smile3511

Общи условия

Активация на акаунт