Отслабване със Сиофор - тема 4

• 126 475
  • 765
  •   1
Отговори
# 450
  • София
моя цикъл не се нормализира откакто почнах метформина, даже напротив, около 6м ми беше ок, като постепенно почна да закъснява по малко, по малко и сега ако не пия утрогестан не ми идва... чакала съм 60дни някъде и не издържам и взимам утрогестан.
Според мен е важно дали заради СПКЯ имаме ИР или заради ИР имаме СПКЯ. Ако е второто, то би трябвало с метформина да се оправи цикъла, но ако е първото не съм сигурна.

Единствено след като родих близо 2г имах редовен цикъл, цял живот иначе е бил зле Sad

п.п. само да кажа, че при мен всичко може да е, защото аз приемам по-малка доза от предписаната ми. Но пък все си мисля, че по-добре по-малка доза, отколкото никаква доза.

# 451
Аз също съм на малка доза, но се оправиха нещата при мен. Явно наистина е важно кое е първоизточника на проблемите.  Peace При мен всички полови хормони са в границите, както и тези на щитовидната жлеза. Само съотношението между ЛХ и ФСХ е леко нарушено, но наистина много малко. Може би затова Метфогама 1000 мл на ден регулира цикъла.  Peace

# 452
Никога до този момент не съм имала редовен цикъл. Случвало се е да е веднъж в годината, да продължи половин година, да го има, да го няма... въобще пълен хаос. Как забременях си остава загадка. Но от третия месец прием на сиофор направо съм като часовник- 28 дни и това е.

# 453
Хмм, ами то всъщност медицината няма представа кое е причината и кое е следствието, така че е трудно да се каже. Но вероятно има значение и цялостното състояние. Аз никога не съм имала завишени андрогени, също само съотношението е било. Но и не забременях и нямах овулация преди 4 години дори и след едногодишен прием на метформин и минус 20 кг. Сега, четири години по-късно, си бях заковала на 28 дневен цикъл дори и без прием на метформин, а 28 дни при мен преди е имало общо два-три пъти в целия ми живот. Така че не знам кое, как и защо, странна работа е...

# 454
  • София
Аз имам поликистоза от 14 годишна (тогава ми го откриха). С ИР съм от няколко години. Имала съм и поне 6м редовен прием на пълната ми доза метформин, но цикъл пак не съм имала.
Но аз съм и с намален резерв и всички екстри, единствено нямам окосмяване. Както се изрази доктора - като жена в менопауза са ми хормоните.
Забременях със стимулация на 25г. След като родих имах редовен 30дневен цикъл 2години като година и половина не пиех метформин.
Като го почнах малко по малко цикъла ми се удължаваше за около 6/7м, но все пак идваше... А от 9м е пълен хаус.

# 455
Сложна работа е това поликистозата. Simple Smile
Моята я диагностицираха преди горе-долу 17 години - бях на около 20. ИР диагностицираха чак когато се обърнахме към лекари поради няколко години незабременяване, т.е. преди около 4-5 години, но реално някъде около 27-28 започнах да пълнея. Кога кое е станало и кое кога се е влошило, нямам представа. Факт е, че на 20 само единият ми яйчник беше поликистозен малко и то след няколко месеца противозачатъчни се изчистваше. На 30 и двата бяха и то много поликистозни. Сега като бях на лекар (на 37), почти нямаше кисти - т.е. имаше, ама не като преди. Факт е и че сега забременях без въобще да сме опитвали. Та не знам. Явно дианмиката на развитие при различните хора е различна и не е ясно какво да се очаква....
Така или иначе, ако някой цели забременяване и е с диагностицирана поликистоза, най-добрият вариант е стимулация в специализирана клиника. Оттам нататък, след това всичко е поддържаща терапия, за да не се влошават проблемите. Да се чака и да се надява човек, че би се получило без стимулация, за мен си е загуба на време. Може и да стане, но в повечето случаи не става, така че не си струва нервите и напрежението.

# 456
  • София
да и аз съм на това мнение, за момента сме на период - ако стане ок, ако не имаме план за стимулация но напролет или лятото...
В началото имах много надежди, вече надеждите избледняват...

А как не ми се ходи по клиники и доктори, просто нямам думи...

# 457
Еми да, тежък период си е. Напълно разбирам.
Но когато има едно или две деца вече, е по-спокойно някак. И нервите и напрежението не са толкова много. Докато ако не става с първото, терзанията дали ще стане и т.н. са много големи. Sad
Успех пожелавам, Brayda! В крайна сметка, няма значение как - важното е да има хубав резултат. Simple Smile

# 458
  • София
Определено и 2м домашни проби нямахме с първото, ами още щом се проговори за това изтичах до репродуктивната клиника, там ми казаха след изследванията яснотата на картинката, че без стимулация, инсеминация и в краен вариант инвитро няма как да стане... Взехме решение и още на втория месец след това бях с положителни тестове, само от един опит на стимулация.

След като родих и ми дойде цикъла 2г ми беше супер, усещах си О, дори контролно от време на време си следях БТ - всичко беше перфектно, докато не се решихме на второ. Като почнахме, започнаха и малко по малко циклите ми да стават ануволаторни и така...
Сега наистина адски много съжалявам, че не се реших на по-малка разлика на децата, най-вероятно ако се бях решила, щеше да изпитам чувството, което повечето хора изпитват - да видиш 2 черти, без да знаеш кога какво е станало и без да се притесняваш, че ако не почнеш навреме с прогестерона, плод не може да се задържи.

Много благодаря за пожеланията! Дано всички, които искаме това да ни се случи по-бързо и с по-малко нерви Simple Smile

# 459
Брайда, и от мен имаш много силно стиснати палци!  Praynig

# 460
  • Варна
Здравейте,
Включвам се във вашите редици и ще ви следя с интерес.
Накратко ще ви разкажа какво се случва с мен : Преди една година разбрах ,че съм болна от рак на щитовидната жлеза,всичко мина оперираха ме и започна една терапия /доживотна / с еутерокс/хормон/.Килограмите литнаха нагоре и нямаха спирачка.Отидох при ендокринолога си и той ми изписа Форксига 10мд,с това съм щяла да отслабна....та пия си го това сравнително ново и безбожно скъпо лекарство/този медикамент също е за диабетици/.
Чудя си като си изпия опаковката дали да не мина на сиофор ,защото форсигата просто не е по моя джоб....

# 461
  • Ню Йорк
При мен най-после се получи някакво раздвижване. След 5г ходене по ендокринолози и никакъв резултат ми беше изготвен хранителен режим от фитнес инструктор. За 6 седмици свалих 8кг и по 6см от обиколките си. Гликирания ми хемоглобин при последните изследвания е 5.13 Simple Smile Посетих ендокринолог и въпросната лекарка гледаше, мигаше и даваше на заето Wink Освен това високото ми кръвно /140/100/ в момента се движи около 100/70. Намалиха ми хапчетата за кръвно, както и метфогамата от 3 по 1000 на 3 по 850. Мисля да продължавам Simple Smile

# 462
Принцеса - а каква е разликата между режима и това, което досега си правила?

Скабиела - най-добре е да се консултираш с лекуващия си ендокринолог и да му кажеш, че това лекарство не ти е по джоба. Винаги има някаква друга алтернатива.  Peace

# 463
Принцесо, би ли споделила за режима? Ще ми бъде многи интересно и полезно! Благодаря!

# 464
Здравейте дами.
Аз пия Еутирокс за хашимото, и Глюкофаж 2х1000 на ден. Минаха 6 месеца откакто ги почнах, и без да се ограничавам много свалих 5-6кг. Другата седмица ще ходя до ендото, защото каза като микнат 6 месеца да отида пак.
Дано всичко е наред.  Praynig
Хубав ден   Hug

Общи условия

Активация на акаунт