Siofor SR

• 1 288
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,ендокринолог ми предписа Siofor SR.Имам лека инсулинова резистентност с нормална кръвна захар,но висок инсулин-13 на гладно и HOMA -индекс 2.70.   2 седмици го пих по 1 на ден ,от 2 дни-по 2 на ден.Сутрин обаче се чувствам недобре,лошо ми е ,треперя,и ръцете и цялото тяло,все едно ми е паднала кръвната захар,много съм отпаднала,нямам сили.Четох,че реално лекарството не предизвиква хипогликемия.Някой,който е пил това лекарство имал ли е подобни оплаквания или при мен се дължи на нещо друго?Не съм се консултирала с ендокринолога по този въпрос все още.

# 1
  • Melmak
Консултирайте се с лекаря си. В началото, при прием на метформин, аз имах гадене и ми беше зле. След това свикнах и ми мина.

# 2
Благодаря за отговора,в понеделник ще й се обадя.А Вие какви други оплаквания имахте освен гаденето или като цяло някакво общо неразположение?

# 3
И на мен в началото ми беше зле, но в аптеката ме посъветваха да приемам таблетките веднага след храна и от тогава нямам оплаквания. Пия Сиофор от м. Март.

# 4
Какво точно усещахте,аз треперя цялата,замаяно ми е,върти ми се главата,все едно ми е паднала кръвната захар.Пия ги точно след хранене.

# 5
Какво точно усещахте,аз треперя цялата,замаяно ми е,върти ми се главата,все едно ми е паднала кръвната захар.Пия ги точно след хранене.
Точно така бях и аз, може и на организма да му е нужно време да свикне с лекарствата. Консултирайте се с лекар, щитовидната изследвана ли е?

# 6
Ще попитам ендокриноложката,изследвана е щитовидната,лека фипофундкция,засега само добавка Сарита прюс

# 7
  • Melmak
Благодаря за отговора,в понеделник ще й се обадя.А Вие какви други оплаквания имахте освен гаденето или като цяло някакво общо неразположение?

Гадене имах. Ама жестоко. Ако се наведа, чувствах, че ще повърна. Първата седмица бях на малка доза и постепенно увеличавах докато за 3 седмици не достигнах пълната доза. Буквално беше мъка. Пила съм Глюкофаж, от него имах брутална диария и го смених с метфогама. Сега съм добре с нея, просто периода на адаптация беше свързан с много гадене.

# 8
Аз имам същия проблем при увеличаване на дозата.Разтреперване,усещане за глад и световъртеж.Какво Ви каза ендокринолога?

# 9
Аз имам страхотно треперене и световъртеж,чувство за глад нямам,даже напротив,изобщо не ми се яде и при мисълта за храна ми се.повдига.Каза ми да го спра задължително,след 1 седмица да й се обадя да й кажа как е и пак да пробвам с най-ниската доза.Не знам обаче дали ще го пия ,защото се чувствам много зле.Вашите резултати какви са,та се е наложило да го приемате.

# 10
Аз повече от месец пия по 2 хапа от същия SR 1000, три месеца преди това пиех по 1, но явно трябваше да се вдигне дозата. Вземам ги вечер преди лягане. Нямам абсолютно никакви оплаквания. Взех си глюкомер от някаква промоция, защото ми беше интересно как варира КЗ, за сега е в норма, преди това не съм мерила, освен контролно в лаболатория.
misssixty223, описаното от теб ми прилича точно на падане на КЗ, а този вид лекарство нали се води с удължено действие, т.е. не би трябвало да "бута"  толкова КЗ Frowning , но наистина говори с лекаря си.

# 11
Доколкото четох не влияе на кръвната захар,но явно не ми понася или и аз не знам.Говорих с лекаря,каза да го спра

Общи условия

Активация на акаунт