Коледа 2013 - тема 3

• 61 461
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
  • Sofia
Първите ми рохлички! ( както се вижда, потроших някои, но дегустаторите унищожиха провалите Wink

# 406
  • Sofia

Тестото на Нудел за линцерови сладки е просто и-де-ал-но! Току що го направих и искам да кажа, че пропорциите в рецептата са перфектни и се получи наистина идеалното маслено тесто.
Потвърждавам с две ръце!
Трета година правя линцеровите по него и няма грешка. Вчера пак ги спретнах.
Направих и една доза меденки, и капучиновите звездички също.
Чакат ме лешниковите топчета и лимоновите снежинки на Бианка и мини- щоленчетата с червени боровинки.

Да ви споделя, че в Била са намалени суровите лешници и бадеми!

# 407
Tari много хубави са станали.И моите шоколадови бисквити трюфел по рецепта на  dni_d.Доволна от резултата

# 408
  • София
lavАzza, ок, ще го претегля и ще измеря колко мл ми е чашата.  Peace

Благодаря! Ще чакам да ми кажеш и ги почвам Grinning

# 409
Нека и аз се отчета. По Коледа не правим коледни сладки, масленки и т.н. вкусотии, но реших да пробвам, променяйки леко една добре позната рецепта за мъфини с бял и черен шоколад, та за тази Коледа съм решила на трапезата освен обичайното, да има и мъфинчета Simple Smile Ето и резултатът https://www.facebook.com/photo.php?fbid=602455769816027&set= … ype=3&theater

# 410
Ааа, да, но той продава само преди Коледа, после затваря магазина.

И аз това забелязах, но другия ще ми свърши работа де. Благодаря  Hug

Брашното за меденките и други сладки, на които пише колкото поеме го слагам така, че хем да е меко, хем да не лепи като се меси. После при точенето ако лепне, винаги може да се поръси повече брашно.

Последна редакция: пн, 09 дек 2013, 10:07 от mims11

# 411
Аз вчера правих меденките на Джемма, благодаря за рецептата, станаха чудни. Правих и тези канелени цветя http://ladyzone.bg/article/neshto-po-taka/buket-ot-kaneleni-tsvetya.html , но те биха могли да станат и от тестото за меденките. Сложих всичко в кутии и в края на седмицата ще украсявам - събирам лесни и интересни идеи за това Simple Smile Ако сложа сладкарска боя в айсинга дали ще се получи добре? Вие как го мажете после?

# 412
  • Балчик
Аз вчера правих меденките на Джемма, благодаря за рецептата, станаха чудни. Правих и тези канелени цветя http://ladyzone.bg/article/neshto-po-taka/buket-ot-kaneleni-tsvetya.html , но те биха могли да станат и от тестото за меденките. Сложих всичко в кутии и в края на седмицата ще украсявам - събирам лесни и интересни идеи за това Simple Smile Ако сложа сладкарска боя в айсинга дали ще се получи добре? Вие как го мажете после?

Разбира се, че може да се оцветява.
С пош, с четка, с лъжичка.

http://www.youtube.com/watch?v=dt1_ah09yFM

# 413
Здравейте, майсторки!  Hug
Тази година за сега съм спретнала само едни линцери по рецептата на Наталина и то току що.
Мнооого съм доволна (отново) -   . Замесила съм и тестото за Ванилените кравайчета, но тях ще пека довечера като заспи бебето.
Имам една питанка - Иска ми се за Коледа да спретна някаква тортичка или кейк, но да не е АКК или щолен. Имам една рецепта тук за тиквен с чийзкейк, но нещо не съм много сигурна. Та помагайте с идеи.

# 414
момичета, иска ми се да направя няколко вида сладки.
Мислите ли ,че мога да ползвам медено тесто и просто да добавя някакви други аромати или добавки?
Иска ми се нещо с ром, аромат на бадеми или портокал. Мерси Simple Smile

# 415
привет и от мен с отчет

tinki_15  Hug  много съм доволна от резултата

рохлички с новата форма на Tescoma

и линзери

# 416
  • Бургас/Пз
Мимс11, мнoгo ти благoдаря ! И аз имах пoвече апетити тoчнo към негo Simple Smile

# 417
 coconella, браво !  Peace
И в къщи тези вкусотии са на почит и тези дни и аз ще ги правя.

# 418
  • В светлината на слънцето
През уикенда отчетох рекорд - пекох меденки (на Джули), линцери (Наталина) и ванилени кравайчета с тесто, което отлежаваше в хладилника от предния уикенд. Та да докладвам - нищо му няма, дори при по-дълъг престой, пак си станаха същите чудесни вкусотии. Grinning За тази вечер съм забъркала две неща, които ще правя за първи път и не знам как ще са на вкус - едни анасонови луни и шоколадови линцери с аромат на ром. И двете рецепти имам от една италианка от Мерано (това е мноого близо до Австрия и влиянието се усеща). Пак от нея имам рецептата и за едни много приятни лимонови бефанини с ром, които също мисля тази година да направя. Надявам се и трите да се получат, че не съм ги правила досега. Grinning

# 419
Коледният дух е завалдял всички ни Close-mas:
Вчера пекох меденки и ги подготвих за слепване по-натам.

Общи условия

Активация на акаунт