Коледа 2013 - тема 3

  • 61 479
  • 753
  •   1
Отговори
# 390
  • софия
  • Мнения: 100


сисак, благодаря! Днес ги правих , но по принцип може и по-рано да се направят.

  bouquet

# 391
  • Мнения: 21
Слепих няколко линцера със сладко от къпини за кафето с приятели



Правени са по рецептата на Наталина. Много вкусни и много лесни линцери! Благодаря за рецептата!

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 22:25 от donika5

# 392
  • Мнения: 1 243

Тестото на Нудел за линцерови сладки е просто и-де-ал-но! Току що го направих и искам да кажа, че пропорциите в рецептата са перфектни и се получи наистина идеалното маслено тесто.

# 393
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичета ,два дена не ви четох ,а вие сте сътворили чудесни бисквитки ,умора нямате Hug
Много обичам линцер сладките и всяка година правя ,но никой освен мен не ги обича слепени със сладко, предпочитали ги без пълнежи . Как бих могла да ги украся ,знам ,че няма да са класическите линцери ,но тестото ще е такова. newsm78

Здрасти:)  Можеш да потопиш половината в шоколад или да ги залееш изцяло и да им залепиш някаква ядка. Може би проблема е в сладкото, опитай с по-киселко.

Благодаря момичета, радвам се че ви харесват линцерите!
tinki_15, на стайна температура не се ли отпускаше? По коя рецепта ги прави?
Моите са по рецептата на nudel33. Миналата година пробвах и рецептата на Наталина, ама нещо не се спогодихме с тестото. Ужасно много се ронеше и нацепваше, предполагам че брашното му идва много.
На наталина и имах същия проблем с тестото. на тополо се отпускаше, доомисах с ръка и разточвах на малки части, да отне сигурно 1 час

Не знам защо така ви се е получило. newsm78  Пак обяснявам как ги правя аз. През цялото време държа тестото в хладилника. Изваждам на части и не чакам да се отпусне, защото се работи много по-трудно с него, когато е отпуснато. Посипвам плота за разточване добре с брашно и леко посипвам тестото и започвам да разточвам. Тестото не трябва да залепва за плота, нито за точилката. В краищата може да се цепи, но самата кора е гладка. Бързо изрязвам формичките (те обикновено дори остават във формичката и лесно се пренасят) и слагам на ненамаслена хартия за печене. Пека по две тави на около 160 градуса - 13-15 минути. Оставям в тавата да поизстинат и ги прехвърлям на друго място, за да изстинат съвсем. После складирам по две (както ще бъдат слепени) в пластмасови или картонени кутии.

# 394
  • Мнения: 1 080
Аз правих по рецептата на Наталина линцери и се получиха чудесно. Използвам цели яйца М всичко меря с везна.

Джема, ти беше пуснала линк към продавач в Ибей, в някоя предна тема, може ли пак, че нещо не го намирам?

# 395
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Подкрепям и аз, за поредна година правя на Наталина линцерите- просто идеално тесто с точни пропорции, слагам цялото количество 500 гр брашно наведнъж, яйцата ми са средни, нито малки, нито много големи.

 mims11, продавач на какво? newsm78

lavАzza, ок, ще го претегля и ще измеря колко мл ми е чашата.  Peace

# 396
  • Мнения: 278
Отчитам се с днешните сладки: шоколадови бисквитки с кафе
и линцерите  
.
За утре ще пека рохличките и едни лимонови кръгчета.

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 22:38 от Биси 13

# 397
  • Мнения: 1 080
Подкрепям и аз, за поредна година правя на Наталина линцерите- просто идеално тесто с точни пропорции, слагам цялото количество 500 гр брашно наведнъж, яйцата ми са средни, нито малки, нито много големи.

 mims11, продавач на какво? newsm78

lavАzza, ок, ще го претегля и ще измеря колко мл ми е чашата.  Peace
Формички за сладки Simple Smile

# 398
# 399
  • Австрия
  • Мнения: 28

Тестото на Нудел за линцерови сладки е просто и-де-ал-но! Току що го направих и искам да кажа, че пропорциите в рецептата са перфектни и се получи наистина идеалното маслено тесто.

scaramouche, радвам се че линцерите ти са станали и ти харесват.  Peace
Бисквитките са много пръхки, защото в тестото има само жълтъци. Разточвам между два листа свежо фолио. Така се избягва допълнителното добавяне на брашно. Ако бисквитката не залепне за формичката, повдигам долното фолие и така я взимам.

# 400
  • Варна
  • Мнения: 239
Подкрепям и аз, за поредна година правя на Наталина линцерите- просто идеално тесто с точни пропорции, слагам цялото количество 500 гр брашно наведнъж, яйцата ми са средни, нито малки, нито много големи.

 mims11, продавач на какво? newsm78

lavАzza, ок, ще го претегля и ще измеря колко мл ми е чашата.  Peace
Формички за сладки Simple Smile
Извинявайте че се намесвам, но мисля че питаш за този продавач : http://stores.ebay.co.uk/astridsknusperhausbackdekoshop
Джемма го споменава тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=739723.0
А за линцерите е ясно, че проблема не е в тестото, а в майсторката  Blush   Голям зор ми е това месене, а от рецепти с брашно "колкото поеме", изпитвам панически страх  Simple Smile

# 401
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Ааа, да, но той продава само преди Коледа, после затваря магазина.

# 402
  • Мнения: 779
Наталия Минчева нямам представа как биха стояли с олио например, аз обичам да са с масло. Някак все едно усещам олиото....на мен лично не ми харесва, но може да пробваш Simple Smile
Да оплескам една доза и каквото стане, а... Grinning

# 403
  • София
  • Мнения: 28
Здравейте момичета неуморни!
Миналата тема я изпуснах, а тук сте изпълнили вече 27 страници с красоти !   bouquet
Аз като начало направих една доза меденки по рецептата на Джемма. Тръгнах доста скептично (за първи път правя и не бях уверена), но резултата беше превъзходен - всичко се изяде до трошичка (почти изцяло от мен) Embarassed После реших да повторя, но понеже тестото е толкова приятно за работа се поувлякох с точенето и ги прекалих - станаха тънки и съответно доста по-твърди, ноооо понеже си бях изчела всички теми от започването на чудесната темичка си ги слепих с мармалад и резултата пак е на лице - празни кутии  Embarassed (този път имах и помощ  Laughing). Направих и рохличките по рецепта на Наталина. Отново отличен резултат   bouquet С цялото това писане искам да кажа, че рецептите и съветите които сте дали са страхотни и дори един начинаещ се справя чудесно.

# 404
  • Мнения: 327
Здравейте,майсторици!  bouquet
Не помня по коя рецепта правих меденки миналата година,май беше на Джемма,обаче колко е това "колкото поеме"брашно?Искам 2 дози да замеся,че ги ометоха миналата година и правих пак точно преди Коледа!

Общи условия

Активация на акаунт