Коледа 2013 - тема 3

  • 61 484
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • софия
  • Мнения: 100
А линцеровите сладки по-вкусни ли стават, като престоят няколко дена?

Шайн, като ги слепиш с мармалад на другия ден се топят в устата.

janach ето ти рецепта за линцери.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889

От мен Schoko-Nuss-Kugeln

Скрит текст:

Линк към рецептата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20357579#msg20357579

nudel33,колко време преди Коледа правиш Schoko-Nuss-Kugeln
изглеждат много апетитно

# 331
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Колко дни преди Коледа се украсяват меденките?
И аз това се чудя newsm78

Аз утре ще правя меденки / тези на Джемма/ мога ли да издържат до Коледа и кога да ги украся /виждам че май не се прави веднага/

Можете да украсите и сега, може и после, може и по две-три на ден - както искате. Нищо им няма на меденките. Всичко издържа до Коледа, а и след нея, ако не се изяде.  Моите са изпечени вече седмица, но поради липса на време ще украсявам следващата седмица. Peace

# 332
  • Австрия
  • Мнения: 28
А линцеровите сладки по-вкусни ли стават, като престоят няколко дена?

Шайн, като ги слепиш с мармалад на другия ден се топят в устата.

janach ето ти рецепта за линцери.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20392889#msg20392889

От мен Schoko-Nuss-Kugeln

Скрит текст:

Линк към рецептата.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=623232.msg20357579#msg20357579

nudel33,колко време преди Коледа правиш Schoko-Nuss-Kugeln
изглеждат много апетитно

сисак, благодаря! Днес ги правих , но по принцип може и по-рано да се направят.

# 333
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 731
Добро утро момичета  kaffeetrmker_2,
днес ще правя меденките на Джули и попаднах на тази глазура http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=532194.msg16983411#msg16983411, в темата на Наталина. Но не е упоменато дали меденките се мажат с нея, докато са още топли и трябва да изстинат.

# 334
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Добро утро момичета  kaffeetrmker_2,
днес ще правя меденките на Джули и попаднах на тази глазура http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=532194.msg16983411#msg16983411, в темата на Наталина. Но не е упоменато дали меденките се мажат с нея, докато са още топли и трябва да изстинат.


Студени, но момичетата, които я пробваха споделиха, че с нея меденките после лепят. Ако те е страх от суровото яйце, може да намажеш преди изпичане с другата глазура, която съм дала към меденките. Леко се напуква, но не е страшно.

# 335
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 731
Благодаря за отговора natalyna  Hug.
За глазурата, описана в рецептата съм си копирала, че се маже, след като се опекат меденките. Т.к. за първи път ще правя меденки, преди или след печене да ги намажа с глазура. Аз лично не се притеснявам от това, че има сурово яйце.

# 336
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Благодаря за отговора natalyna  Hug.
За глазурата, описана в рецептата съм си копирала, че се маже, след като се опекат меденките. Т.к. за първи път ще правя меденки, преди или след печене да ги намажа с глазура. Аз лично не се притеснявам от това, че има сурово яйце.

Тогава ги намажи след изпичане - стават по-хубави. Peace  Момичета заминавам на работа и ще се върна довечера. На вас приятно сладкоправене:)

# 337
  • Мнения: 9 435
Да се отчета за резултата след амонячната сода - след изпичане на меденките не миришат на амоняк, но и нещо им е различно, вкусът на мед някакси по не се усеща. Но ще се изядат, поне в това съм сигърна  Mr. Green

# 338
  • Стара Загора
  • Мнения: 512
Здравейте момичета, за пръв път ще правя коледни сладки и имам нужда от вашата помощ.
Имам останал от лятото фондан в хладилника е, мога ли да го използвам?
Ще правя меденки на Джема и Джинджифилови бисквитки от блог "Ginger Cookies".
Ако ги украся с фондан кога трябва да ги украся, сега или около коледа? И дали да слагам ябълка както при айсинга? Благодаря предварително.

# 339
  • където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 790
Вчера започнах да правя медената къщичка.Трудничко се оказа,но с помоща на мъжа ми се справих и в момента имам готови изпечени всички елементи на къщата.Днес ми остава да ги сглобя и да се погрижа за украсата на дворчето.Къщата се получи доста голяма между другото-20 на 15 см основа.Другата година ми се ще да направя някоя по-малка.
Снимки не мога да качвам,защото не знам как  Sad

# 340
  • Мнения: 599
Идейки за украса на меденките или интересна глазура?

# 341
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 837
Мoмичета, миналата година правих Щолена на Джема и бях много доволна, но тази година ще го правя с марципан вътре и гледам рецептите за Щoлен на Йоана и Йоли. Прави ми впечатление обаче , че в едната рецепта са 200г масло/500г брашно, а в другата рецепта е само 70г масло+2суплъж мас, и 350г брашно. Та как мислите, не е ли много малко само 70г масло  newsm78 newsm78

# 342
  • Варна
  • Мнения: 141
Мoмичета, миналата година правих Щолена на Джема и бях много доволна, но тази година ще го правя с марципан вътре и гледам рецептите за Щoлен на Йоана и Йоли. Прави ми впечатление обаче , че в едната рецепта са 200г масло/500г брашно, а в другата рецепта е само 70г масло+2суплъж мас, и 350г брашно. Та как мислите, не е ли много малко само 70г масло  newsm78 newsm78
Не, не е малко. Първо има и 2 с.л мас, което е около 60-70 грама. така съотношението мазнина брашно и в двата щолена е доста сходно. 40 гр. мазнина на 100 грама брашно Peace

# 343
  • Мнения: 121
С вентилатор ли печете АКК?
Мерси предварително на отзовалият се.

# 344
  • Пловдив
  • Мнения: 333
Снощи замесих тестото за линцеровите сладки ! Сега като го извадих е доста твърдо ! Така ли трябва да е ? Мисля да го оставя да се поотпусне и тогава да го работя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт