Коледа 2013 - тема 3

  • 61 486
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
  • Мнения: 239
Такаааа, линцерите ми са готови :
Скрит текст:
Следват джинджифилови бисквитки по тази рецепта : http://mka900.blogspot.com/2010/10/gingerbread-cookies.html  

Only, заради маслото, тестото е като камък, когато се извади от хладилника. Остави го да се отпусне, но за кратко и гледай да направиш колкото се може повече сладки с едно разточване. Колкото повече го премесваш, толкова по меко става и е по-трудно да се работи с него. Аз си го разделих на 4 части и ги вадих една по една от хладилника, за да не се отпуснат прекалено.

# 346
  • Мнения: 8 429
Чудо на чудесата, аз пекох АКК без вентилатор, защото нямам такава опция на фурната.  Peace
Only, и аз правя като Катрин.  Peace
katrin, прекрасни линцери.  Hug

# 347
  • Мнения: 150
И ние започнахме с коледните сладки, но като гледам тук вече печенето е в разгара си Simple Smile

# 348
  • Мнения: 3 535
Точно за нещо такова си мислех!Благодаря   bouquet

# 349
  • Мнения: 121
Fortuna, мерси!
Пуснах го без вентилатор.

# 350
  • Мнения: 1 080
Мoмичета, миналата година правих Щолена на Джема и бях много доволна, но тази година ще го правя с марципан вътре и гледам рецептите за Щoлен на Йоана и Йоли. Прави ми впечатление обаче , че в едната рецепта са 200г масло/500г брашно, а в другата рецепта е само 70г масло+2суплъж мас, и 350г брашно. Та как мислите, не е ли много малко само 70г масло  newsm78 newsm78
Не, не е малко. Първо има и 2 с.л мас, което е около 60-70 грама. така съотношението мазнина брашно и в двата щолена е доста сходно. 40 гр. мазнина на 100 грама брашно Peace
Препоръчвам ти щолена на Йоана като избор между двата. Тази година правих по двете рецепти

# 351
  • Мнения: 1 708
КАТРИН  чудни са ти линцерите браво на теб. На мен определно ми е опъваха при точене и стоеше малко твърдо тестото, не знам защо

# 352
  • Мнения: 3 452
Аз не се справих със сглобяването на коледната къща  Sad май доста голяма я направихме .Ама здраве да е децата хич не се чудиха и я хапнаха.

# 353
  • Варна
  • Мнения: 239
Благодаря момичета, радвам се че ви харесват линцерите!
tinki_15, на стайна температура не се ли отпускаше? По коя рецепта ги прави?
Моите са по рецептата на nudel33. Миналата година пробвах и рецептата на Наталина, ама нещо не се спогодихме с тестото. Ужасно много се ронеше и нацепваше, предполагам че брашното му идва много.

# 354
  • Мнения: 7
моми4ета райските сладки колко издържат и крема дали няма да се развали до коледа

# 355
  • Мнения: 121
В момента пека АКК, но виждам, че се напукал отгоре.
Каква грешка съм допуснала?

# 356
  • Австрия
  • Мнения: 28
k a t r i n , прекрасни линцери си направила. Браво!  smile3501  Радвам се, че са ти харесали.  Peace

# 357
  • Мнения: 1 618
Едно предложение за празнична закуска

Френски тост с канелена ябълка.Без захар.

А сега отивам да пека Лешникови топчета с аромат на канела-(без брашно), ще ходим на гости и домакините си пожелаха тези бисквити.


Хубава вечер на всички ви!

# 358
  • Мнения: 8 429
В момента пека АКК, но виждам, че се напукал отгоре.
Каква грешка съм допуснала?

Как се напука? Както друг кекс ли? Хартия нали сложи отгоре? При по-висока Т да си пекла? newsm78
Два пъти съм го правила досега и не съм спец, но не ми се е случвало такова нещо.

# 359
  • където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 790
Аз не се справих със сглобяването на коледната къща  Sad май доста голяма я направихме .Ама здраве да е децата хич не се чудиха и я хапнаха.
Колко голяма я направихте?А,защо не се получи сглобяването?

Общи условия

Активация на акаунт