Коледа 2013 - тема 3

  • 61 506
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
  • Мнения: 180
Днес по план бяха линцерите, но от вчера съм болна и реших да ги оставя за друг ден, когато съм по-добре. Но за да не изоставам направих две дози от Маслените снежни топчета.
Скрит текст:
K a t r i n, много добре са се получили линцерите! А формичките ти са много красиви!

# 361
  • Мнения: 3 452
Аз не се справих със сглобяването на коледната къща  Sad май доста голяма я направихме .Ама здраве да е децата хич не се чудиха и я хапнаха.
Колко голяма я направихте?А,защо не се получи сглобяването?
Ох ами по големичка и висока  newsm78 и с айсинга нещо не се разбрахме просто провал................Сега ще видим с шоколадовите сладки на ani_d ще се разберем след малко ще ги изпека. Praynig

# 362
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Такаа, вчера украсихме цялата къща, днес напазарувахме промишлено количество продукти и утре започвам и аз със сладките.
А днес си полях кексовете.
Единият щолен е разрязан при сестра ми и племенницата е казала да ми предаде, че е много вкусен.
Рапорт даден.

# 363
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
Момичета, колко време издържат "Портокаловите бисквити с кардамон" на Танита?
Миналата година ги правих по това време точно. Ядохме ги по Коледа и много се харесаха.

# 364
  • Мнения: 121
Как се напука? Както друг кекс ли? Хартия нали сложи отгоре? При по-висока Т да си пекла? newsm78
Два пъти съм го правила досега и не съм спец, но не ми се е случвало такова нещо.

Ей така се напука. Cry
Да, имаше хартия.

# 365
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Не му пречи, че се е напукал. Peace

# 366
  • София
  • Мнения: 606
Здравейте и джингъл белс на всичкиии  Laughing
от вчера и аз съм запретнала ръкави и сладкоправя - и, еВстествено бързам да се отчета:
линцери -
Скрит текст:
и меденки, които всяка година си правя по рецепта на комшийската баба от село  Heart Eyes
Скрит текст:
И много ми се ще отчета да е пълен, но меденките вече са наполовина-явно ще се правят всеки уикенд до Коледа, ноо за линцерите ще се бия храбро, че мнооого врътня по тях и не ми се ще да ги подхващам пак  Crazy И да питам, понеже толкова рано линцери не съм правила-съхраняват се в кутии-ясно, но на каква температура? Като са с масло да не им стане нещо ако са на стайна?
Извинявам се за лошото качество на снимките, но с такова апаратче-толкова. Имам доста смел списък със сладки... ще се включвам пак.
Успешна и вкусна седмица на всички   chef

# 367
  • Мнения: 12 382
Аз пак със солена идея, този път за ботушки! Mакар че вкъщи кренвирши рядко се купуват, ще взема едни Стара планина, за да направя на децата да се радват + Филаделфия за белия кант на ботушчетата.

# 368
  • Мнения: 21
Може въпросът ми да прозвучи малко глупаво, но коледното къща става ли за консумация след Коледа или е само за украса?

# 369
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Аз я хвърлям, стои обикновено около месец, не бих я яла с праха по нея. Но аз я държа на открито в стаята за украса.

# 370
  • Мнения: 275
Аз вчера се спретнах и преизпълних плана за един ден, а сутринта даже още нямах и план
- една доза ванилени кравайчета на Нудел - и минала и тази година ме се опъваше оформянето им, но се справих - вадех по малко тесто - даже и във фризера го слагах, но пак се поизмъчих, но на вкус са божествени
- една доза линцери пак на Нудел - купих си формичка от Джъмбо и се оказа, че кръгчето в средата не е центрирано, та ми станаха малко криви.  Миналата година в средата дупката я правих с по-ситна формичка за фондан - и ми станаха далеч по - хубави, но реших тая година да е специална формичка за линцери то пък ...    И това тесто малко ме измъчи, но станаха
 - две дози меденки - на тях вече съм спец и си ми се получиха добре. Като бройка не зная колко са, но са си доста - сега остава да намеря време да ги украся, което вече си е истинското предизвикателство
Като започнах в 13 ч. с месеното извадих последната готова тава в 19:30  

# 371
  • Мнения: 366
Момичета ,два дена не ви четох ,а вие сте сътворили чудесни бисквитки ,умора нямате Hug
Много обичам линцер сладките и всяка година правя ,но никой освен мен не ги обича слепени със сладко, предпочитали ги без пълнежи . Как бих могла да ги украся ,знам ,че няма да са класическите линцери ,но тестото ще е такова. newsm78

# 372
  • София
  • Мнения: 904
 Здравейте, мисля и аз да започвам правенето на сладкишите за Коледа.. с щолен. Моля, Джемма или някой друг да ми посочи коя точно е нейната рецепта, която се коментира в постовете. Благодаря Hug

# 373
  • Мнения: 1
Ето и моите меденки, първа доза.....изядена.... Mr. Green Мъжо ми каза, ма как така ще отлежават до Коледа  Joy Така че ще се правят ден за ден !!


Това е една рецепта, която случайно намерих някъде в някакво списание и вече всяка година правя тези меденки. Ето я, ако някой има интерес:200 гр мед
75 гр масло
100 гр захар
1 яйце
400 гр брашно
2 каф.лъж. бакпулвер
1 с.л. канела
щипка сол
Разбийте добре меда, маслото и захарта, оформете на топка и сложете в хладилника за 1 час. Извадете, добавете яйцето, размесете и прибавете брашното с бакпулвера, канелата и солта. Покрийте с кърпа и оставете тестото да отлежи половин ден. После отново го премесете и разточете с дебелина 5мм и изрежете с формички за сладки. Пекат се 15 мин на 200 градуса.

# 374
  • Мнения: 1 708
Благодаря момичета, радвам се че ви харесват линцерите!
tinki_15, на стайна температура не се ли отпускаше? По коя рецепта ги прави?
Моите са по рецептата на nudel33. Миналата година пробвах и рецептата на Наталина, ама нещо не се спогодихме с тестото. Ужасно много се ронеше и нацепваше, предполагам че брашното му идва много.
На наталина и имах същия проблем с тестото. на тополо се отпускаше, доомисах с ръка и разточвах на малки части, да отне сигурно 1 час

Общи условия

Активация на акаунт