Коледа 2013 - тема 3

• 61 486
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Ето и моите меденки, първа доза.....изядена.... Mr. Green Мъжо ми каза, ма как така ще отлежават до Коледа  Joy Така че ще се правят ден за ден !!

Това е една рецепта, която случайно намерих някъде в някакво списание и вече всяка година правя тези меденки. Ето я, ако някой има интерес:200 гр мед
75 гр масло
100 гр захар
1 яйце
400 гр брашно
2 каф.лъж. бакпулвер
1 с.л. канела
щипка сол
Разбийте добре меда, маслото и захарта, оформете на топка и сложете в хладилника за 1 час. Извадете, добавете яйцето, размесете и прибавете брашното с бакпулвера, канелата и солта. Покрийте с кърпа и оставете тестото да отлежи половин ден. После отново го премесете и разточете с дебелина 5мм и изрежете с формички за сладки. Пекат се 15 мин на 200 градуса.

Май ще ги пробвам. Изглеждат супер. Може ли да попитам, мога ли да заместя маслото с друга мазнина?

# 376
  • Балчик
Не ми се чака до утре, набързо направих една доза линцери- точно 50 броя (100 половинки).

Здравейте, мисля и аз да започвам правенето на сладкишите за Коледа.. с щолен. Моля, Джемма или някой друг да ми посочи коя точно е нейната рецепта, която се коментира в постовете. Благодаря Hug
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_4148.html

Последна редакция: нд, 08 дек 2013, 19:12 от Джемма

# 377
  • Варна
Набързо....., как го правиш този номер, не знам. На мен ми отнема часове. Изглеждат страхотно, равни и еднакви като от машина.

# 378
  • Балчик
Набързо....., как го правиш този номер, не знам. На мен ми отнема часове. Изглеждат страхотно, равни и еднакви като от машина.

Хе-хе, ми той Кенууд-а ми омеси тестото, то си постоя в хладилника малко докато си разцъквах тука и ей сега ги опекох. Този път реших да са само елхички. Simple Smile

Но и твоите не са по-лоши, сега ги видях, хубави формички. Peace

Утре ме чакат две дози меденки, и във вторник още две, че имам поръчка и за нас трябва да опека. Това няма да е проблем, но украсяванетооо, ще ми се завие свят. Laughing Че и в  събота ще се работи, да му се невиди. Отнемат ми един ден от творчеството Mr. Green.

# 379
Оооо и поръчки приемала, ми да се редим на опашка  Mr. Green

# 380
аааааааааа,един супер тъп въпрос от мен.Като пека с хартия за печене маслено тесто,да я мажа ли с нещо ( олио) ?
ооооо Джемма е отговорила в 2005 Simple Smile   bouquet

# 381
Наталия Минчева нямам представа как биха стояли с олио например, аз обичам да са с масло. Някак все едно усещам олиото....на мен лично не ми харесва, но може да пробваш Simple Smile

# 382
  • Балчик
аааааааааа,един супер тъп въпрос от мен.Като пека с хартия за печене маслено тесто,да я мажа ли с нещо ( олио) ?

Не.

Ааа, редете се вий, редете се, какво искате да не спа до Коледа? hahaha

# 383
  • Варна

Да бе,да! Айде сега, нямало да спи  hahaha Ами кой си призна, че оставя печката сама да си пече и си ляга  Joy

# 384

Да бе,да! Айде сега, нямало да спи  hahaha Ами кой си призна, че оставя печката сама да си пече и си ляга  Joy
хаххаах вярно бе  Joy ако някога нямам време да пека наистина ще се наредя  Simple Smile сега още не работя и се справям.

# 385
  • Балчик
 Joy Ама то беше за щолените, със сладките не става номера, искат си наблюдение и са много тави. baby_neutral

В цялото лутане по рафтовете днес, забравих да купя локум Embarassed, иначе сега щях да опаткам и локумките.

# 386
  • където мечтите се сбъдват
Преди малко сглобих моята медена къщичка.Почти е готова.Остана ми да направя само ограда,две елхички и коминче.Надявам се останалото тесто да ми стигне.Покривът беше малко тежък и не можа да се залепи с айсинг,та правих карамелизирана захар.С нея се залепи без проблем.

# 387
  • София
В цялото лутане по рафтовете днес, забравих да купя локум Embarassed, иначе сега щях да опаткам и локумките.

Моля те, след като ги направиш, кажи ми приблизително колко брашно сложи Praynig

# 388
  • Балчик

Моля те, след като ги направиш, кажи ми приблизително колко брашно сложи Praynig

За меденките ли питаш или за локумките? newsm78

# 389
  • София
За меденките ли питаш или за локумките? newsm78

За локумките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт