Коледа 2013 - тема 3

• 61 432
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Линцеровите сладки само със специални форми за тях ли могат да се направят (т. е. да имат отвор от едната страна)? Имам такива форми. Ще стане ли с тях?
Скрит текст:
?

# 466
  • Бургас/Пз
Мoмичета, спoред вас има ли разлика във вкуса на  печивата , кoгатo са със суха мая и кoгатo са с прясна??

Прави ми впечатление, че в рецептите за Щoлена , кoитo са със суха мая на 500г брашнo се слага 1 пакетче 7г мая. Дoкатo в рецептите с прясна мая се слага цялo пакетче 42г на 500г брашнo. Та се чудя дали е възмoжнo чак пък тoлкoва гoляма разлика да има? newsm78 newsm78 Oт друга страна пък 7г суха ми се вижда прекаленo малкo  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 10 дек 2013, 11:38 от ani_d

# 467
  • Пловдив
Линцеровите сладки само със специални форми за тях ли могат да се направят (т. е. да имат отвор от едната страна)? Имам такива форми. Ще стане ли с тях?
Скрит текст:
?

Аз ги правих със същите форми-с цветето и сърцето ! Дупката в средата я направих с една капачка от гланц,старателно измита ! Успех !

# 468
Не мога да смогна да ви следя, камо ли да пека и готвя. Но поне да си покажа коледните сладки. Забавлявахме се много с дъщеря ми   chef

# 469
  • Бургас
Вълшебни са! Как се хапва такава красота?!?! Мисия-невъзможна!

# 470
Скрит текст:
?

Аз ги режа с обикновени метални форми, а дупката по средата я правя с халката  Blush

# 471
  • На планетата Земя
Old sport, чудни са!

Кайлис, много ти е дебела халката!  Whistling  Mr. Green

# 472
coconella , а ти попита ли в големите магазини за мас или искаше, като мен, да я видиш на рафтовете? Защото   тя се оказва или на доста неочаквано място / в Карфур/, или на вид като кисело мляко / в Кауфланд/ . Успех в търсенето.

Peace ще пробвам и с питане

# 473
  • София
Only, мерси - това е идея. Кръгло ще намеря. Щеше ли се и сърце да има, може и да измисля нещо.
Кайлис, поне си намерила добро приложение на халката Wink.
Сега ще направя меденките, пък линцеровите - тези дни, че нямам някои съставки.
И още 2 въпроса:
Джинджифил къде се намира - при сладкарските или при подправките?
Меденките на Джемма - веднага ли се слепват/украсяват или да преседят малко и седмица преди Коледа да ги украся?

# 474
  • Пловдив
Моля за рецептата за мечета ли бяха,прасенца ли ? Тези,които се слепват Simple Smile Страшно обяснителна съм, !

# 475
  • София
Меденките на Джема се слепват ако се правят няколко дни преди Коледа, сега ако са печени - пак няколко дни преди Коледа се слепват. Аз така разбрах поне.  Blush

# 476
  • Бургас
.
Джинджифил къде се намира - при сладкарските или при подправките?
Меденките на Джемма - веднага ли се слепват/украсяват или да преседят малко и седмица преди Коледа да ги украся?

При подпровките е джинджифилът, обикновено. Питай служителите-това им е работата. Хората са компетентни и услужливи.
Меденките могат да чакат, колкото искаш. Като се слепят и веднага омекват. Стават още по-прекрасни.

# 477
  • София
Да попитам за меденките на Джема - 1 ч.ч захар - кристална или пудра? Rolling Eyes

# 478
Моля за рецептата за мечета ли бяха,прасенца ли ? Тези,които се слепват Simple Smile Страшно обяснителна съм, !
Заповядай : http://www.mycookingbookblog.com/medenki-prasenca/ - мисля, че за тези питаш  Wink

# 479
  • София
Да попитам за меденките на Джема - 1 ч.ч захар - кристална или пудра? Rolling Eyes

Кристална.

Те са по рецептата на меденките на Джемма.

Меденките на Джема се слепват ако се правят няколко дни преди Коледа, сега ако са печени - пак няколко дни преди Коледа се слепват. Аз така разбрах поне.  Blush

Да, така е. Омекват за 1 ден и стават разкошни.

Общи условия

Активация на акаунт