Коледа 2013 - тема 3

  • 61 362
  • 753
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 1 546
Момичета, имам питане. От къде си купувате металните кутии?  Thinking На всякъде намирам само картонени. В тях може ли да съхранявам сладките и как?
Аз направих снощи тестото за меденките от тортената библиотека и отлежава за довечера. Направих и едни маслени сладки обаче какво гледала-недогледала съм сложила по-малко брашно и като почнахме снощи  #Crazy, та месене наново и довечера и тях ще печем.... Rolling Eyes дали ще си легна.. Иначе съм решила една част от меденките да ги украся с бел шоколад за разтапяне, друга с айсинг, трета с фобдан. Сдобих се с едно голямо количество хубава пудра захар, благодарение на една дама от форума, и мисля да се възползвам. Mr. Green Ако щете вярвайте решила съм фондана да го забъркам в...хлебопекарната.  Crazy

# 586
  • Мнения: 40
Ето ги моите портокалови бисквитки с кардамон и шприц сладки



# 587
  • Мнения: 290
добре изглеждат Hug

# 588
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 731
Момичета,
и аз идвам с питане. В неделя направих меденките на Джули. Кога да започна да слагам парчета ябълка, за да омекнат?

# 589
  • София
  • Мнения: 2 671
_ilka_, за 1 нощ омекват в затворена кутия с четвъртинка ябълка.

# 590
  • Мнения: 6 277
не разбрах - за какво са ни вафлените корички???/

Това са подложки за сладки, не са точно вафлени, по-скоро като дебела ядивна хартия изглеждат. Меденки и други сладки се пекат върху такива подложки, ако си забелязала лебкухените отдолу са чисто бели - това е подложката. (на немски е Backoblaten)

Благодаря за разяснението!

И казваш се яде?? А дали в БГ мога да се сдобия с такова нещо? Или дали има заместител?  


# 591
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичета,
и аз идвам с питане. В неделя направих меденките на Джули. Кога да започна да слагам парчета ябълка, за да омекнат?

Добре, не са ли меки? Thinking Иначе слагай 2-3 дни преди консумация.

ПС. Руми ти е отговорила.  Hug

# 592
  • Мнения: 1
Аз започнах с Канелените меденки  Mr. Green   и едни стени и покриви за една къщичка. Никога не съм правила, но реших да опитам

# 593
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 731
Благодаря, Rumya и natalyna  Hug
Меденките бяха меки преди да изстинат. Сега са като много твърди. Определено внимавах да не ги препека - пекох ок. 10-12 мин. на 150 *С.

# 594
  • Мнения: 1 615
natalyna,

чудни са станали! И фигурките, и глазурата!
Чудя се с какво ли може да се замени такова релефно валяче newsm78

Тари, всичко, което е релефно. Ако имаш някакви формички за рязане на сладки с релеф, като тази например би могла да щампираш  с нея бисквита .



Лимонови снежинки

може плетени дантелени каренца,  или силиконово килимче за фондан, ако имаш, но те са много скъпи, а може дъното на чашка или чукът за пържоли дори-зависи от ефекта който искаш като в Ръжено пшеничните бисквити тук

# 595
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Благодаря, Rumya и natalyna  Hug
Меденките бяха меки преди да изстинат. Сега са като много твърди. Определено внимавах да не ги препека - пекох ок. 10-12 мин. на 150 *С.

Температурата ти е добра, даже бих се притеснявала дали са опечени.  newsm78Да не са много тънки? И да не си ги оставила на топло да съхнат? Thinking Както и да е, дано омекнат с ябълката. Peace
Не знам, понякога имам чувството момичета(_ilka_ нямам предвид конкретно теб  Hug) , че правим различни рецепти или че използваме различни продукти. Тази рецепта съм я правила поне 20 пъти и никога досега не съм имала твърди меденки - троши зъб. Даже за свещниците гледам за ги попрепека, за да са по-твърди. Или нещо в продуктите не е както трябва, или нещо в технологията не е ясно.

Между другото внимавайте и със содата - тук откриха на няколко пъти фалшива сода, заменена с нещо друго. Така че и качеството на продуктите е от значение.

# 596
  • Мнения: 114
Да се похваля с моите джинджифилови сладки, които вече подарих Grinning


# 597
  • София
  • Мнения: 2 531
Аз за себе си стигнах до извода, че като пека меденките на вентилатор на 170 С

се опичат по-бързо и не изсъхват зверски, остават си по-меки отвътре.

# 598
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Момичета, имам питане. От къде си купувате металните кутии?  Thinking На всякъде намирам само картонени. В тях може ли да съхранявам сладките и как?
Аз направих снощи тестото за меденките от тортената библиотека и отлежава за довечера. Направих и едни маслени сладки обаче какво гледала-недогледала съм сложила по-малко брашно и като почнахме снощи  #Crazy, та месене наново и довечера и тях ще печем.... Rolling Eyes дали ще си легна.. Иначе съм решила една част от меденките да ги украся с бел шоколад за разтапяне, друга с айсинг, трета с фобдан. Сдобих се с едно голямо количество хубава пудра захар, благодарение на една дама от форума, и мисля да се възползвам. Mr. Green Ако щете вярвайте решила съм фондана да го забъркам в...хлебопекарната.  Crazy

А пропуснала съм. Аз ги държа предимно в кутии за обувки, застлани с хартия за печене или алуминиево фолио (каквото имам в повече). На студено и сухо място - имам студен килер.

За фондана - млечият марципан в хлебопекарна ли ще правиш? При всички случаи внимавай, защото пудрата захар драска покритието на съда на хлебопекарната. Peace

Гисчо - чудесни са! Hug

Последна редакция: чт, 12 дек 2013, 15:16 от natalyna

# 599
  • Кукуландия
  • Мнения: 108
Момичета, линка от първа страница на "Двойно шоколадови трюфел сладки" е счупен. Някой знае ли дали тези сладки на горния ред са същите (поне изглеждат същите)? По-миналата година ги правих и помня, че рецептата, която използвах в името си имаше думата "трюфел"... И бяха мноооого вкусни  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт