Коледа 2013 - тема 3

• 61 362
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Аз също си търся такава формичка, но така или иначе таз годишната партида е "ручно" правена и ще почакам по- изгодна тавичка Peace
Иначе днес направим една доза меденки от тези на джемма. Накрая ми остана една топка, която ме мързеше да изрязвам на фигурни и направих на точенца с орехи и даже се изядоха Blush Много хубаво се усещаше меда. Джемма хиляди пъти да си жива и здрава Heart Eyes
Направих още едни шоколадови сладки по рецепта от Лора и Стоян. Подобни са на двойно шоколадивте напукани, но са с разтопен черен шоколад, а не с какао и шоколадови чипс. Харесаха ми, въпреки, че от 1 доза ми излязаха около 40-45 бр и не се надуха
И нанай- накрая направих джинджифилови бисквити с корички от портокал. Рецептата взех от преди 2-3 страници тук, но не помня от кого Rolling Eyes Искам да благодаря, много ароматни станаха  bouquet С това май приключих с времето си и сладкоправенето за тази година.

# 691
  • Балчик
Украсих една част от меденките:
Скрит текст:

# 692
lulumba, много благодаря за информацията  Hug Аз знам, че трудно ще се хване дръвчето, това ми е второ. Първото беше много мъничко, от разсадник, но не оживя. Ще пробвам и с това, пък каквото стане. Поне ще ми остане радостта от живо дърво за Коледа.
Джемма, много красиви са станали меденките!
Аз ще се захващам с Орехово-маслените сладки, а за утре колко неща съм планувала, дано да успея!

# 693
  • София
Моля ви спешно ми кажете може ли да се съхранява за утре айсинг (незнам дали така се нарича) - пудра захар, белтък и лимон е съставката.  Направих много, а сега трябва да излизам и незнам какво да го правя.

# 694
  • Австрия
Успях да направя и Канелените топчета с лешници на nudel33. Добре че дозата беше двойна, иначе едва ли щеше да остане нещо. Това са едни от любимите сладки на сина ми и щом надуши, че ги правя, застана до печката с поглед на гладно коте  Grinning   
Скрит текст:
nudel33, много ти благодаря  Hug

kiara69, и тези сладки са ти станали чудесни. Все едно сме ги правили заедно.   chef

Мисля че тези кексчета с кафе / Mokka Plätzchen не съм ги показвала.

Скрит текст:

# 695
Home raider, аз съм си оставяла и за другия ден, само трябва да е добре покрит. Моя беше в найлоновите пликчета, с които украсявах  Peace
nudel33, ние май с писането се засичаме по едно и същи време  Laughing А кексчетата изглеждат много, много апетитни и красиви  Hug

# 696
Момичета по колко време печете шоколадовите снежки ?
Първата тава е в печката и изглеждат супер Simple Smile

# 697
   Ако някой скоро е купувал или е видял бял фондан, моля, нека да сподели!

# 698
  • София / Сливен
Здравейте майчета сега видях темата страхотна е!!!
Имам питане за Коледен щолен не съм го опитвала продават го по магазинине може ли мнение по този въпрос благодаря!

# 699
Отчет за днес  Grinning
Арменски сладки от блога на Пеп-4о, фалшиви бонбони Рафаело и капучинови звездички на Габи

# 700
  • Под сянката на разлистените кактуси
Момичета, някой знае ли колко супени лъжици или грама е един суров белтък? Имам няколко в буркан, а ми трябва 1 за друга рецепта.

# 701
Здравейте майчета сега видях темата страхотна е!!!
Имам питане за Коледен щолен не съм го опитвала продават го по магазинине може ли мнение по този въпрос благодаря!

Въпросът е дали продават щолен в магазините ли? - Продават, хубав е според мен.

Ние днес правим шоколадови линцери на Наталина и меденки на Джема Simple Smile

Мисля линцерите да ги слепя с крем от маскарпоне, други идеи?

От една доза меденки ми излязоха малко повече от 100бр. ако Джема не е броила или писала да знаете  Laughing като засп Laughing помощника, може и снимки да кача.

# 702
  • В една слънчева къща...
До тук това: /за първи път правя сладки неща за Коледа/
Ванилените рохли на Наталина - невероятни:

Щолени - 2/3 от дозата на Джемма - ще опиша вкуса, като ги пробваме:

Щолен сладките на Лабрекс - много вкусни:

Въпрос - линцерите на Нудел и меденките на Джемма - колко дни предварително се слепват?

# 703
  • Варна
Момичета, някой знае ли колко супени лъжици или грама е един суров белтък? Имам няколко в буркан, а ми трябва 1 за друга рецепта.
Това намерих като информация : http://www.pastryscoop.com/category/look-it-up/eggs/   Според тях 1 белтък е 30 гр.

# 704
Отчет за днес  Grinning
Арменски сладки от блога на Пеп-4о, фалшиви бонбони Рафаело и капучинови звездички на Габи

И АЗ СЕГА ПРАВЕХ РАФАЕЛОТО НО МОЙТЕ НЕЩО НЕ СЕ ПОЛУЧИХА А ТВОЙТЕ ИЗГЛЕЖДАТ СТРАХОТНО Hug

Общи условия

Активация на акаунт