Да се оплачем...

• 7 442 737
  • 65 224
  •   3
Отговори
# 11 880
  • ...на безопасно
"Препоръчват" ???
И що за човек ще "пробва" лекарство?
Проблеми с разбирането ли имаш или просто ти е скучно?

И към мистичната жена:
Виж, детето си е твое. Ти си му дала живот, ти носиш отговорност. Изборите си ги правиш ти като зрял, отговорен индивид. Сподели тук проблема си и няколко дами те посъветваха от личен опит, а не че са пишман - доктори и за да дразнят Лиляна.
Да, много са вредни антибиотиците, то и името им го подсказва, ама.....спасяват животи.
Същото и за много други лекарства може да се каже.

Пак казвам, детето си е твое, отговорността - също....
Късмет ти желая от сърце!

# 11 881
  • Ямбол
...
И що за човек ще "пробва" лекарство?
...
Човек като мен, който се мъчеше една нощ с ужасна кашлица, от която имах ужасни болки от напрягане и не можех да спя. Имах при лекарствата си Вентолин, изписан за някое от децата и знам, че успокоява кашлицата. Само една лъжица изпих и после не знаех къде съм. И се замислих - как го пият децата това.

# 11 882
Мислих, мислих, сдържах се, но накрая не се стърпях.

Ако въпросното дете действително е с астма, (не разбрах колко е голямо, но май е на 10, което означава, че не би трябвало да има проблем да се направят спирометрични изследвания и да се постави точната диагноза), тогава е добре да се лекува за астма, защото тя няма да изчезне от самосебе си за ден-два. В зависимост от това каква е астмата е и лечението.

Вентолин сироп се изписва много рядко.

# 11 883
  • ...на безопасно
Скрит текст:
Ами , той сиропа трудно се понася от повечето хора, вкл . и от мен.
Повръщане, главозамайване, не знаеш на коя земя си.
Има и други форми за прием.

# 11 884
Скрит текст:
В България, поне допреди 2 години, Вентолин сироп се изписваше доста често за деца. Всеки път ми е било притеснено, когато го видя.
Имаше и някакъв инцидент с бебе - в аптеката бяха объркали дозировката. http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1000736

# 11 885
Дъщеря ми е родена преди 20г и да Вентолин оттогава се изписва често на деца . Но аз обикновено първо чета листовките и не й го давах . Не може за простуда просто да се изписва Вентолин , но го правеха .

# 11 886
Когато не ми харесва лечението, предписано от даден лекар, нито пък му имам доверие, си намирам друг лекар, на когото да се доверя. На форум и мнения  от непознати не бих се доверила, както и mystic woman не прави. Затова по-добре да си намери лекар, който да й излекува детето, а не да му купува сиропи и да търси ряпа.

# 11 887
  • София
Да, за децата не трябва да се доверяваме бързо, явно.
Винаги трябва да има второ мнение.
Единия за леко червено гърло, изписва антибиотик и смело  заявява ангина, другия казва , че не е ангина и минава с хомеопатия.
Или, коклюшна кашлица с температура дни наред, казват "всичко е наред,не е нужно сериозно лечение", други казват антибиотик.
И, защото лично аз заради няколко такива случая ми е трудно да се доверя на първия лекар, търся второ мнение. Понякога трето.
Не ,не съм мед.лице,  че да оспорвам лекарско мнение, но понякога не мога да се доверя.

Скрит текст:
днес бях шофьор на бал,  в началото на вечерта поднесох на момичето каквото бях подготвила,  но не знаех, че след това тя ще.мине за наздраве и всички ще извадят пликове с пари,  а аз не. Почувствах се супер глупаво....

# 11 888
Аз винаги питам подаръците кога се дават. newsm78, за да няма подобни случки.

# 11 889
Дъщеря ми е родена преди 20г и да Вентолин оттогава се изписва често на деца . Но аз обикновено първо чета листовките и не й го давах . Не може за простуда просто да се изписва Вентолин , но го правеха .

В Канада много рядко се дава вентолин сироп, при положение, че има сто вида салбутамол за локално приложение. В Европа, междувпрочем, също не са малко. Набързо преброих 6 вида салбутамол за инхалиране разрешен в България.

Вентолин се използва при нужда, а не за лечение. Ако астмата е step 1 само тогава се ползва единствено салбутамол при нужда. Около 20% от случаите са step 1. Ако е персистираща, се лекува с инхалаторен кортикостероид (о, ужас!) + салбутамол при нужда.

Когато човек откаже да слуша лекарите си, е редно първо да прочете много внимателно за какво става въпрос, какви рискове поема с и без лечение  и едва тогава да пристъпва към действие.

# 11 890
Не съм написала , че отказвам да слушам лекарите. Просто споделих.
  Дъщеря ми нямаше астма , когато  й беше изписан сиропа . Даже бронхит .

# 11 891
Не съм написала , че отказвам да слушам лекарите. Просто споделих.
  Дъщеря ми нямаше астма , когато  й беше изписан сиропа . Даже бронхит .

Аз не говоря за теб. Просто се закачих за твоя пост.

# 11 892
Няма проблем . Просто помислих , че визираш мен.

# 11 893
  • sf
Мистик, правите ли инхалации с инхалатор? Моят син е на 9г, водят го с астма от преди 2годишен. Не е пил АБ от години, не е на поддържащи лекарства. Но почне ли хрема и кашлица, правим инхалации с физиологичен разтвор и много рядко се стига до Вентолин.

# 11 894

Стискам ти палци! Hug

Последна редакция: пн, 30 май 2016, 15:43 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт