Да се оплачем...

• 7 442 898
  • 65 224
  •   1
Отговори
# 11 865
  • Пловдив
Скрит текст:
оплаквам се от това,че детето има остатъчни хрипове,а не кашля...и нямам идея как да го стимулирам,за даа изкара тия секрети. Tired
Дай му Флавамед, ще го стимулира да кашля.
Мукосолван давах,нищо!
Флудитек действа много добре за отхрачване, макар че най-добре е да направиш консултация с лекар.
Черна ряпа с мед...само дето не знам дали се намира по това време.
[/quote]Искат да го натъпча с лекарства за астма и то само защото стана недоизлекуван на 2 пъти бронхита... Tired Сега има само свирене и на снимката се вижда секрета,та затова си мисля,е за да го изкара,трябва да кашля Thinking Иначе си диша нормално,ама те на това свирене викат спазъм,докторите де...

# 11 866
Ако секретът вече е втечнен и въпросът е само да кашля, за да го изкара, достатъчно е да тича, да го гъделикаш, да се смее - неща, които провокират дробовете. Ако обаче е спазъм (това, което са казали докторите) първо трябва да се втечни секрета, преди да се изкашля. А това съгласно традиционната медицина става само с лекарства и то доста по-сериозни от Мукосолван и Флавамед - Вентолин, даже Орбазон.
От бабините работи знам за мазане вечер с мед, но не съм го пробвала. Ако имате иинхалатор правете инхалации с физиологичен разтвор.

# 11 867
Аз асистента не бих го върнала. Зависи каква спецалност е, но да си кажа от личен опит добър генетичен материал трудно се намира. Това в кръга на шегата и с леко горчив привкус.

# 11 868
  • ...на безопасно
Ако детето е със спазъм, въобще не си прави експерименти, ами го лекувай!!!
И да, лекува се с лекарства за астма.
Вентолина отваря бронхите, а сиропа отхрачва.  Така както даваш само сироп, каквото и да втечни, то си стои в бронхите. А задържания секрет толкова време, каква инфекция може да предизвика.... Tired

# 11 869
Ако детето е със спазъм, въобще не си прави експерименти, ами го лекувай!!!
И да, лекува се с лекарства за астма.
Вентолина отваря бронхите, а сиропа отхрачва.  Така както даваш само сироп, каквото и да втечни, то си стои в бронхите. А задържания секрет толкова време, каква инфекция може да предизвика.... Tired

Peace

Повечето майки трудно приемат, че детето има астма и пристъп и дълго време лекуват със сиропчета за кашлица и бабини илачи  Rolling Eyes Това обаче не е безобидно.
- Всеки пристъп, който не се лекува правилно ужасно силно натоварва сърцето и оставя поражения, които ще се покажат в бъдещето, когато детето стане зрял човек.
- Майките смятат, че асматичен пристъп е когато детето хрипти и не може да си поеме дъх. Всъщност е добре лечението да почне отрано, за де не се стигне до там. Астмата започва с кашлица и в ранните и етапи е само кашлица.
- Спазамът е свиване на част от белия дроб и негово неправилно функциониране. Ако бъде оставен така става задържане на секрет и въпаление на тъканта. Затова е нужен вентолин /да се отпусне дроба/ и понякога антибиотик, за да се тушира възпалението. Със сиропче за кашлица не става - даже става по-голяма беля, защото ако се пънеш да кашляш при спазъм тъканта се наранява и е възможно да храчиш кръв.
- Ако има астма трябва да се потърси причината за пристъпите и при късмет да се отстрани. Например котка/ куче в къщата, домашен прах, акари, силни миризми, въплени текстури. Пристъп след боледуване от грип и вирусни заболявания си е направо  - и не, това не е остатъчна кашлица.

# 11 870
Съгласна съм с Дорис и а?Кеа. От опит.

# 11 871
  • София
Така ме е хванала кривотията днес...

# 11 872
Съгласна съм с Дорис и а?Кеа. От опит.
+1 и от мен, лекувай правилно, че ще стигнете до спешното накрая!

# 11 873
  • Ямбол
Какво значи "лекувай правилно"? Мислиш ли, че майката ако знае кое е правилно лекуване, не би го приложила?
Какви са тия заплахи със спешното? Ти лекар ли си, LifeIsBeautiful?

# 11 874
  • ...на безопасно
Ами, те на майката са и предложили правилното лечение, ама тя се е усъмнила нещо.

Решила е, че у форУмо ще и предложат по-добро.

Е....ние не сме лекари, ама на база Опит сме съгласни с лекарското мнение.

Защо не четете назад , ами пишете да си чешете клавиатурите?

# 11 875
  • Ямбол
Четох назад и виждам, че детето е боледувало. Ако майката знае правилното лечение, дали щеше да е повторено това боледуване или тя изобщо не е ходила на лекар? Съмнявам се.

# 11 876
  • ...на безопасно
Астма или дори остатъчни спазми в бронхите след вирус не се лекуват за месец. Пристъпи/спазми може да имаш многократни в процеса на лечение, което не значи, че лечението не е ефективно.Процесът може да трае с години.
Жената явно иска чудо с черна ряпа, ама ние това казваме - ряпата за някои неща не действа. За спазъм със задържан секрет, например. Това наистина може да има сериозни последствия.
Дано отиде и послуша лекарите...

Оси нажилиха детето ми...добре, че не е алергична...
Не сме ги провокирали, дойдоха от никъде две  Close

# 11 877
Срязани наполовина скилидки чесън и да търка мястото.
 И мен са ме жилили и то три зад  ухото и това ми помогна . Нищо,че е бабин лек .

# 11 878
  • Пловдив
Лиляна,благодаря!

На другите кво да ви кажа...как така намирате за нормално лечение с толкоз силни лекарства,за астма,недоказана,за месеци и казвате,е нормално newsm78 Не го приемам!Знаете ли,че тия лекаства доакарват доста повечко усложнения?Не,не искам такова лечение за детето си...щото  знам,че почнеш ли веднъж,няма оттърване  Tired

Просто се оплаках,па то кво стана...няма да дуря акъл,че ми го наляхте за дълго.

# 11 879
  • Ямбол
...Знаете ли,че тия лекаства доакарват доста повечко усложнения?....
Аз само веднъж пробвах Вентолин и щях да умра. А тук го препоръчват като бонбонки.

Общи условия

Активация на акаунт