Отговори
# 555
как сте, мами и бебоци?

rosan4e, каква градина започва и кой не разбрах?

насе съм го пуснала на земята в хола, че иначе може да тупне.
вие къде ги държите бебоците? сега борим с каката вируси и не мога да го изкарам навън като хората.
за температурата исках да споделя, че редувам панадол и миг за деца, то е ибупрофен, когато се наложи, по-щадящи стомахчето са.
хубав ден на всички,

# 556

Аз слагам Ния на земята или в кошарата имаме таква за ига,ама не седи много там.Постоянно се катери някъде и няма мира Simple Smile

# 557
Добро утро!
Šunšhine - Плодовите пюрета на ганчев и той ги хапва. Но месните и зеленчуковите не ще да ги види даже. Нямам идея защо не ги предпочитат повечето майки , Напротив даже аз съм чувала доста майки които са доволни и ги купуват. Но се замислям да сменя марката... Кои знае може пък да му харесат другите и да започне да хапва.
Тук май повечето използвате бебе вита, от тях ли сте най доволни?
jos -
И аз на земята го оставям, или в паяка когато се налага. Обаче той нали си е глизанчо и обикновен но  не стои никъде за повече от пет минути, та все е на ръце.

# 558
  • София
Жос радвам се , че сте по-добре. Браво на малкия, още малко и е готов да си каже иметоо. Симона я държа или в проходилката , вече много рядко , 80% , ходим, като съм я хваянала за ръчичките  и много рядко седи до мен на дивана или на спалнята .

Росанче а колко време е майчинството при вас? като не е проходил, ще го вземат ли на ясла след като не е проходил?

Нанинка Ния вече добре ли е ?

И на мен една сестра в очна клиника ми беше казала , че трябва да се направи преглед на бебето. Мислех да питам ДЖП-то , но от края на ноември не сме ходили на консултация  Tired. Сега заради грипната епидемия пак ни отложиха.

Тази сутрин се събудихме с два нови пробили зъбчета  Mr. Green( централен и страничен  резец в ляво ) , другите два също са на път.

# 559
kanye, майчинството в Канада е 1г. На мен ми изтича края на март. Затова трябва да го дам на градина по-рано, за да е постепенно, за по няколко часа. Даже и да не е проходил може. При нас има малки, частни градини с по 6 деца, които си ги гледат там ,където живеят. Всеки може да отвори такава. За малки дечица е  идеално, но дъщеря ми вече си е в нормална градина.

Моят син го оставям 80% на земята,да лази,10% на проходилка и 10% на други безопасни места. Много пипа, всичко лапа. А аз си мислех, че вторите деца са по-кротки... Rolling Eyes

Kanye, браво, за зъбчетата smile3501, дано другите да пробиват леко, без болки, хреми, разстройства и неспане.

Сега очакваме 8-то зъбче вече Simple Smile

ама вие сте много напред със зъбчетата Shocked, браво, браво на детето. Такова никнене, предполагам не и е било лесно на бебка.

# 560
Цитат
ама вие сте много напред със зъбчетата Shocked, браво, браво на детето. Такова никнене, предполагам не и е било лесно на бебка
Ами горните четири зъбчета излязоха около Коледа за 2 седмици и тогава много, много я болеше Cry не искаше да яде почти нищо освен кърма, трудно заспиваше, непрекъснато ръцете и бяха в устата, но пак геройски ги понесе без температура, разстройство. Миналата седмица проби третия резец отдолу, той излезе много лесно, и сега чакам 4-тия от другата страна, но сега пак се криви Sad
rosan4e Много хубаво, че са по-малко деца така може да се обърне достатъчно внимание на всяко.  Grinning
Kanye, Честито зъбчета и дано другите пробиват леко и бързо.  Simple Smile
Ние основно сме на леглото, тъй като не можем да пълзим още, но пък си сяда сама. През другото време сме на ръце, в кошарата, а сега вече стоим прави на земята като я държа. Simple Smile
Лека вечер на всички  Hug

Последна редакция: чт, 23 яну 2014, 09:00 от Ilieva_08

# 561
Добро утро, момичета! Grinning

# 562
  • у дома
Охо, какво хубаво кафенце, Ilieva_08 Simple Smile
Добро утро и от мен! Едва приспах лудетината, само се изправя и обикаля кошарата - голям мерак начи Simple Smile
Нас напоследък ни мъчи явно някой зъб, виждам доста подути са му венците, та по тоя повод - много ни е трудно яденето, ама направо зор с тия пюрета. Но не ща да го връщам пак на АМ и затова колкото изяде - толкова - и без това сме с порядъчни килца, няма да заслабнем, струва ми се Simple Smile
Иначе поне използвам тия дни та се водим на дълги разходки, докато не  е застудяло. Прекрасна зима уцелиха бебовците ни Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 563
*ЕлЕм и ние сме по същия начин. Тормозят го зъбите и не иска да се храни. При нас времето също е меко ... но в нашата област има страхотна грипна епидемия и ме е страх да го извеждам та си стоим по вътре. А таткото ни е болен на антибиотици и сега и Криси нещо подкашля , в началото само имитираше татко му Grinning , но снощи сериозно се заляшля няколко пъти , педи ни изписа по телефона едно билково сиропче , но каза да не го водя , че пред кабинетите е ад.

# 564
Как сте,аз да се оплача малко ние май ще останем без детски лекари в нашата болница днес по новините казаха,че лекарите от детското отделение са подали оставки и в понеделник напускат,а нашата лекарка се пенсионира така,че няма да си имаме лекарка,а само на нея имах доверие.Сега ми остава върянта да търся педи на малкият в Сандански,а там не ги знам какви са и дали са добри,ако някоя мама знае добър детски лекар там нека сподели.

# 565
  • у дома
момичета, направо на въпроса - какви точно обувчици трябва да взема като за прохождане? Препоръчаха ми анатомични, а приятелка ми каза на Колев и Колев (тя има едни белички такива, ама не ги виждам в сайта). Дали пък не се водят буйки?
И как да определя номера - меря крачето на бебо ли и отделно стелката?
Всяко инфо ще ми е от полза. Много мерси!

п.с. Светли, споко, ще се върнат на работа лекарите ви  Peace

# 566
  • София
момичета, направо на въпроса - какви точно обувчици трябва да взема като за прохождане? Препоръчаха ми анатомични, а приятелка ми каза на Колев и Колев (тя има едни белички такива, ама не ги виждам в сайта). Дали пък не се водят буйки?
И как да определя номера - меря крачето на бебо ли и отделно стелката?
Всяко инфо ще ми е от полза. Много мерси!

п.с. Светли, споко, ще се върнат на работа лекарите ви  Peace

ЕЛЕМ, аз в събота ходих за това до КиК , продавачката беше много учтива и ми показа какво трябва да правя. Значи изваждаш стелката на буйката / обувката и я налагаш в/у крачето, за да видиш  кой номер е примерно излиза 17/18. Вземаш следващият номер и на стелката трябва да има един пръст пред пръстите /петичката. Буйки на КиК има само до 20 номер. Като номерата са преходни 15/16, 17/18, 19/20. На мен ми се видяха обаче огромни един пръст да и отстоява, ще се спъва и ще ги събува и не й взех нищо.

При нас зъбките се оказаха 3 , а не 2 пробили Grinning, чакам до няколко дни и другия страничен резец. Така, че стават с обща бройка 6.

Най-накрая успях да намеря каша  от пшеница, след една седмица издирване. Някой пазарувал ли е от магазини Би-фит. Днес жената ме попита дали имам клубна карта, При покупка над 30 лв се натрупвали точки, който може да ги смениш за артикули. направи ми впечатление , че Хип Комбиотик е 26лв и някакви ст., на такава ниска цена не го бях срещала. Но не ми обясни как да си я издам , тази карта .

Лека нощ на всички и много  Hug и  love001 на всички

# 567
еее, Kanye, твойта госпожица изпревари моят господинчо в зъбоникненето Grinning.
Аз също влезнах в магазин за детски обувки, но си излезнах само с пантофки, не посмях да купя обувки още. Не мога да ви дам съвет. Каката беше много стандартна, ама той е по-голям и ми е по-трудно с него.

Едно въпросче...какво бихте правили,ако бебето ви се върти, обръща и лази/сяда, докато му сменяте памперса? За мен това става все по-голям проблем, а той става все по силен. Не го удържам по гръб. Винаги завършва или с рев и викове или с обръщане по корем. Много ми е трудно да го преобличам, мажа с крем и всяко действие, което изисква да е по гръб. #Crazy

# 568
добро утро Simple Smile

rosan4e, така е, няколко месеца с памперса, най-доброто решение за мен е - давам му нещо да се заиграе, да държи в ръка, нещо, което му е интересно - чаша, някоя пластмасова купа, някоя панделка, и така сменям, въртележка голяма иначе.

Kanye, дано лесно изникват всички зъбки.
ей така като гъбки.

svetli, само една болница ли е, няма ли частни центрове с педиатри?
за Сандански потърси в някоя тема, но там като цяло общината е супер, така че не вярвам да са се разбягали добрите лекари, напротив. още повече че е такъв курорт.

Мон, как е ученикът ти, беше ли на училище?
как е Сияна с яденето?
как сте другите?
от rainy новини има ли някой?
от Белле?

добре,че тук се пише, че иначе никой няма да ме чува, загубих си гласа вчера, толкова ми е възпалено гърлото... чак и на снимка ходих, но надолу няма нищо, слава Богу.
иначе сумамед за 3 дни ще пия, пък дано завали сняг скоро и да се махат тия вируси и зарази вече от нас.

за обувките - аз на каката съм взимала само на капчица, с ортопедична стелка, твърда пета и мека подметка, която да се огъва, но да се държи свода, ортопедична, да напасне на крачето на детето, да не стиска отпред и отстрани, но да пасва добре, да не са като цървули, стърчащи напред,
предпочитам обувка се мери с дете докато е малко, но и със стелката става -
нека стъпи здраво на земята върху картон, очертаваш с химикалка или молив точно краче и пръсти, стъпалото де,
изрязваш по контура като стелка и отиваш с нея в магазина, вадиш стелката от обувката, слагаш хубаво картончето, ако се огъне нейде крайче и се намачка, не е добре, ако сложиш напред стелката добре отзад да има около 0.5-1 см луфт най-много. вземаш си няколко картончета.
това е за прохожданки.
с буйки се внимава, защото някои са с меки подметки отвсякъде и не придържат отзад крачето.

едните бяха подобни на това
Скрит текст:
и да са нови, а не носени от някое дете, носени може след 4-5г, когато сводът е оформен горе-долу, поне така знам.

лек ден, отивам да се лекувам
наздраве

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 08:44 от jos

# 569
За обувките аз му поръчах тези и са много хубави едните са му малко големи ама до пролетта ще му станат.http://www.minimod.bg/12432/%D0%B1%D1%83%D0%B9%D0%BA%D0%B8-%D0%B … 8%D0%BA%D0%B80%B5

Общи условия

Активация на акаунт